Hogyan győzzem meg, hogy szoptasson?
Köszönöm szépen azoknak, akik normális hangvételben válaszoltak (XStefiX) és az utána válaszolók! :) Igen, igazatok van, rossz volt a kérdésem megfogalmazása! Ne úgy képzeljétek el, hogy én mindennap nyagázom ezzel, dehogyis! Csak egyszer-kétszer szóba került köztünk (ő kérdezett a szoptatásról), hogy ilyen formában hogy s mint oldja meg, csak már úgy áll hozzá, hogy így neki biztosan nem fog menni! Alapjába véve szeretne szoptatni, de azt is mondogatja, hogy anno az anyjának sem volt egy csepp teje sem, akkor biztosan neki sem lesz! Csak azt mondom neki, hogy legalább próbálja meg, ha nem megy, akkor nem megy! Tápszeren is felnőnek a gyerekek! Isten ments, hogy én minden percben ezzel piszkálom! Dehogyis! Van nekünk jobb témánk is! Rólam csak annyit, hogy 3 hónapos koráig szopizott a lányom, de pótlonom kellett mindig, az elejétől kezdve nem volt elég tejem! Jött közben egyszer-kétszer egy kis ödémás mellbimbó, becsomósodott mell, láz, stb...Volt, hogy fejtem és úgy adtam oda neki! Mindig megpróbáltam visszatenni mellre, ami sikerült is addig, amíg meg nem jött az első havim! Onnantól kezdve nem kellett sem a cicim, sem a tej! :(
Azóta tápszeresek vagyunk! Visszatérve a kérdésemhez, ajánlani fogom neki a szoptatási tanácsadást, illetve megvárom, hogy mit mond a védőnő! Nagyon jó védőnőnk van!!
Nem, hogy rosszul fogalmaztál, hanem teljesen más az eredeti kérdésed, mint amit most leírtál! Nyilván ha nem kevered össze a meggyőzést és a bátorítást, akkor kevesebb olyan választ kaptál volna, hogy "mi közöd hozzá?" "foglalkozz a saját dolgoddal" stb.
Meggyőzés: SOHA
Bátorítás: MINDIG
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!