Mi a könnyebb? Szoptatni, vagy tápszerezni?
Egyértelműen szoptatni. Mindig kéznél van, pont jó hőmérsékletű, nem kell előkészíteni.
Mire gondolsz pontosan?
Nem fogsz választ kapni,hogy ez vagy az.
Szerintem is tápszer,kényelmes,látod mennyit eszik,apuka is tudja etetni,nem szivja véresre a melled,nem kell figyelni milyen gyógyszert vehetsz be,mit ehetsz meg.
De az anyatejesek fogják mondani,hogy bárhol adhatod neki,nem kell elkésziteni,ingyen van,védi a babát,csak ráteszed és eszik,stb stb.
Én mindkettőt ismerem, mert kevés volt a tejem, de adtam neki és csak utána kapott mindig tápszert. Szerintem ez e lehető legnehezebb verzió, amikor küzdesz a több tejért, de tápszert is kell készíteni,szoptatni is, szaporító fejéseket csinálni... de ha minden rendben van, akkor a szoptatás tényleg lehet nagyon egyszerű. Ha pedig van probléma, akkor lehet nagyon nehéz is. Ezzel szemben a tápszernél nem változik a nehézség.
Miközben írtam, megvilágosodtam :) Azt hiszem ez a lényeg a kérdésben
Hogy az anyának mi a könnyebb, az egyénenként eltérő lehet, mert mindkettőben van "nehézség" és "könnyűség" is, sőt, ugyanaz, amit valaki "előnyként" él meg, azt egy másik anya "hátránynak" tarthatja.
Hogy a babának mi a jobb, az meg nem kérdés.
Ezt nem lehet egyértelműen kijelenteni.
Valakinek tök egyszerű a szoptatás, könnyen megy és pont.
Valaki meg csak szenved vele, és akkor könnyebb a tápszerezés.
Ki, hogy éli meg, és kinek, mi adatik meg, nekem ettől függ.
Általában vagy egyiket tudja valaki, vagy a másikat, hogy milyen. Aki vegyesen eteti a babáját, annak vannak gondjai a szoptatással, tehát nyilván nehéznek tarja, pedig van akinek nem az.
Én a tápszerezés nehézségeit ismerem.
A legnagyobb baj, hogy mi nem tudtunk olyan tápszert találni, ami igazán jó lett volna a babámnak. Már 6-7 félét kipróbáltunk, de vagy fáj tőle a hasa, vagy kibukja, vagy iszonyú szorulásos tőle. Egy kínlódás az egész.
A tápszeres etetés sem 3-4 perc. Kb. 5-10 perc mire elkészül és kb. 15-20 perc alatt eszi meg a baba. Persze lehet azt mondani, hogy megetetheti más is, de nyilván a valóságban általában ugyanúgy az anya eteti. Senki nem jön ide hozzánk éjszaka, hogy megetesse helyettem a gyereket (nálunk nappal sincs segítség) és a férjemet sem fogom felkelteni, aki egész nap dolgozik.
A tápszer drága. Venni kell hozzá cumisüvegeket, mosogatni, sterilizálni kell.
Nekem nagyon nehéz kimozdulni a babával. Nagyon sok cuccot kell vinni magammal, ahhoz hogy meg tudjam etetni.
Számomra semmi előnye nincs.
Maximálisan az 5-nek van igaza. Én is vegyesen táplálom az 5 hónapos babámat a kezdetektől fogva! Vagyis bajlódok a tápszerkészítéssel, 2 hónapos koráig szopizott is, akkor azzal bajlódtunk, és mind e mellé még természetesen az egész napom a fejésről szól szinte! annak tárolása, tisztántartása is nagyon fontos!
Ahogy az 5-ös írta: ha gond nélkül megy a szoptatás, akkor az, ha problémás, akkor a tápszer...és vagyunk mi (szerintem a többség),akik mindegyikkel szenvednek, csak hogy amit tudnak megadjanak a babájuknak! :)
Miért kérded ezt kedves kérdező?
Szoptattam 7 hónapig, és a mai napig tápszerezek.
Nekem szoptatni könnyebb volt: mindig kéznél volt, nem fogyott el, nem felejtettem itthon, nem kellett mosogatni, nem kellett megvenni, adagolni, és etetés közben én is aludhattam. De a tápszerezés is pofon egyszerű.
Van akinek viszont tápszerezni egyszerűbb (mondjuk ha napi szinten probléma lett volna a szoptatás, valószínűleg én is így éltem volna meg)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!