Szoptatás mellett más folyadékot is adtok a babának, vagy csak az anyatej?
ha adtok neki más folyadékot mi az?
még nem született meg a babám, de anyósom már most mondja hogy teát, babavizet mindenképp adjak majd neki. tényleg kell/érdemes? nem elég neki az anyatej?
Nem kell neki más folyadék, elég az anyatej.
2 kisfiam van, az első hat hónapban egyiküknek sem adtam vizet, teát meg főleg nem. Csak anyatejesek voltak. A gyermekorvos és a védőnő is megnyugtatott, hogy nincs rá semmi szükség, és én is úgy tapasztaltam, hogy valóban nem kell.
igény szerint szeretnék majd szoptatni, remélem lesz is rá lehetőségem. :)
köszönöm a válaszokat. sajnos anyósom annyi mindent rám akar erőltetni ami az ő idejében divat volt... majd lesz vele emiatt néhány csatám az biztos :)
6 hóig csak anyatejet kapott, de még mindig nem kap külön inni, bár már eszik napi 1x. Mivel igény szerint szopik most is, ha szomjas, ugyanúgy mellre teszem, mint korábban.
Ha igény szerint szoptatsz, tényleg elég az anyatej, mert az első része a szomj oltására szolgál (nagyon híg).
Sőt, a vízzel, teával stb. akár gondot is okozhatunk a babának, mert lemossuk a bélfalról az anyatejes védőréteget, ami miatt az idegen és esetenként káros anyagok bekerülhetnek a baba szervezetébe. (A babák bélfala nem zárt, hanem lukacsos szerkezetű, amit az anyatej fóliaként be tud fedni - viszont ezt minden más anyag lemossa, így a lukakon keresztül védtelenebbé válhat a baba...) Vagyis, nemcsak felesleges, hanem nem is javasolt itatni a szoptatott babákat.
nem probléma, igazából nekem is tele van a hócipőm anyóspajtival, de ez sajnos a párommal járt csomagban :)
amit még nagyon erőltet az a pólya. de én nem szeretném pólyázni majd a kislányom, nem biztos hogy jó az neki. alapból összehúzzák magukat még a csecsemők, a pólyában meg ki van nyújtva, meg mozogni sem tud benne.
meg szedi elő nekem az ezer éves babaruhákat ami még párom nővéréjé volt (egy merő műszál az egész...)
persze csak a jóakarás vezérli meg segíteni szeretne, de nekem mások az elképzeléseim, meg páromnak is egyébként.
vannak dolgok amikről már most kifejtem neki a véleményem, van amit ráhagyok, nem szeretném megbántani, mert egyébként aranyos nagyon, meg szeretem is a magam módján :)
Anyatejes második babám 3 hónapos, próbáltam neki vizet, teát adni, de nem kellet neki. Csak anyatejet kap.
Első tápszeres volt Ő kapott vizet a tápszer mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!