3 és fél hónapos babának mennyiket kellene szopnia?
Teljesen jó, amiket most eszik, ha (ahogy előttem is írták) boldog, kiegyensúlyozott és van elég pisis-kakis pelenka. Szépen gyarapodik, azért felesleges aggódni. Egyébként van szabály az anyatejes babáknál is, hogy mennyit kellene ennie, de ezt nem írom le, mert csak feleslegesen idegesítenéd magad, ahogy én is tettem.
Egy jó tanácsot viszont fogadj el! Tedd el a mérleget és csak hetente 1x mérd a babád gyarapodását, mindig ugyanazon a napon fürdetés előtt. Ha eleget hízott (min. 100gramm/hét), akkor teljesen mindegy, hogy mennyit eszik alkalmanként. Ő kisebb étkű baba. Mi felnőttek sem vagyunk egyformák!
A súlya alapján én azt mondom, hogy teljesen jó.
2 gyerkőcöm van, a nagy olyan keveset evett, hogy a nagykönyv szerint minimum éhen kellett volna halnia a mennyiségektől,(még a Tiednél is kevesebbet evett 3,5 hónaposan)) mégis vidám baba volt és hízott is, igaz csak valamivel a minimum felett, de a doki azt mondta, no para, semmi baja.
A fiam meg a másik véglet volt, ennyi idősen neki a 180-200 g volt a minimum. :) Vele sem tudtam mit csinálni, mert ha előbb elvettem tőle ordított. :)
Szóval ha a babád ennyi kajcsitól jól érzi magát, van, kakis, pisis pelus, és jó ütemben hízik, márpedig amit írtál az azt mutatja, hogy megfelelő a hízás is, akkor ne aggódj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!