Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan győzzem le a dolgozat...

Slora kérdése:

Hogyan győzzem le a dolgozat előtti pánikot? Ti mit szoktatok csinálni?

Figyelt kérdés

Dolgozatírás előtt mindig bepánikolok. A doga előtti szünetben mindig átismételem az anyagot,a szünet utolsó perceiben pedig mint egy őrült magamban motyogva mondom a leckét,pánikolok. De ez nem azért van mert nem tanultam,dogákra mindig nagyon alaposan felkészülök. Ha olyanból írunk amit nem szeretek/nem értek annyira akkor képes vagyok korán reggel felkelni és akkor is átismételni az anyagot.Az iskolában meg nézem a barátaimat,hogy ők ezt,hogy tudják ilyen jól kezelni.Nekem ez nem megy,pedig mindig tanulok.És sajnos ez a pánik rontja az esélyeimet is a dolgozatnál.Ami idén elég nagy gond,mert megyek felvételizni ott meg ezt nem kéne,különben nagyon elszúrom,hiába tanulok nagyon sokat.Tehát kíváncsi vagyok,hogy ti ezt hogyan kezelitek.

13/L

2012. dec. 10. 19:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Például tanulj. Ne magolj.
2012. dec. 10. 19:48
 2/11 A kérdező kommentje:
Egyébként gyakran azért szoktam úgy ismételni mint egy őrült az utolsó percekben,mert attól félek,hogy valamit elfelejtek dolgozat közben.
2012. dec. 10. 19:49
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Tanulj meg tanulni, tanulj meg vizsgázni.
2012. dec. 10. 19:52
 4/11 A kérdező kommentje:
Hát igen,most így elgondolva csak a kémiát magolom.Az összes többi tantárgyat megértem,tehát nem magolva tanulom,mert még hosszú idő múlva is emlékszem rá.
2012. dec. 10. 19:54
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Előtte szünetben zene a fülbe (akár pörgős is, ha azt szereted,tök mindegy :)), szem lehuny, hosszú, mély lélegzetvételek és lazítás. Én is stresszelős voltam, ez bevált :)
2012. dec. 10. 21:12
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Én már régen voltam iskolás, de kijártam egy párat.

-Ne magolj, csak a verseket. A többinél inkább ártasz vele. A lényeget tanuld meg. Válasz hívószavakat, amik előhozzák a körítést. Készíthetsz kivonatot az anyaghoz, abból is tanulsz.

-Dolgozat napján már ne tanulj, nincs értelme, csak összezavarodsz. Előtte este olvasd át utoljára, lassan az anyagot, aludj egy nagyot, és másnap, már ne vedd elő.

-dolgozatírás előtt szugeráld magad. Ha jön a pánik: mély levegő, és koncentrálj arra, hogy mindent megtanultam, mindent tudok, ez csak egy egyszerű dolgozat, amit könnyen megírok

2012. dec. 10. 21:36
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is csak azt tudom tanácsolni, hogy suliban (főleg ne abban az 5-10 perces szünetben óra előtt, ami semmire sem elég) már ne nézd át az anyagot, ahelyett, hogy a fejedbe vernéd, és eszedbe juttatnál még 1-2 dolgot, pont, hogy csak nő benned a feszültség, és emiatt elfelejted a dolgokat.

Esetleg 1-2 szavat nézz meg, ha nagyon kell, de ne gondolkozz a doga előtt a dogán inkább, mert lehet, hogy igazából tudod azt az 1-2 szavat, csak pánikolsz.

Próbálj nyugodt lenni, és csináld ugyanazt, amit akkor szoktál, mikor nem írtok dogát. Beszélgess a barátnőiddel, egyél, vagy ha lehet, akkor menj ki az udvarra, hogy szívj egy kis friss levegőt.

2012. dec. 10. 21:45
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel nem igazán lehet mit kezdeni szerintem. El fog múlni, ha tapasztaltabb leszel vizsgázás terén. Nekem pl. érettségi óta nincsenek ilyen gondjaim, azelőtt én is rettegős voltam :)
2012. dec. 11. 07:58
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ!Megpróbálom megfogadni a tanácsaitokat,remélem tényleg segít :)
2012. dec. 11. 19:50
 10/11 Máté1999 ***** válasza:

Én úgy szoktam, hogy óráról órára tanulok és mire a tz-nél tartunk, már kívülről fúlyom :))) én nem stresszelek annyira, mert ha nem sikerül, én akkor is mindent megtettem, tanultam és majd legközelebb kijavíthatom :DD

sok szerencsét

13/F

2012. dec. 11. 22:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!