Mit tehetnék ha a 11 hetes babám nem hajlandó szopizni csak cumis üvegből? Ordít ha a cicit rakom a szájába.
Mióta kap cumisüveget?
Volt olyan, hogy mellből szopizott?
Üvegből könnyebben jut hozzá a tejhez, illetve más a szopási tecnika mikor üvegből szopizik. És ilyen pici babákat megzavarhatja ha egyszer így, másszor úgy kell szopizni. Ezt hívják cumizavarnak.
Próbáld kispohárból, vagy kanállal adni a pótlást, és próbáld ki, hogy félálomban adsz neki mellet:). Visszaállhattok még a ciciből való szoptatásra, kitartás:)!
Nyelvféle rendben van?
A fejét szivesen fordítja mindkét irányba?
Spriccel esetleg a tej a melledből?
Ha spriccel, az is zavarhatja őt, mert nem vagy nehezen tud lépést tartani a nyelésben a kiáramló tejel. Ezen segíthet, ha hátradőlve szoptatod, azaz Te hátra dőlsz, őt pedig felülről teszed mellre(ebben a testhelyzetben nem segt rá a gravitáció is a tej áramlására). Illetve ha spriccel, akkor várd meg míg eláll, és utána add a melled.
A mell elfogadtatásában segíthet, amit fentebb isírtam, hogy álmában, félálomban kínálod vele. A legtöbb szopisztrájkoló vagy cumizavaros baba elfogadja ebben az állapotban a mellet. és ha "Rákap", akkor éberen is könnyebben elfogadja.
MIndezek mellett tényleg az lenne a legfontosabb, hogy próbáljátok elhagyni a cumisüveget. Olyan segítséget kéne találni, amivel az átmeneti időszakban szoptatásbarát módon adhatod a tejet, pl. kispohár, kiskanál, SNS szoptanít, ujjetető...
Nagyon szivesen, majd írj, hogyan alakulnak a dolgaitok:).
MÉg annyit javasolnék, hogy legyetek sokat összebújva, ez a kicsiben is olyan hormonreakcíókat indít el, amik szopizásra ösztönözhetik:). Illetve ha mindig a közeledben van, akkor nagyobb eséllyel veszed észre az első éhségjeleket, hamarabb tudod mellre tenni, nem lesz esélye arra, hogy farkaséhes, türelmetlen legyen, ami miatt nincs kedve a mellből való szopizással "bíbelődni":).
Az én fiam is ezt csinálta, pont ilyen 10-11 hetes korában kezdődött. 3 hétig szenvedtünk, cicire raktam-ordított, majd 3/4 óra kínlódás után feladtam, és kapott lefejt tejet cumisüvegből. Most ott járok, hogy nem is szenvedünk, hanem egyből kapja a cumisüveget, én meg fejek rendületlenül.
Hajnalban viszont szopik, nagyon ügyesen, de napközben már nem. Nem tudom mi az oka, de én inkább odaadtam neki az üveget, minthogy lássam szenvedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!