Meddig etessem éjszaka, hány hónapos koráig? Mármint, ha az éhség miatt eszik.
Analógia: Beteg vagy és egyelőre nem tudsz felkelni az ágyból. Sajnos újabban éjszaka is pisilned kell többször is, de ágytál nélkül ez perpill nem megy. Eddig volt segítséged, aki minden éjjel többször is kiszolgált téged. Aztán egyszer csak a segítség elutazik és ott vagy egyedül, de nem tudsz még mindig kimenni.
Kellemetlen, ugye?
Bocsánat a morbid példáért, de ugyanarról van szó: alapvető szükségletek és a kielégítésük!
HA a babád ÉHES éjszaka, akkor (szerintem) addig szoptasd meg, amíg éhes. Ha ez 3 hónapos koráig van így, akkor addig, ha 1 éves koráig, akkor addig. Nem úgy működik a dolog, hogy TE gondolsz egyet és eldöntöd a babád helyett, hogy meddig szabad neki éhesnek lennie... lásd a fenti analógiát is.
És arról már nem is beszélve, hogy az éjszakai szoptatás (is) sokkal-sokkal több, mint fizikai táplálás. Nem hiszem, hogy mindenki mindig el tudná dönteni, hogy a babája éjjel éppen éhes-e, azért szopizik, vagy esetleg más szükségletét elégítené így ki. Vagyis, ha x hós kora után elvágod az éjjeli szopit, nem kizárt, hogy nemcsak enni nem fog tudni onnantól, hanem esetleg más (szintén alapvető!) igényét sem elégíted így ki.
Szerintem fontold ezt meg!
És mi a probléma ezzel? ;)
A szoptatás multifunkciós eszköz: ha a babád éhes, akkor rendesen eszik, ha nem (hanem álmos, bújós stb.), akkor inkább komfortszopizni fog. De mindkettőt tudja művelni a cicivel. Semmi "dolgod" nincs, mint mellre tenni és majd ő kiszolgálja magát.
Olyan egyszerű ám! :)
és akkor azzal fejezze ki a szeretetét, hogy hagyja üvölteni éjszaka??
nekem a jóalvó lányom 1 évesen hagyta el magától a szopit, szerintem addig az éhség miatt kért elsősorban.
fiam szintén 5 hónapos, neki a közelség talán fontosabb, így éjjel gyakrabban eszik mint nappal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!