Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan győzzem meg, hogy...

Hogyan győzzem meg, hogy szoptasson?

Figyelt kérdés
Unokahúgom áprilisban szüli meg a babáját. Sajnos elég durva ekcémás sebei vannak, köztük a mellbimbóin is! Úgy magyarázta, hogy szinte jön le a bőr róla, ami iszonyatosan fáj neki! A pólót sem tudja elviselni magán! Az a baj, hogy már úgy áll hozzá, hogy ő nem fog tudni szoptatni még bimbóvédővel sem, mert fáj neki! Ebből kifolyólag fejni sem akar! Hiába mondom neki, hogy ne álljon így hozzá, mert ez fejben dől el, még a végén nem lesz egyáltalán teje! Mikkel érveljek, mivel tudnám meggyőzni, hogy szoptasson, vagy hogy legalább próbálja meg!?
2012. márc. 1. 13:31
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
93%
Semmivel. A szoptatás-nem szoptatásra nem lehet meggyőzni embereket. Szerintem ha egy póló viselése is fáj neki, akkor nincs az a bimbóvédő, amivel tudna szoptatni fájdalom nélkül vagy minimális fájdalommal...
2012. márc. 1. 13:35
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén? Semmivel.

Én sem akartam szoptatni, el nem tudtam képzelni, hogy én valaha szoptassak....úgy mentem be szülni, hogy előtte a csecsemősökkel előre közöltem, hogy én megpróbálni sem szeretném. Megmondom őszintén, pont a sok "nyilvánosan szoptató anyuka" vette el a kedvem az egésztől. Meg a sok ilyen "ráérek arra is, hogy hogy téged is rávegyelek a szoptatásra" ember vette el az egész varázsát. Úgy beszéltek a szoptatásról, hogy már egészen felfordult a gyomrom tőle.

És akkor megszületett a lányom. Rám nézett és én beleszerettem. A szülőszobán nem szoptattam, de mikor kihozták először a kórterembe (nem rooming). akkor valahogy olyan természetes volt az egész. 6 hónapig csak anyatejes volt :-D

Tehát szerintem egyszerűen hagyd békén! Az ő dolga, az ő cicije, az ő babája!

2012. márc. 1. 13:39
 3/22 anonim ***** válasza:
61%

Ez már a sokadik ilyen kérdés, ami kiveri nálam a biztosítékot...

Nektek fizet a szoptatás propaganda vagy mi a jó ég folyik már itt?

Miért nem lehet felfogni, hogy jó pár kismamának NAGYON JÓ ÉS ELFOGADHATÓ oka van rá, hogy nem, és kész.

Ja és ezt úgy mondom, hogy az én babáim anyatejesként kezdték, és csak később kaptak tápszert, mikor már nagy babák voltak. De bizony kiállok mindenki mellett, akinél van az a kínlódás, ami árán inkább nem, mert nem elcs.szett mártírok vagyunk, hanem anyukák. Nem értem ezt miért nem lehet belátni, és abnormális mértékben ragaszkodni a szoptatáshoz akár az anya egészsége / lelki békéje kárára is.

2012. márc. 1. 13:41
 4/22 anonim ***** válasza:
93%

nekem semmi hasonló problémám nincs,mégis védő mellett is véresre szívta fiam a mellem..iszonyú sokat kínlódtam az elején a szoptatással.

Én nem győzködném, mert ha ő nem akarja akkor úgysem fogja szoptatni.Nem kell ebből ekkora ügyet csinálni, tápszeren is fel fog nőni egészségesen.

Ez az ő dolga!

5/22 anonim ***** válasza:
100%

Még van idő. Ismerősömmel beszélgettünk amikor terhes volt, mondta, hogy őt valahogy taszítja a szoptatás maga, már a gondolata is undorító. Megszületett a gyerkőc, és utána mesélte, hogy az egész olyan természetesen ment.

Inkább ne szekáld vele, mert lehet hogy azért is ellenkezik már. Csak elég ha annyit mondasz, hogy gondolja át és beszélje meg a dokival. Utána az ő problémája...

6/22 anonim ***** válasza:
94%
Sehogy, a magad életét irányítsd, másoknak meg hagyd meg a szabadon választás jogát, és tartsd tiszteletben a véleményét.
2012. márc. 1. 13:49
 7/22 anonim ***** válasza:
61%

Ne haragudj, de azt mégis hogy gondolod, hogy fejben dől el? fejben dől el, hogy egy nagyon súlyos bőrbetegség miatt fájni fog-e a szoptatás vagy sem? Két gyereket szoptattam, az első hetekben amúgy is fáj, nemhogy ekcémával.

Fejben dől el...ekkora hülyeséget is rég olvastam.És mielőtt helyesbítenél,az sem fejben dől el, hogy valakinek lesz-e teje vagy sem.

2012. márc. 1. 14:17
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

Második vagyok, MEGINT :-D

Még annyi lemaradt, hogy a fejéssel még mindig nem békéltem meg. Szerintem én nem vagyok tehén, hogy engem fejni kelljen, na de mindegy, mindenki úgy nyomkodja, vagy nem nyomkodja a mellét, ahogy az neki tetszik (nem ahogy neked tetszik ! )

Soha nem fejtem, mégis csak anyatejen nőttek fel a lányaim ( mert az is lemaradt, hogy kettő van :-D), de ha tápszeresek lettek volna, akkor sem lennének boldogtalanabbak.

Tehát aki ódzkodik a szoptatástól szerinted a fejéstől nem fog? Maga a szó is szörnyű :-S, arról amit jelent, ne is beszéljünk....

2012. márc. 1. 14:57
 9/22 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat! A kedves és jóindulatú válaszokat is!
2012. márc. 1. 15:05
 10/22 anonim ***** válasza:
92%
Ilyenkor egyébként orvosilag sem feltétlenül javallott, abszolút érthető a hozzáállása.
2012. márc. 1. 16:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!