Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Meddig etessem éjszaka, hány...

Meddig etessem éjszaka, hány hónapos koráig? Mármint, ha az éhség miatt eszik.

Figyelt kérdés
2012. okt. 4. 08:38
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
85%
Praktikusan szoptasd meg. Addig, amíg kéri. Jó, 3 évesen már nem muszáj, de az éjjeli szoptatás összetettebb dolog, mint puszta éhségcsillapítás.
2012. okt. 4. 08:46
 2/15 xStefix ***** válasza:
91%

Analógia: Beteg vagy és egyelőre nem tudsz felkelni az ágyból. Sajnos újabban éjszaka is pisilned kell többször is, de ágytál nélkül ez perpill nem megy. Eddig volt segítséged, aki minden éjjel többször is kiszolgált téged. Aztán egyszer csak a segítség elutazik és ott vagy egyedül, de nem tudsz még mindig kimenni.

Kellemetlen, ugye?

Bocsánat a morbid példáért, de ugyanarról van szó: alapvető szükségletek és a kielégítésük!

HA a babád ÉHES éjszaka, akkor (szerintem) addig szoptasd meg, amíg éhes. Ha ez 3 hónapos koráig van így, akkor addig, ha 1 éves koráig, akkor addig. Nem úgy működik a dolog, hogy TE gondolsz egyet és eldöntöd a babád helyett, hogy meddig szabad neki éhesnek lennie... lásd a fenti analógiát is.

És arról már nem is beszélve, hogy az éjszakai szoptatás (is) sokkal-sokkal több, mint fizikai táplálás. Nem hiszem, hogy mindenki mindig el tudná dönteni, hogy a babája éjjel éppen éhes-e, azért szopizik, vagy esetleg más szükségletét elégítené így ki. Vagyis, ha x hós kora után elvágod az éjjeli szopit, nem kizárt, hogy nemcsak enni nem fog tudni onnantól, hanem esetleg más (szintén alapvető!) igényét sem elégíted így ki.

Szerintem fontold ezt meg!

2012. okt. 4. 10:11
 3/15 A kérdező kommentje:
köszi a választ,értem én,szívesen szoptatom éjszaka is,most még csak 5 hós,csak nem tudom eldönteni,mikor éhes,mikor csak szopni akar,bújni..
2012. okt. 4. 12:38
 4/15 xStefix ***** válasza:
80%

És mi a probléma ezzel? ;)

A szoptatás multifunkciós eszköz: ha a babád éhes, akkor rendesen eszik, ha nem (hanem álmos, bújós stb.), akkor inkább komfortszopizni fog. De mindkettőt tudja művelni a cicivel. Semmi "dolgod" nincs, mint mellre tenni és majd ő kiszolgálja magát.

Olyan egyszerű ám! :)

2012. okt. 4. 13:09
 5/15 anonim ***** válasza:
16%
2-3 hónapos korára már nincs szüksége az éjszakai evésre, viszont neki is jót tesz, ha nyugodtan átaludhatja az éjszakát, szóval érdemes akkoriban elhagyni az éjjeli evéseket. A szeretetet sem a kisbabáknál sem a kisgyerekeknél, és később sem a kajáltatással kell kifejezni, főleg nem éjszaka!
2012. okt. 4. 14:20
 6/15 anonim ***** válasza:
70%

és akkor azzal fejezze ki a szeretetét, hogy hagyja üvölteni éjszaka??

nekem a jóalvó lányom 1 évesen hagyta el magától a szopit, szerintem addig az éhség miatt kért elsősorban.

fiam szintén 5 hónapos, neki a közelség talán fontosabb, így éjjel gyakrabban eszik mint nappal.

2012. okt. 4. 15:09
 7/15 anonim ***** válasza:
41%
Igen kb 4-5 nap alatt beállnak a gyerekek. De mindenki azt csinál a gyerekével, amit akar. Mellesleg a kérdésre válaszoltam, szerintem nem bunkón. Imádom, h egyesek a nagy SZERETETTEL mindent meg tudnak magyarázni a saját szájízük szerint. Nyilván én nem szeretem a gyerekeim, és azért alszanak békésen 2 hónapos koruk óta éjjel 10-11 órát egyhuzamban, és azért kiegyensúlyozott, élénk gyerekek nappal. Sőt, talán ők se szeretnek engem, mert nincs szükségük éjjel a "közelségemre". És természetesen ők csak vmi különleges kivételek, h nem keltek éjjelenként kajálni, meg igényelni a "szeretet" (a 0%ban hasznos)
2012. okt. 4. 16:43
 8/15 Pötyös Panni ***** válasza:
32%
Szegény utolsó válaszolót jól lepontoztátok,pont ahogy engem is szoktatok:D Pedig neki van igaza.Ez az éjszakai etetés csak egy új divathullám.Csecsemőként én sem ettem soha éjszaka és nagymamám 5 gyereke sem.Utolsó etetés este 10 óra, első pedig reggel 6 óra. A gyerek gyomrának is pihennie kell és az Anyukának is mert különben kipurcan és egy idegroncs lesz belőle ami nem használ egy kisgyereknek sem.Ja és sosem volt éjjel ordítás....
2012. okt. 4. 23:46
 9/15 A kérdező kommentje:
köszi,tegnap,mintha megérezte volna,hogy az éjjelen dilemázok,nem kelt fel,este 23-tól reggel 7-ig,most etettem nemrég és alszik..
2012. okt. 5. 07:41
 10/15 anonim ***** válasza:
tényleg szüleink nem etettek éjjel, de apu mesélte, hogy akkor ő feltette a Beatles lemezt, fejhallgatóval hallgatta, hogy ne zavarja az ordításunk...
2012. okt. 5. 08:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!