Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » A védőnő mondta hogy ne...

A védőnő mondta hogy ne etessem annyit a 2hetes babám mert 2hét alatt fél kilót hízott, de sűrűn kéri a cicit mit tegyek?

Figyelt kérdés

3710grammal született ma voltunk méreckedni és fél kilót hízott azt mondta hogy pótoljam vizzel de azt nem fogadja el.

ha meglát engem vagy a kezembe van azonnal keresi a cicit.

mit csináljak?

2012. okt. 9. 14:10
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Múltkor megkérdeztem erről a védőnőm véleményét és azt mondta hogy azért lehet erre szükség mert a babáknál van növekedési kiugrás és lehetséges hogy akkor már a babának nem lesz elég az anyatej mert nem tud annyi termelődni mint ami az ő igénye lenne és pótlásra lesz szükség...

de szerinte se kell vízzel pótolni hanem igény szerint szoptatni!

sok baba hízik első hónapban 1 kg-ot később úgy is lassul a hízásuk!

2012. okt. 9. 21:17
 12/13 anonim ***** válasza:

Az én védőnőm is okos volt a múltkor,1 hós státuszon voltunk,1 kg-ot hízott a babám 1 hó alatt...mire megszólal...jó lenne ha betartanám a 2,5-3 óránkénti etetést...Hozzáteszem,2,5 óránál sűrűbben nem eszik a lányom,sőt,van,hogy 4 órát is kibír...

Én sose hallgatok/hallgattam rá,vannak anyai ösztönök,amik szerintem minden anyában működnek,hallgassunk a megérzésekre!

2012. okt. 11. 22:41
 13/13 anonim ***** válasza:

Az a védőnő hülyeségeket beszél sztem.Az anyatejjel nem lehet túletetni.Mi 10 napig voltunk kórházban és ezalatt az idő alatt 330 grammot gyarapodott.

4,5 hónapos koráig kizárólag anyatejes volt.Így alakult a súlya:

születés: 4000 gramm

1hó: 5500 gramm

2hó: 6700 gramm

3hó: 7170 gramm

4hó: 7950 gramm

5hó: 8310 gramm

6hó: 8600 gramm

7hó: 9000 gramm

8hó: 9300 gramm

9hó: 9650 gramm

10hó: 10050 gramm

2012. okt. 14. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!