Meddig lehet csak egy mellből szoptatni?
Hát azért csak meg kellene mutatni orvosnak. Egyébként én az első babámat 2 hónapos korától 1 mellből szoptattam, mert a másikból valahogy nehezen jött meg ő is lusti volt, fejni nem tudtam szóval abban elapadt szinte. 1 éves koráig szopott abból az egyből, szerettem volna tovább de nem kérte már.
A harmadik gyerekemnél pedig 2 mellgyulladásom is volt olyan 7 majd olyan 9 hónapos kora körül és sajnos 9 hónaposan le is szokott a ciciről egyszerűen oda se fordította a fejét. Szóval az elsőnél sikerül a harmadiknál meg ez a gyulladás betette a kaput a szoptatásnak sajnos :(
A melledet mindenképp mutasd meg orvosnak, akkor is ha csomót nem érzel, két hónapja ha fáj, az nem játék:(.
A szopival kapcsolatban bíztatni tudlak, nagyon szépen át tudja venni a másik mell a "kieső" cici szerepét:). Sokan vannak, akik hosszú ideig vagy végig egy mellből szoptatnak, a méretbéli eltérésen kívül nem szokott problémát okozni a dolog:).
De mégegyszer, a melledet mindenképp nézesd meg!
Mammográfiát nem csinálnak szoptatósan, csak emlő ultrahangot (úgy egy fél éve voltam, 3. gyerekemet szoptatom én is, és úgy éreztem, lehet hogy van egy csomó...)
Az UH-s doktornő nagyon kedves volt, ő azt mondta, hogy jó hogy jöttem, bár nincs semmi, mert amit érzek, az megnagyobbodott tejmirigy volt, de szerinte nincs feleslegesen elvégzett UH, és ha bármikor úgy érzem, inkább menjek.
Szóval erre házi orvos adott nekem beutalót, de nőgyógyász is adhat.
Viszont amit én elsőnek tennék, vagy ezzel párhuzamosan:
keress fel egy IBCLC-s szoptatási tanácsadót, mondd el mi a helyzet, ő ad majd biztos tanácsot, hidd el, jobban felkészült a témában, mint egy házi orvos!
(Ha gondolod, ajánlok szívesen olyat, akit személyesen ismerek)
Amúgy egy mellből akármeddig lehet szoptatni!
Egyik gyerekem egy éves korától csak az egyiket fogadta már el, és tényleg kétszer akkora lett az, amelyikből szoptattam, de a szoptatás végével szépen visszaállt a méret (sőt, az akkor nagyobb lett a kisebb, mert hogy gyerekek előtt is alapból az egy picivel kisebb), úgyhogy emiatt sem kell aggódni.
Egyébként saccra azt tudom elképzelni, hogy elzáródhatott az ütés hatására egy-két tej-kivezető nyílás, és nem tudta olyan erősen kiszívni a babád, hogy átjárható legyen, viszont a természet csodákra képes, nem termelődik ott végtelenségig a tej, hanem elapad és felszívódik, ha nincs, aki kiszívja, viszont fájni fájhat...
De! Nézesd meg, az a biztos és kérd ki szakember tanácsát! (Semmiképp ne sebészhez menj elsőre vagy ilyesmi, mert azok nagyon "késpártian" közelítik meg az ilyen kérdéseket sajnos)
Majd írd meg, mi lett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!