Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ti elfogadnátok az anyatejet?

Ti elfogadnátok az anyatejet?

Figyelt kérdés

van két fiatal anyuka szomszédok.

az egyiknek pár hetes a babája,sok teje van.(egészséges az anyuka és a baba is nagyon jól eszik,hízik)

a másiknak koraszülött lett a babája,neki alig van még teje,tápszerrel kell pótolnia.

az anyukák remekül megértik egymást már a terhességük alatt is átjártak egymáshoz.,a férjeik is jól kijönnek.

a kérdésem:

te örülnél ebben az esetben ha az anyuka felajánlaná hogy ad tejet a picurnak hogy ne kelljen tápszerrel tömködni? persze lefejve gondoltam cumisüvegből.

(frissen csapolva) és már ihatná is a baba.

még csak 40 ml eszik olyan pincuri. (2350 gramm)

ti elfogadnátok? legalább addig míg be nem indul teljesen az anyuka teje,.

2013. jan. 9. 14:45
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
71%

Én azt mondom,hogy kipróbálnám és megnézném,hogy reagál a pici!

Nekem nem volt tejem, egy ismerős anyukától kaptam! Csakhogy az ő teje az én babámnak hasfájást okozott, nem is kicsit. Az ő babájának meg semmi baja nem volt tőle.

Mondta is a dokink,hogy ebben az esetben ne erőltessem az anyatejet, inkább a tápszer!

2013. jan. 9. 14:55
 12/25 anonim ***** válasza:
90%
kizárólag bevizsgáltat adnék, a kedvesség és a betegség nem zárja ki egymást... jobb félni szerintem, mint valami fertőzést elkapni. Mondjuk én azon voltam ledöbbenve, hogy a terhességtől a szülésig volt ezerféle vizsgálat, de aids szűrés egyáltalán nem volt.
2013. jan. 9. 14:56
 13/25 A kérdező kommentje:
igaz !
2013. jan. 9. 14:58
 14/25 anonim ***** válasza:
92%
Bevizsgálás nélkül én sem fogadnám el. A legjobb barátnőm leadta a tejét, és nagyon szigorú vizsgálatokon kellett átesnie, mielőtt ezt megtehette. Rengeteg kórokozó átjut az anyatejbe, többek között a HIV vírus is. Nagyon szép gesztus, de én is csak így fogadnék, fogadtam el pótlást.
 15/25 anonim ***** válasza:
51%
Ha tudom, hogy hogyan él a másik (dohányzás, alkohol, mit eszik, szed-e gyógyszert stb) és a doki is rábólint, akkor igen.
 16/25 anonim válasza:
64%

Elfogadnám.

Júniusban szültem, a lefejt tejet beadtam.Nagyon köszönték a nővérek:jó lesz azoknak a babáknak, akiket nem tudnak szoptatni. Itthon kérdeztem a gyerekorvost, mit csinálnak a lefejt tejjel, Hogyan ellenőrzik, stb? Azt mondta, sehogy.

ezek után simán elfogadnám az ismerős segítségét.

17/25 anonim ***** válasza:
90%

Elfogadnám, ha megmutatná a negatív HIV és Szifilisz leletét, meg egy negatív tüdőszűrőleletet is kérnék.

Szép dolog a barátság,de ha beteg,akkor az anyatejjel átadná a babámnak is meg nem kockáztatnám. Nekem sok tejem volt/van, én is felajánlottam a barátnőmnek persze úgy,hogy előtte kivizsgáltatom magam. Ez így természetes. Neki nem kellett, mert inkább tápizott

2013. jan. 9. 15:03
 18/25 A kérdező kommentje:

persze az is igaz ami jó az egyiknek nem biztos hogy

jó a másiknak

2013. jan. 9. 15:09
 19/25 A kérdező kommentje:
köszi a sok választ,úgy látom érdekes a téma.
2013. jan. 9. 15:10
 20/25 anonim ***** válasza:
21%
Érdekes kérdés. Mivel lányom isz szopis volt(s most szokott le róla nem rég) igy nem tudtam leadni pedig relativ sok volt. Sőt a védőnőnek is akartam is leadni. De amikor elmondta mennyi vizsgálaton jkell átesni inkább kihagytam.De én minden további nélkül adnék is meg el is fogadnám,főleg hogy ismerem az illetőt... Pl a neg tüdőszürő lelet az érdekes dolog mert ugye utána nem lehet szoptatni.S ezt egy isz szopizó mellett hogy oldjha meg az ember aki nem fogadja el a cumisüveget és a tápszert?
2013. jan. 9. 17:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!