Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 3 és fél hónapos babának...

3 és fél hónapos babának mennyiket kellene szopnia?

Figyelt kérdés
Átlag 100-120 grammokat eszik csak. Naponta kb. 6-szor. Ez kevés? 3700 grammal született, most 6800 gramm.
2013. jan. 27. 23:38
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez teljesen jó most.
2013. jan. 27. 23:49
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha evés után nyugodt, nem sír, mosolyog, akkor jól is lakott. :)
2013. jan. 27. 23:50
 3/7 frászkarikaborsó ***** válasza:
100%
ha nem csökken a testsúlya, van elég pisis pelenkája és a közérzete sem változott drasztikusan akkor jó. Anyatejeseknél nincs szabály arra hogy mennyit kell ennie, de ha ezeket nézed és mind OK,akkor tuti eszik annyit amennyi neki kell. És azért szépen hízott születése óta, szóval nem hinném hogy gond lenne.
2013. jan. 27. 23:51
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen jó, amiket most eszik, ha (ahogy előttem is írták) boldog, kiegyensúlyozott és van elég pisis-kakis pelenka. Szépen gyarapodik, azért felesleges aggódni. Egyébként van szabály az anyatejes babáknál is, hogy mennyit kellene ennie, de ezt nem írom le, mert csak feleslegesen idegesítenéd magad, ahogy én is tettem.

Egy jó tanácsot viszont fogadj el! Tedd el a mérleget és csak hetente 1x mérd a babád gyarapodását, mindig ugyanazon a napon fürdetés előtt. Ha eleget hízott (min. 100gramm/hét), akkor teljesen mindegy, hogy mennyit eszik alkalmanként. Ő kisebb étkű baba. Mi felnőttek sem vagyunk egyformák!

2013. jan. 28. 07:02
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Bár a lányom nem szopik,de tejcsit és tápot is kap.Ő 180-200t eszik 4-5x egy nap+egyszer 80-100t.3400el született,most 6900.De rá azt mondja a védőnő,hogy rengeteget eszik.
2013. jan. 28. 10:59
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

A súlya alapján én azt mondom, hogy teljesen jó.

2 gyerkőcöm van, a nagy olyan keveset evett, hogy a nagykönyv szerint minimum éhen kellett volna halnia a mennyiségektől,(még a Tiednél is kevesebbet evett 3,5 hónaposan)) mégis vidám baba volt és hízott is, igaz csak valamivel a minimum felett, de a doki azt mondta, no para, semmi baja.

A fiam meg a másik véglet volt, ennyi idősen neki a 180-200 g volt a minimum. :) Vele sem tudtam mit csinálni, mert ha előbb elvettem tőle ordított. :)

Szóval ha a babád ennyi kajcsitól jól érzi magát, van, kakis, pisis pelus, és jó ütemben hízik, márpedig amit írtál az azt mutatja, hogy megfelelő a hízás is, akkor ne aggódj.

2013. jan. 28. 12:45
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2013. jan. 29. 12:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!