Hogyan győzzem le az aggódást?
Sziasztok! 3 hónapos kislány anyuja vagyok. Az a problémám,hogy folyton parázok eleget eszik-e a lányom. Az előzmények: gyermekágyas időszakban 2 hétre visszakerültem a kórházba, ezalatt a pici tápszert kapott. (előtte csak anyatejes volt) Mikor hazajöttem, újra elkezdtem szoptatni, akkor kb 40-et szopizott, a többi tápszer volt. Ekkor volt 3 hetes a babám. Most sikerült eljutnunk oda, hogy már csak este és éjjel kap pótlást, kb 40-et. Azt tudni kell, hogy Ő nem áll le, mikor jóllakik, simán megeszi a tápszert -napközben is- ha megkínálom vele, de utána legtöbbször kibukja és ha nem adom, akkor sem látszik éhesnek. Viszont mivel nem mérem a szopit, folyton parázok, hogy eleget eszik-e. Egyébként 3 óránként eszik nappal és éjjel egyszer kel fel enni. Szerintetek mérnem kellene mennyit szopik?Vagy hogy nyugtassam meg magam?
Előre is köszönöm a válaszokat!

De ha így van, egyáltalán miért kap pótlást? Figyu, szerintem ezt a plusz mennyiséget kb. 3-4 nap alatt meg tudod neki termelni anyatejből is. És akkor nem kéne tápszer.
És hogy honnan tudod? Hát onnan, hogy a babád nem jelzi, hogy éhes lenne. ;) Hidd el, nem olyan különleges dolog ez. Semmi mást nem kell tenni, mint figyelni a picit: amikor kér, mellre tenni és kész. Ha éhes lesz, szopizni fog, ha álmos, elalszik, ha fáj valamije, csillapítja stb. Te csak szolgál ki őt, ő majd kezeli magát a szopival, amiért éppen szüksége van rá.
Tudom, milyen ez. Anno a lányomnál én is sokat paráztam ezen, de még most a kicsinél is előjött párszor. Pedig már jócskán vagy gyakorlatom mégis. Ami szerintem a legfontosabb: csak lazán és nyugodtan. Igazából nem is fontos, MIÉRT szeretne a baba szopizni, az számít, hogy amikor jelét adja, kapjon. BIZTOS lehetsz benne, hogy ha igénye szerint szoptatod, elég tejhez fog jutni!
Szia xStefix!
Hogy érted, hogy 3-4 nap alatt meg tudom termelni? Az is gond, hogy a lányom erősen cicifüggő, egy etetés minimum egy óra, és akkor sem ő köpi ki a cicit, hanem én veszem ki a szájából! És akármikor teszem cicire ő sosem utasítja el! Ez akkor is így van ha tápszert is kap, tehát tuti nem éhes. Ráadásul most már fogzik is, így sejtelmem sincs hogy éppen éhes-e vagy csak az ínyét masszírozza az öklével!:-\ Kezdek picit kétségbe esni...
Köszönöm a bíztatást lányok, gondoltam megosztom a fejleményeket. Az utóbbi két hétben kétszer voltunk mérésen és összesen 260 grammot hízott a lánykám, aki azóta CSAK anyatejes baba!:-) A védőnéni szerint ez tökéletes, mert 400-600 grammot "kell" híznia ennyi idősen havonta! Szóval még egyszer nagy-nagy köszönöm és "ölelés" mindenkinek a segítsègért!
Puszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!