Miért van az, hogy a tápszeres babák hamarabb átalusszák az éjszakát, az anyatejesek pedig többször felkelnek éjszaka a ciciért?
A tápszer sokkal sűrűbb és laktatóbb.
A lányom 7 hetes volt, amikor átaludta az éjszakát.
Barátnőm kislánya 14 hónapos lesz, tápszeres már bőven hozzátáplált és mai napig nem aludja végig.
De van 20 hónapos lány gyermek ismerősünk is, aki mai napig mindennel együtt 8× eszik egy nap. Abból 2× éjszaka.
Mindegyik tápszeres gyermek és hozzátáplált!
Mert a tápszer laktatóbb, és tovább tart, még megemészti a baba!
A nagyobbik gyerekem kezdettől fogva tápszeres volt, 1 hós korától átalussza az éjszakákat.
A kisebbiket 9 hónapos koráig szoptattam, és addig éjjelente 3-4szer kelt szopizni!
Meg aztán (saját tapasztalat) a szoptató anyuka első dolga gyakran az éjjeli ébredéskor a cicit a gyerek szájába nyomni, aki azon aztán azonnal el is alszik. És ez egy mennyország, cicizni jó, anya közel van, ráadásul neked sem kell teljesen felébredni hozzá, mert szoptatás közben simán lehet aludni, pár másodperc az egész. Bár soha nem tápszereztem, úgy tudom, az azért máshogy működik, azt nem lehet nyakló nélkül adni a babának.
Most épp a második babámmal játsszuk ezt el. Tudom, lehetnék következetesebb, meg gondolhatnék arra, mi lesz hosszú távon, de ez így egyelőre mindenkinek tökéletes, napi 4-5 órám van aludni, nem fogok még ebben az időben is gyerekkel a vállamon sétálgatni fel-alá a lakásban, ha egyszerűbben is visszaaltathatom.
A lányom elég hamar 2,5 hónaposan kapott tápszert, addig sem és azután sem aludt át egy éjszakát, most 4 éves, mai napig kel éjjel 1×.
A fiam kizárólag anyatejes volt 6 hónapos koráig, 5 hetes kora óta alszik éjjel, mint a bunda este 8-tól reggel 7-8-ig. (most 1,5 éves)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!