A védőnő mondta hogy ne etessem annyit a 2hetes babám mert 2hét alatt fél kilót hízott, de sűrűn kéri a cicit mit tegyek?
3710grammal született ma voltunk méreckedni és fél kilót hízott azt mondta hogy pótoljam vizzel de azt nem fogadja el.
ha meglát engem vagy a kezembe van azonnal keresi a cicit.
mit csináljak?
Szoptasd, természetesen. Ne adj neki vizet, főleg egy kéthetesnek ne. Ha cicit kér, hát cicit adj:)
Érdekes, nálunk mindkét gyerek hízott az elején 1 hónap alatt 1 kilót, és a védőnő annyit mondott, hogy jó húsban vannak, nem mondott ilyen hülyeségeket. (a lányaim 4300 és 4000 g-mal születtek)
Sokszor előfordul, hogy az anyatejes babák nagyobb ütemben híznak, hiszen az anyatej az egyik legkönnyebben felszívódó táplálék, nagyon jól hasznosulnak a tápanyagok:).
Amint a babák elkezdenek forogni, általában le is lassul a hízás, illetve ahogy elkezdenek érdeklődni a külvilág felé csökken a szopott mennyiség is.
Nagyjából egy éves korukra "összenőnek" a babák, az addig ducinak nevezett anyatejes babák is besorkoznak a percentilis görbébe:).
Ne pótolj vízzel, nagyon jól csinálod:)!
Ha egy babát igénye szerint táplálnak, nem fogja "túlenni" magát, bennük még működik az, hogy annyit esznek amitől már nem éhesek. A többi "cicizés" pedig a ráadás, az ivás, a testközelség...de erre a "technikájuk" is más, mint amikor aktívan, táplálkozás céljából szopnak.
hogy mondhat ilyet egy védönö? nem szalonávval eteted.
2 hetes baba fél kilós hízása pont jó. 1 hónap egy kiló szokott max lenni, ez felett már azért elgondolkodtató. nekem mindkét lányom 800 grammot hízott 1 hónap alatt. a doki kijelentette hogy se anyatejes se start tápszeres gyereket nem lehet túletetni. a túletetés csak 1-es tápszertöl lehet, de mi azt soha nem adtunk nekik.
Sz@rjál rá az ilyen védőnőre. Ne beszéljen már baromságokat! Ha éhes az a gyerek,egyen! Ne hagyd ordítani,mert egy hülye azt mondta!
Nah ,szóval, most felhúztam magam...
3090g-mal született a kisfiam 1,5kg-ot hízott az első hónapban,akkor erre mit mondana a Te védőnőd? Mert az enyém azt hogy nagyon ügyes kisfiú.A gyerekorvos is ezt mondta,igaz csak lesett és hozzátette hogy nem fog mindig ennyit hízni,így is lett. 2 hónaposan 5550g,3 hónaposan 6100 a súlya. Teljesen egészséges anyatejes,nyugodt,alig síró kisfiú,szerintem ez a lényeg.
Hogy mondhat ilyet egy védőnő??!! Én is annak tanulok, azért háborít így fel...
Nyugodtan etesd úgy a babádat, ahogy kéri, eszedbe ne jusson más folyadékot adni neki! Én nagyon duci kisbaba voltam, 1 évesen 1 méter és 12 kiló, pedig a szülinapomig semmit nem voltam hajlandó elfogadni, csak az anyatejet! Ehhez képest utána nagyon hamar beértek a többiek, vékony voltam, és átlag magas :)
Köszönöm mindenkinek!:)
mikor levetkőztettem,ránézett a pocijára és kérdezte hogy van-e rendesen széklete? mondtam hogy van persze mert kemény volt a hasa mondtam neki hogy ugy jöttünk hogy evett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!