Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ti elfogadnátok az anyatejet?

Ti elfogadnátok az anyatejet?

Figyelt kérdés

van két fiatal anyuka szomszédok.

az egyiknek pár hetes a babája,sok teje van.(egészséges az anyuka és a baba is nagyon jól eszik,hízik)

a másiknak koraszülött lett a babája,neki alig van még teje,tápszerrel kell pótolnia.

az anyukák remekül megértik egymást már a terhességük alatt is átjártak egymáshoz.,a férjeik is jól kijönnek.

a kérdésem:

te örülnél ebben az esetben ha az anyuka felajánlaná hogy ad tejet a picurnak hogy ne kelljen tápszerrel tömködni? persze lefejve gondoltam cumisüvegből.

(frissen csapolva) és már ihatná is a baba.

még csak 40 ml eszik olyan pincuri. (2350 gramm)

ti elfogadnátok? legalább addig míg be nem indul teljesen az anyuka teje,.

2013. jan. 9. 14:45
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
79%
17es vagyok. Én írtam a tüdőszűrőleletet. Én szerettem volna leadni, úgyhogy meg is vegyék, mert rengeteg tejem van/volt. A honlapon néztem meg milyen vizsgálatok kellenek és írták a negatív tüdőszűrőleletet is. Székletvizsgálatot is kérnek amúgy
2013. jan. 9. 18:00
 22/25 anonim ***** válasza:
79%
Ha nincs az anyuka bevizsgálva, akkor nem. Egyébként nem is biztos hogy jó lenne a babának az a tej. Mi hordtunk a fiamnak tejet, de fájt tőle a hasa, úgyhogy gyorsan áttértünk tápszerre.
2013. jan. 9. 18:25
 23/25 anonim ***** válasza:
79%
Elfogadnám, ha az anyuka a fent említett leletekkel rendelkezik. Az viszont a minimum lenne, hogy a vizsgálatok költségeit (tüdőszűrő, HIV stb...) én állnám, az utazást is beleértve.
2013. jan. 9. 18:53
 24/25 anonim ***** válasza:
51%

Nem fogadnám el, és ha ilyen körítéssel kapnám a felajánlást, hogy "ne kelljen tápszerrel tömködni", akkor még meg is sértődnék.

A tápszer nem méreg. Hanem étel, ami anyatej hiányában a legmegfelelőbb a babának. Főleg kis súlyú, koraszülött babának, akik ugye speciális tápszert kapnak, egyáltalán nem biztos, hogy jó lenne neki a te tejed.

2013. jan. 10. 05:41
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz kérdés, mert egyrészről tudom, hogy az anyatej milyen fontos a babáknak, de a tápszertől biztos nem lesz HIV, esetleg hepatitis C fertőzött. Ráadásul a bevizsgálás sem 100 %, mert pl a HIV vírus ált. akkor mutatható ki a vérből, amikor az már viszonylag nagy koncentrációt ért el az érintett ember szervezetében és ez tudomásom szerint legalább 4-6 hét-3 hónap.

Persze ha jól ismered az anyukát akkor picit más a helyzet, de azon elhűltem, hogy némely kórházakban bevizsgálatlanul adnak más anyától származó tejet a babáknak. Remélem ezt nem a baba édesanyjának a tudta nélkül teszik, mert az nagyon durva lenne.

2013. jan. 14. 00:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!