Miért akarja anyósom belémbeszélni, hogy szomjas a gyerek? Vagy neki van igaza?
Evés után közvetlenül még rágcsálja a kezét. Erre azt mondta, hogy két evés közt teáztassam, mert szomjas, és azért csinálja. Szerintem inkább éhséget jelentene ez, vagy csak játékot.
Mondtam már neki, hogy amíg nincs hozzátáplálás elméletileg nem lehet szomjas, elég neki az anyatej, ráadásul nem is nyári baba, hogy a nagy meleg miatt lehet szomjas.
14 hetesek vagyunk, csak anyatejesek
Úgy látom itt senki sem lakik panelban ahol az extraszáraz levegő mellett van 26 fok úgy hogy egész nap nyitva van az ablak (ennyit az energiaválságról). Volt nekem is így de a cici nem nyugtatta meg a víz pedig igen. Van úgy több nap is hogy egyátalán nem iszik vizet, de volt olyan nap hogy a szopizások mellé 1 decit megivott még plusszba (aznap 9*30 percet szoptattam). A ciciből csak az elején jön szomjoltó azután már inkább sűrű tejcsi, szóval ha olyanok a körülmények lehet szomjas a baba. Persze tarthatod magad te is szigorúan a "márpedig hiába bőg elég kell hogy legyen a tej" mondáshoz. Baja nem lesz, legfeljebb sír hogy szomjas és előbb utóbb megtanulja kevesebb folyadékkal beérni. Egyébként is babája válogatja. Vannak olyan babák akiknek tényleg nem kell (mint ahogy felnőttbe is van olyan aki kevesebbet iszik), de van olyan is hogy igényli.
Én azt javaslom próbáld ki. Adj neki cicit ha megnyugtatja éhes volt ha nem adj neki vizet ha megnyugtatja szomjas volt ha nem akkor lehet az is hogy jön a foga (akkor általában nyálaznak is). Nyugodj meg napi 20-30 ml-nél az én babám is ritkán iszik többet, inkább az a gyakoribb hogy egyátalán nem, de igenis van hogy kell nekik. Lehet hogy anyóspajtásnak igaza van, próbáld ki és meglátod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!