Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan etessem a babám?

Maryna1 kérdése:

Hogyan etessem a babám?

Figyelt kérdés
Nekem olyan problémám lenne, hogy 10 napos a kislányom, a kórházban bimbóvédőt vettem mert a bimbóm nagyon lapos és nem tud ráharapni, viszont tejem a kórházban nem igazán volt, így a nővérkék cumisüvegből adtak neki tápszert. A bimbóvédőt nem szívesen kapja be, ha be is veszi, szopizik 2-t és kiköpi, viszont ha cumisüvegből adom neki az anyatejet, akkor azt megissza egyből. Máshogy nem megy. És azt vettem észre hogy az anyatejem is kevesebb lett, mit tegyek? Egészítsem ki tápszerrel? Vagy mit tegyek?

2013. jan. 25. 12:25
 1/6 anonim ***** válasza:
82%

Ha anyatejjel akarod táplálni dobd ki a cumisüveget, és szoptasd, ha kell bimbóvédővel.

Naná, hogy bejön neki a cumisüveg.

Ez amit csinálsz egyenes út a tápszeres baba felé.

Szoptass, és szoptass, ez a titka.

2013. jan. 25. 12:40
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerezz be bimbókiemelőt, és próbálkozzatok azzal! Ellustult a kislányod a cumisüvegtől :( Az én fiam csak úgy fogadta el a bimbővédős cickómat, hogy fecskendőből nyomtam rá a tejet.

De tényleg próbálkozz meg előbb a bimbókiemelővel, mert a védőre is rászokik és a későbbiekben okozhat nehézségeket. És ne cumisüvegből add a lefejt tejet, hanem inkább fecskendőből, vagy babaitató pohárból.

Ha nagyon nem boldogultok, akkor SNS készülék. Lehet bérelni is, úgy nem drága.

Én a helyedben megkeresnék egy szoptatási tanácsadót.

[link]

Szaporításhoz nagyon bevált nekem az Urtica Urens 5CH homeopátiás készítmény, napi 2*5 bogyó. De e legjobb tejszaporító a Baba.

2013. jan. 25. 12:42
 3/6 anonim ***** válasza:
30%
Add cumisüvegből, baja nem lesz tőle. Hamarabb elfogy, az tény, de ugyanúgy belekerül a gyomrába. Ha annyira kevés a tejed, hogy éhezik a baba írass fel tápszert, közben valahogy megpróbálhatod növelni a tejed mennyiségét, bár ezt leginkább a szoptatással tudnád elérni. Mennyi tejed van? Mert ha alkalmanként csak 30-40 ml-t tudsz lefejni az kevés. Ha a babád sír amikor elfogy a cumisüvegből a tej, akkor még éhes.
2013. jan. 25. 12:44
 4/6 anonim ***** válasza:

Először is az a teendő, hogy szerettesd me a melled a babáddal:).

A bimbód ingerre, hidegre sem emelkedik ki az udvarból? Ha igen, akkor "bögyörgesd" meg szopi előtt, ha nem, akkor szerezz be kiemelőt, illetve használd bátram a védőt.

Abban, hogy a kicsid "Rákapjon" a ciciből való evésre, meg kell "tanítanod" neki a helyes mellre tételt(nyissa nagyra a száját, ha magától nem tudja, akkor a hüvelykujjaddal húzd lefele az állát, illetve úgy add a szájába a melled mintha hamburgart fognál, és a "lapulás" legyen párhuzamos a szájnyílásával), és legyetek nagyon- nagyon sokat meztelenül összebújva( a testi érintkezs hatására a babádban is felszabadulnak hormonok, amiktől jól érzi magát, illetve "kedve támadhat" szopizni):). Ez nem mellesleg benned is lyan hormonreakciókat(pl. oxitocint termel) okoz, amik segítik a tejtermelést.

Ezen kívül fontos, hogy amennyire lehetséges, csökkentsd a cumisüveg használatát, adda a lefejt tejet/tápszert kispohárból, fecskendővel, kiskanállal vagy szoptaníttal. Ezek nem zavarják me a kicsid szopási technikikáját, valamint nem akadályozzák, hogy megtanuljon mellből szopizni.

És ameddig kell pótlást adnod, inkább a saját tejed add, egyrészt mert a fejássel is segíthetsz a tejtermelés fenntartásában, valamint a plusz védőfaktorokat is kapja a babád:).

És alényeg, ahogy fenn is írtam, "vedd rá", hogy a melledből egyen, és ha ez megvan, zsoptasd sokat, igénye szerint:).

Mivel ez egy internetes írásos fórum, javaslom, hogy a www.lll.hu- n vagy a www.ibclc.hu- n keress fel szoptatási tanácsadót:)!

2013. jan. 25. 14:01
 5/6 frászkarikaborsó ***** válasza:
50%

Fejéssel sokan nem tudják fenntartani a tejtermelést, kell a mellnek az inger amit a csecsemő szája okoz, szóval normális hogy ilyen körülmények között csökken a tejed.

A megfelelő mennyiségű tej termeléséhez az alábbiak kellenek:

- gyakori mellre tétel

- sok folyadék

- sok pihenés

- sok testközelség

Ha nem befelé forduló a bimbód csak lapos, akkor nem kell védő vagy kiemelő. Nekem is ilyen, annyi a titka hogy össze kell csípni és úgy adni a szájába hogy jó mélyre menjen. Az első két hónapban az én kisfiam nem tudta magától bekapni, minden etetés ezzel telt, többször is, mert kiköpte. De közben evett, gyarapodott szépen, és a második hónap végére megtanulta magától bevenni.

Nagyon sok türelem kell hozzá, és próbálj meg most teljesen erre koncentrálni, ne házimunkázz, hanem azzal a négy dologgal foglalkozz amit fent írtam. Ha kell, óránként szoptasd meg. Tápszert vagy lefejt tejet csak annyit adj neki amennyi feltétlen muszáj ahhoz hogy ne legyen nagyon éhes, de ne ezzel lakasd jól mert akkor nem fog szopni. Inkább legyen kicsit éhesebb, nem lesz tőle semmi baja, de hamarabb megtanul ciciből enni.

2013. jan. 25. 14:34
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, próbálkozom folyamatosan a ciciztetéssel, ma is szopizott, de csak védővel. És nem volt elég neki, kis mohó.
2013. jan. 26. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!