Szoptatás mellett más folyadékot is adtok a babának, vagy csak az anyatej?
ha adtok neki más folyadékot mi az?
még nem született meg a babám, de anyósom már most mondja hogy teát, babavizet mindenképp adjak majd neki. tényleg kell/érdemes? nem elég neki az anyatej?
Na mar latom elore a lepontozasokat!:)
Elso gyereknek igeny szerint akartam szoptatni, de nekem nem vallt be. Kellett a rendszer. Es a rendszerrel elertem h a 8hetes babam ejjel mar 8orat aludt. Megvolt h mikor van kaja ido es az akkor volt. Kapott vizet, nyar volt es hoseg, sokszor ilyenkor elutasitotta a cicit, de a viz jo volt neki. Ha a baba igenyli jelezni fogja. Masodsorban most h lassam szulom a masodikat, nem fogom eljatszani, h igeny szerit szoptatok.. Aludjon a ferjem is ejszaka nYugodtan, a nagyobbik lanyzo is, es en is. En szerintem a rendszer jo. A lanyom mai napig borzasztoan jo alvo. 12orakat siman tud aludni. Enm ebredt ejjel soha csak ha beteg volt.
Ugyhogy minden azon is mulik kedves kerdezo szamodra es a csaladotok szamara osszesegeben mi lesz jo. Ez pedig akkor derul majd ki. Az en ferjem a filmes szakmaban dolgozik. Ott pedig eleg sok mhnka van.. Hamar megorulne itthon ha igeny szerint szoptatnek.. Nem magyarzom miert, aki annak a hive ugyse fogja megerteni. De nyilvan nem tudja mivel jar a masik oldal se.
Igény szerint szoptatok. Mivel sokáig sárga volt, a doktornő mondta, hogy adjak neki vizet vagy teát. Pár napig próbálkoztam, de mindig kiköpte. :)
Még csak 3 hónapos, de már beállt neki, hogy mikor szopizik. Éjszaka ő is alszik 7-8 órát és nagyon szépen fejlődik. Csak ha megyünk valahova (orvoshoz), néha akkor kér plusz cicit.
Egyébként az én férjem a Mávnál dolgozik, teljesen kiszámíthatatlanul. 12-16 órákat melózik össze-vissza, közben végig áll, zötyög a csodás magyar vasúton... Plusz alapból nagyon rosszul alszik, felszínesen, minden neszre fent van éjjel.
De ennek mi köze ahhoz, hogy én hogyan szoptatok?
Nem tudom, konkrétan mire gondolhatsz.. A fizikai terhelés és a káosz nálunk is bőven megvan, ha erre utaltál. De mindegy.
Mondjuk az biztos, hogy soha eszébe nem jutott volna azért reklamálni, mert így szoptatom a gyerekeinket. Sőt, nem egyszer mondta, hogy büszke ránk, mert ilyen jól sikerült. Egyszerűen tudta és elfogadta, hogy ez ezzel jár, akármilyen nehéz is még neki is néha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!