Miért akarja anyósom belémbeszélni, hogy szomjas a
gyerek? Vagy neki van igaza?
Figyelt kérdés
Evés után közvetlenül még rágcsálja a kezét. Erre azt mondta, hogy két evés közt teáztassam, mert szomjas, és azért csinálja. Szerintem inkább éhséget jelentene ez, vagy csak játékot.
Mondtam már neki, hogy amíg nincs hozzátáplálás elméletileg nem lehet szomjas, elég neki az anyatej, ráadásul nem is nyári baba, hogy a nagy meleg miatt lehet szomjas.
szia, de lehet szomjas ha száraz a levegő télen is...én adtm babámnak mindig babavizet is, miért is ne??Azért az anyatej édes...én így csináltam bár bizti azt is írják amjd h ne adj neki, de sztem baja nem lehet tőle.
2009. febr. 2. 13:50
2/16 anonim válasza:
Igen lehet szomjas és vagy lehütött forralt vizel vagy egy kis teával kináld meg.
2009. febr. 2. 13:50
3/16 anonim válasza:
Szia!
A nagymamák általában baromira nem értik ezt a "csak szoptatok, semmi más" jellegű táplálást, szerintük nem elég az anyatej, mint folyadék a gyereknek, adjunk neki teát, vizet... stb.
Ha a babád gyakrabban kér enni, mint ahogyan kialakult akkor valószínű, hogy éhes, de én inkább azt gyanítom, hogy most kezdi felfedezni a kezét. Ha éhes/szomjas lenne, akkor előbb-utóbb ordítana, keresné a tejforrást.
2009. febr. 2. 13:53
4/16 anonim válasza:
Sztem is elégnek kell lennie az anyatejnek, az én kisfiam 10 hónapos, hála még 4-5x szopizk. Sosem kínáltam folyadékkal, csak miután megkezdtük a hozzátáplálást, de hosszú hónapok teltek el, mire inni kezdett. Ha TE akarod, próbáld meg a vizet, ártani nem ártasz, de ha nem fogadja el, ne erőltesd, a babák tudják mi kell nekik.
2009. febr. 2. 13:54
5/16 anonim válasza:
Mi nyári babák voltunk, 200 fog meleg, volt hogy egész délután a cicin lógott, ki be kapta, játszott vele, közben nagyokat kortyolt. A védőmőm tanácsára megitattam és többet nem lógott egész délután a cicimen. Szerintem minden manó lehet szomjas. Még télen is. Ínnak ellenére, hogy nem nyár van, igaz fiam már nem szopizik, de így is megiszik egy nap fél liter teát, vagy gyümölcslevet. egy nap fél liter folyadék szerintem kell nekik. Védőnőm tanácsolta.
2009. febr. 2. 13:55
6/16 anonim válasza:
Az én anyósomnak is a tea volt a vesszőparipája, és amikor feljött, főztünk teát, hogy örüljön. Egyébként erről mindenkinek van határozott véleménye: és kezdetben hadakoztam a plusz folyadék ellen, aztán a 3. hós oltás után belázasodott, így gondoltam kell neki, hogy nehogy kiszáradjon, mert szopizni akkor nem akart. Teát csak akkor főzök neki, ha egy-két napja nincs kaki (édesköményt ízesítés nélkül). Vizet is változó mértékben iszik: tejpép közben és utána sokat, egyébként kb. fél decit egy nap. Kipróbálhatod, azzal nem ártasz. Én szoptatom, de a vizet cumisüvegből issza, és szerencsére nem is volt semmi gond ebből, de pohárból is adhatod, ha gondolod.
2009. febr. 2. 13:56
7/16 anonim válasza:
12 hetesek vagyunk és nem hiszem hogy szomjazik a babám cicizik és tápot is kap . táp ugyis vízböl készül és az anyatej mindent megold. különben a csap víz kloros-vízköves a baba víz meg állottt. rá érünk még arrrra
2009. febr. 2. 13:57
8/16 anonim válasza:
A babának 6 hónapos koráig kizárólag anyatejre van szüksége. Ebbe nem fér bele sem a víz, sem a tea. Nem kell neki semmi más, csak anyatej. Ha úgy gondolod, hogy szomjas, akkor kínáld meg a másik ciciddel.
2009. febr. 2. 13:57
9/16 anonim válasza:
utalsó!!nem is csapvíz kell!!hanem babavíz nekik
2009. febr. 2. 13:59
10/16 anonim válasza:
csapvízröl: korházbol ugy engednek ki hogy jó a forralt víz
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!