Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan győzzem le az aggódást?

Hogyan győzzem le az aggódást?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 3 hónapos kislány anyuja vagyok. Az a problémám,hogy folyton parázok eleget eszik-e a lányom. Az előzmények: gyermekágyas időszakban 2 hétre visszakerültem a kórházba, ezalatt a pici tápszert kapott. (előtte csak anyatejes volt) Mikor hazajöttem, újra elkezdtem szoptatni, akkor kb 40-et szopizott, a többi tápszer volt. Ekkor volt 3 hetes a babám. Most sikerült eljutnunk oda, hogy már csak este és éjjel kap pótlást, kb 40-et. Azt tudni kell, hogy Ő nem áll le, mikor jóllakik, simán megeszi a tápszert -napközben is- ha megkínálom vele, de utána legtöbbször kibukja és ha nem adom, akkor sem látszik éhesnek. Viszont mivel nem mérem a szopit, folyton parázok, hogy eleget eszik-e. Egyébként 3 óránként eszik nappal és éjjel egyszer kel fel enni. Szerintetek mérnem kellene mennyit szopik?Vagy hogy nyugtassam meg magam?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2013. jan. 5. 18:45
 1/7 anonim ***** válasza:
Valószínű, hogy eleget szopik. De megnyugtathat, ha méred a szopikat.
2013. jan. 5. 18:49
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha ennyire parázol, akkor mérj le egy napig minden étkezést, szerintem meg fogsz nyugodni. De egyébként ha csak hetente egyszer csinálsz pucér mérést és gyarapszik, illetve ha van megfelelő számú pisis pelenkája, élénk, nem aluszékony és nem sír sokat, akkor szerintem nincs miért aggódni.
2013. jan. 5. 19:42
 3/7 anonim ***** válasza:
Ne idegeskedj, mert attól is csökkenni fog a tejed mennyisége! Na, akkor aztán lesz zizi!
2013. jan. 5. 20:21
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, megpróbálom mérni egy nap. Egyébként már kétszer lemondtam a szoptatásról, de a testem úgy látszik nem adta fel küzdelmet szerencsére!:-) Aluszékonynak nem mondanám, napi 3*fél órát alszik viszont éjjel csak szopizni kel fel. Nagyon jó baba.
2013. jan. 5. 20:57
 5/7 xStefix ***** válasza:

De ha így van, egyáltalán miért kap pótlást? Figyu, szerintem ezt a plusz mennyiséget kb. 3-4 nap alatt meg tudod neki termelni anyatejből is. És akkor nem kéne tápszer.

És hogy honnan tudod? Hát onnan, hogy a babád nem jelzi, hogy éhes lenne. ;) Hidd el, nem olyan különleges dolog ez. Semmi mást nem kell tenni, mint figyelni a picit: amikor kér, mellre tenni és kész. Ha éhes lesz, szopizni fog, ha álmos, elalszik, ha fáj valamije, csillapítja stb. Te csak szolgál ki őt, ő majd kezeli magát a szopival, amiért éppen szüksége van rá.

Tudom, milyen ez. Anno a lányomnál én is sokat paráztam ezen, de még most a kicsinél is előjött párszor. Pedig már jócskán vagy gyakorlatom mégis. Ami szerintem a legfontosabb: csak lazán és nyugodtan. Igazából nem is fontos, MIÉRT szeretne a baba szopizni, az számít, hogy amikor jelét adja, kapjon. BIZTOS lehetsz benne, hogy ha igénye szerint szoptatod, elég tejhez fog jutni!

2013. jan. 6. 23:15
 6/7 A kérdező kommentje:

Szia xStefix!

Hogy érted, hogy 3-4 nap alatt meg tudom termelni? Az is gond, hogy a lányom erősen cicifüggő, egy etetés minimum egy óra, és akkor sem ő köpi ki a cicit, hanem én veszem ki a szájából! És akármikor teszem cicire ő sosem utasítja el! Ez akkor is így van ha tápszert is kap, tehát tuti nem éhes. Ráadásul most már fogzik is, így sejtelmem sincs hogy éppen éhes-e vagy csak az ínyét masszírozza az öklével!:-\ Kezdek picit kétségbe esni...

2013. jan. 7. 16:36
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a bíztatást lányok, gondoltam megosztom a fejleményeket. Az utóbbi két hétben kétszer voltunk mérésen és összesen 260 grammot hízott a lánykám, aki azóta CSAK anyatejes baba!:-) A védőnéni szerint ez tökéletes, mert 400-600 grammot "kell" híznia ennyi idősen havonta! Szóval még egyszer nagy-nagy köszönöm és "ölelés" mindenkinek a segítsègért!

Puszi!

2013. jan. 23. 08:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!