Miért lehet az, hogy 4 hónapos babám már elejétől
kezdve nem szeret túl sokat szopizni?
Figyelt kérdés
Nagyobbik lányom órákig cicizett és az első hónapokban 24 órából 23-at cicin lett volna. A pici 7 perc alatt végzett, most is 15-30 perc, de akkor el is szunnyad. Nem tehetem akármikor mellre, csak, ha ő akar. Emiatt állandóan mellszívóznom kellett, nehogy mellgyulladásom legyen. A naggyal jókat aludtam napközben szoptatás közben, és az esti szopival aludt el, a picit dajkálhatom, tologathatom babakocsival, mert nem akar szopizni.
2013. jan. 14. 16:06
1/8 Timóca Szamóca válasza:
Szia,ugyanígy vagyok én is...
Az elsö nekem is nagyon szerette a cicit,az volt a mindene,sokáig szopott,így elég furcsa volt hogy a 2-dik 5 perc alatt végzett,de nem aggódtam,mert szépen hízott,nem volt gond,csak ö ennyit igényelt.
Szóval,ha nincs gond a súlyával,szépen gyarapszik,akkor minden rendben van,ne aggódj.
2013. jan. 14. 16:51
2/8 anonim válasza:
Az én kisfiam pont ugyanilyen. Nála a 20 perc már soknak számít. És utána már nem kéri, elfordítja a fejét ha végzett. Nem aluszékony, mosolygós, némi hasfájástól eltekintve kiegyensúlyozott baba, pisil is eleget, úgyhogy én nem aggódok emiatt. Ő mondjuk a dajkálást sem igényli annyira, ha nagyon nyugtalan felveszem hordozókendőbe, de tologatni, ringatni nem szoktam.
2013. jan. 14. 19:06
3/8 xStefix válasza:
Nem szopizik máshogyan?
Nem minden baba egyforma, tudod... Az én lányom is sokáig cumizott rajtam, most a fiam általában gyorsan végez - viszont sokkal többször szopik. :)
2013. jan. 14. 19:23
4/8 A kérdező kommentje:
Ritkábban és összességében kevesebb ideig igényli a cicit.Úgy érzem, csak kajára használja, elaludni, megnyugodni nem. Az ujját szívesebben szívja. Pedig jó lenne délután, este így elaludni együtt.
2013. jan. 15. 14:52
5/8 xStefix válasza:
És ha ilyenkor cicivel kínálod? Nem mondom, hogy kösd le az ujját, de ha kitartóan ajánlgatod neki, hátha elfogadja.
De az ujjszopó gyerekekre ez tényleg jellemző.
2013. jan. 15. 19:19
6/8 A kérdező kommentje:
Kiköpi a cicit, mikor elindul a tej, és becsempészi az ujját. Ha félrehúzom a kezét, bekapja a cicit, majd pár másodperc múlva az ujja van a szájában. Ha próbálkozom, el is fordítja a fejét, vagy csak vigyorog rám, esetleg dumál is.
2013. jan. 16. 11:24
7/8 xStefix válasza:
Hát akkor asszem evvan... És EZÉRT "nem szeret" annyira szopizni. - De ettől a tejmennyiséged még elég lehet, ha akkor, amikor viszont éhes, megfelelően szopizik.
2013. jan. 16. 18:57
8/8 A kérdező kommentje:
Az lll honlapján megtaláltam az erős tejleadó reflex és túl sok tej problémát, aminek minden tünete illik ránk. Elkezdtem ülve, hátradőlve szoptatni, közben alszik 20-30 percet.
Az ujjszopásra szopitanácsadó azt mondta, ez természetes, nem kell aggódnom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!