Meddig etessem éjszaka, hány hónapos koráig? Mármint, ha az éhség miatt eszik.
Kérdező, szerintem teljesen egyszerű a helyzet: mivel nem tudod biztosan eldönteni, hogy éhes-e vagy sem, ezért az az ésszerű, ha megszoptatod. Ha éhes, enni fog, ha nem, akkor röviden szopizik és már alszik is vissza. De mindenképp kielégítetted az igényét, ami a lényeg.
Érdekes, az enyém csak pár napja kezd éjjel 4 órákat aludni egyhuzamban, de nappal ő is kiegyensúlyozott, nyugodt, vidám baba. Gyönyörűen gyarapszik és fejlődik. Hogy is van ez akkor..? :)
Érdekes dolog ez: szerintem az esetek nagy részében a szopizó gyerekek -a nagyobbakra gondolok főleg- éjszaka nem éhség miatt ébrednek.
A lányom kb. 8 hónapos korára elég sok étkezést leváltottunk, és bár mindig kínáltam cicivel, ő szépen leválasztotta magát. Egy jó darabig még erőlködtem, de nem kellett.
Tejre viszont szüksége volt, így kapott tápszert. A cici egyfajta megnyugtatás volt neki pár korty erejéig (több nem is volt benne) az elalváshoz, illetve éjszaka, ha felébredt. Na, én ennek már nem láttam értelmét, és abbahagytuk. Tudom, most sokan ellenzik a komfort szoptatás miatt, de az én lányom nem igényelte a cicin való megnyugvást, illetve egyéb módon is meg tudtam nyugtatni.
Onanntól kezdve (8 hónapos volt) átaludta az éjszakát. Szóval egyértelműen nem éhség miatt ébredt fel. Tudom, hogy minden eset más és más, de szerintem te is el fogod tudni dönteni, hogy mikor lesz egyértelmű, amikor már nem kell etetned éjjel.
Azért szerintem egy 1 éves gyereknek már bőven át kellene aludnia az éjszakát.
(Vagy csak én vagyok szerencsés? :-) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!