Mi a könnyebb? Szoptatni, vagy tápszerezni?
Figyelt kérdés
2013. febr. 15. 13:53
21/25 anonim válasza:
A barátnődnek nem azért könnyű, mert tápszerezi a babáját, hanem mert másra bízza a babát. Ez nem ugyanaz a kérdés. Én tápszerezem a babámat, de nincs semmi segítségem, így én is rohadt fáradt vagyok. Megjegyzem én nem is szeretném, ha más nevelné helyettem, szívesen felkelek éjszaka is. A sógornőm mindegyik gyerekénél 6 hónapig semmit nem csinált a szoptatáson kívül. Egész nap feküdt és a gyereket odarakták neki az ágyra 3 óránként. Neki nem volt fárasztó.
22/25 anonim válasza:
Elsö gyerek fejés és tápszer második most végre szopi és fejes gyönyörű dolog a szoptatas az eleje nehezebb de 6 hét után beáll kereslet kínálat nem kell utána fejegetni hogy több legyen és csodás mikor elégedetten radvigyorog és tényleg mindig meleg és van....
23/25 anonim válasza:
Szerintem az a legkönnyebb eset, amikor egy anyukának simán beindul a tejtermelése, később is mindig van elég teje és könnyen megy a szoptatás.
Ezt a tökéletes verziót leszámítva mindennek megvan a nehézsége.
Én csak a saját esetemről tudok nyilatkozni, mindent megtettem, hogy sikerüljön a szoptatás, hetekig vért izzadtam minden csepp tejért, de nem sikerült, kb napi 10 ml anyatejet tudtam adni a babámnak, azt is csak cumisüvegből, és csak kb 2 hónapos koráig. A tápszerezés szerintem nem olyan egyszerű, mert amikor ordítva ébred a baba, mert éhes, nem olyan egyszerű az éjszaka közepén kapkodva, de mégis higiénikusan elkészíteni a tápszert. És akkor nekünk még szerencsénk volt, mert nem volt hasfájós a babám, bírta a tápot.
24/25 anonim válasza:
Egyértelmű, hogy tápszerezni! A tápszer pikk-pakk kész van (kb. 3-4 perc)! Vendégségben is egyszerűbb összedobni egy tápszert, mint elvonulni a társaságtól és szoptatni!
25/25 anonim válasza:
Az én babám 8 hónapos és még mindig szoptatom,de emellett tápszert is adok neki.Volt olyan időszak is mikor nem volt elegendő tejem akkor könnyebb volt a tápszerezés,mint órák hosszat kinozni magam pár csepp tejért.De szerintem az anyatejnél nins jobb és nem azt kell kérdezni mi a könnyebb hanem azt mi jobb a babának.Az meg szerintem csak kifogás, hogyha tápszerezzük a babát nem kell az anyukának figyelnie mit eszik meg stb.Ez már csak hiusági kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!