Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit lehet tenni? 4 hetes a...

Mit lehet tenni? 4 hetes a babám és csak a bal mellemből hajlandó szopizni. Az illendőség kedvéért 2-3 percig a jobból is szopik, de kiköpi és sír.

Figyelt kérdés
Azt olvastam, meg ok, hogy egyből is lehet szoptatni és elég is lehet, de viszont a jobb mellem fele akkora mint a bal és nagyon zavar. Ha mellszívóval próbálok valamit kezdeni a jobb mellemmel, akkor beindulhat a tejtermelés abban is? Ha nem sikerül, akkor pedig az egyik mellem szoptatás után is másképp fog kinézni?

2013. febr. 19. 16:40
 1/8 anonim ***** válasza:

Nem fog maskeppen kinezni.....

Felre a trefat,azert nem hajlando belole szopizni mert nincs benne annyi tej, es nem jon belole ugy mint a balbol es ettol frusztralt lesz! Fejjed a jobbat, geppel, kezzel ahogy jol esik, hogy az is rendesen termeljen!

2013. febr. 19. 16:47
 2/8 A kérdező kommentje:
Hát igen, az elején abban is volt pedig elég, csak nem tudom, talán nem esett neki szájra jól szerintem és megmakacsolta magát, pedig próbáltam sokáig kényszeríteni úgymond, h abból is szopizzon, de nem... :S
2013. febr. 19. 16:52
 3/8 anonim ***** válasza:

ha már nem szoptatsz, visszafog állni az eredeti méretre.

nekem 3x akkora volt a jobb, mint a bal:) (Jelenleg is)

addig ki kell bírni.

2013. febr. 19. 16:58
 4/8 xStefix ***** válasza:
100%

A fejéssel serkentheted a tejtermelést.

Próbáld ki, hogy a jobbra is olyan pózban teszed rá, mintha a balból szopizna, vagyis "elcsúsztatva".

2013. febr. 19. 17:22
 5/8 anonim ***** válasza:

én is a hónaljtartást javasolnám, ha ülve szoptatsz

szerintem próbálj meg kézzel fejni, az a leghatékonyabb (legalábbis nekem nem váltak be a mellszívók :()

sok sikert!

2013. febr. 19. 18:17
 6/8 frászkarikaborsó ***** válasza:
100%

Ha tudsz fejni a jobb melledből akkor azzal helyreállíthatod a termelést. Minél több tej kijön a ciciből, akár fejés, akár a baba által, annál többet fog termelni. Ha nem tudsz fejni akkor a babát kellene rávenni hogy minél gyakrabban kiürítse azt a melledet is. Ha van a melledben tej és mégsem szopik belőle annak leginkább az az oka hogy kényelmetlen neki a testhelyzet, próbáld meg hónaljtartásban (haha... mondom ezt én, nekem az soha sem ment), vagy fekve, ez utóbbi is baromi kényelmetlen volt nekem, de néha muszáj amikor bekattan és nem kényelmes neki az ölemben.

Próbáld meg hogy nem szoptatod és arra az oldalára fordítod, ha az sem tetszik neki akkor a füle is fájhat vagy hipotónia (izomgyengeség) miatt nem szeret azon az oldalon lenni. A fülfájást ellenőrizheted, ha megnyomod picit a füle előtti részt és az is láthatóan kellemetlen neki, akkor irány az orvos. Ha az nem érdekli, akkor irány a gyógytornász (Dévény pl.)

2013. febr. 19. 19:20
 7/8 Dorka1978 ***** válasza:
Az én lánykám születésétől csak a jobb cicit fogadta el.Eleinte fejtem a balt,de a tej mennyisége egyre csökkent.Mikor naponta csak 10ml-t tudtam kifejni,abbahagytam.Azóta is maradt a jobb cici.A lányom 10 hónapos,még mindig szopik.Tápszert soha nem evett.Eleget termelt az egy is.
2013. febr. 26. 13:15
 8/8 anonim válasza:
Én babám 9 hónapos és már a harmadik hónapja csak a ball mellemből szopizik mivel a jobb cicimet megütöttem és teljesen elapadt benne a tejem.Hát nagyon dúrván nézek ki én is de a babám érdekeit nézem és szeretném minél tovább szoptatni. A méret majd helyreáll. KITARTÁS !!!!
2013. febr. 27. 17:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!