Ti elfogadnátok az anyatejet?
van két fiatal anyuka szomszédok.
az egyiknek pár hetes a babája,sok teje van.(egészséges az anyuka és a baba is nagyon jól eszik,hízik)
a másiknak koraszülött lett a babája,neki alig van még teje,tápszerrel kell pótolnia.
az anyukák remekül megértik egymást már a terhességük alatt is átjártak egymáshoz.,a férjeik is jól kijönnek.
a kérdésem:
te örülnél ebben az esetben ha az anyuka felajánlaná hogy ad tejet a picurnak hogy ne kelljen tápszerrel tömködni? persze lefejve gondoltam cumisüvegből.
(frissen csapolva) és már ihatná is a baba.
még csak 40 ml eszik olyan pincuri. (2350 gramm)
ti elfogadnátok? legalább addig míg be nem indul teljesen az anyuka teje,.
Nem fogadnám el, és ha ilyen körítéssel kapnám a felajánlást, hogy "ne kelljen tápszerrel tömködni", akkor még meg is sértődnék.
A tápszer nem méreg. Hanem étel, ami anyatej hiányában a legmegfelelőbb a babának. Főleg kis súlyú, koraszülött babának, akik ugye speciális tápszert kapnak, egyáltalán nem biztos, hogy jó lenne neki a te tejed.
Nehéz kérdés, mert egyrészről tudom, hogy az anyatej milyen fontos a babáknak, de a tápszertől biztos nem lesz HIV, esetleg hepatitis C fertőzött. Ráadásul a bevizsgálás sem 100 %, mert pl a HIV vírus ált. akkor mutatható ki a vérből, amikor az már viszonylag nagy koncentrációt ért el az érintett ember szervezetében és ez tudomásom szerint legalább 4-6 hét-3 hónap.
Persze ha jól ismered az anyukát akkor picit más a helyzet, de azon elhűltem, hogy némely kórházakban bevizsgálatlanul adnak más anyától származó tejet a babáknak. Remélem ezt nem a baba édesanyjának a tudta nélkül teszik, mert az nagyon durva lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!