Hogyan tanuljunk meg szopizni?
20 percenként cserélj cicit, úgy nem áztatja fel (annyira). A melleidet, ha csak teheted hagyd szabadon, kenj rá egy kis anyatejet és hagyd megszáradni.
Rendesen bekapja, az alsó és a felső ajka is kifelé fordul? Bekapja a bimbóudvar nagy részét is?
Köszönöm a gyors válaszokat!
Az jó is lenne ha 20-20 perceket tudnék próbálkozni egyik-másik mellemen, de nem tudom hogyan vegyem el tőle, mert ha próbálom úgy húzza vissza, kirántani meg nem akarom.
Van tejcsim is, úgy csöpög magától ahogy a pici a közelemben van, de nem akar enni jóízűt belőle. Valóban kis "lustika" :)
Mellbimbóvédőm van, igaz még csak egyszer próbáltam, de annyira nem tetszett neki, ezért csak szabadon, de már annyira fájnak a bimbk és vérpöttyösek hogy a mai napot kihagytuk, hogy regenerálódjak. Ez nem biztos hogy a legjobb, de azt a tanácsot is kaptam hogy ha nekem vannak ekkora kellemetlenségeim, részemről se legyen megutálva a szopiztatás.
Szívesen fogadom a további tanácsokat, mert annyira tanulnék és tanítanám, szeretném ha sikerülne, mert egy élmény is olyan közel érezni magamhoz.
Szép napot mindenkinek!
Ha alulról benyúlsz, és megnyomod a melledet, akkor meg tudod szüntetni a vákuumot sérülés nélkül. Aztán gyors fókafordulás és mehet a másik cickó :)
Lehet ám annak fizikai oka is, hogy nem tud rendesen szopizni, pl. ha le van nőve a nyelve.
Én a helyedben kihívnék egy szoptatási tanácsadót (ibclc vagy lll, ha ezekre rákeresel, találsz bőven :)), az a tuti.
mellről levenni úgy tudod, hogy a kisujjaddal benyúlsz oldalról a szájába, így megszűnik a vákuum, elengedi a cicit.
sajnos a kihagyott nap nem a legjobb megoldás.
amikor nekem sebes, én a 3 órához ragaszkodom, hogy annyi teljen el 2 szopi közt. kell, hogy kiürüljön a cici, nehogy begyulladjon. meg ráadásul a babanyál és a tej is épp gyógyítja.
a bimbóvédőt is érdemes elfelejteni, ha anélkül is ügyesen szopizik.
én a helyedben megpróbálnám 2x20 percig etetni csak egyszerre, hogy kicsit aktívabb legyen.
tanácsot, segítséget érdemes hozzáértőtől kérni. sok helyen személyesen is kérhetsz szopi csoporton:
és még annyi: 1 hetesen még bőven belefér, hogy lustán, komótosan szopizik!
ne aggódj, idővel nagyon meg fog ügyesedni! addig sok erőt, kitartást!
a melled is 1-2 alatt megedződik az új igénybevételhez, utána már simán fog menni.
Nagyon szépen köszönöm a tanácsot!
Bimbovédövel már jol haladunk, mellenként 10-15 percet van rajta, de nem lakik jól, pedig van tejcsi is, mert utánna elég sokat tudok még lefejni, ő pedig szivja is. Az egyik mellbimbom teljesen befelé forduló, így a bimbóvédő jó segítség.
Ha jelzi hogy még éhes, akkor tegyem vissza cicire? Nem kell azonnal üveg. Hadd dolgozzon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!