Szoptatás alatt milyen fogyókúra?
Sajnos 15 kiló maradt rajtam szülés után, ami alapból még nem is zavarna, de nincs egy nadrág, ami rám jönne és a terhes nadrágom is elszakadt, így már kicsit frusztrál a dolog... :(
Szeretnék kicsit visszafogyni, legalább annyira, hogy a régi ruháim közül párat fel tudjak venni, de nem szeretném, ha ez a szoptatás rovására menne. Ehhez nem kéne sokat fogyni, csak 5-6 kilót, azzal a problémának ez a része megoldódna.
Tudtok ajánlani olyan fogyókúrát, mozgásformát, ami nem árt a tejem mennyiségének?
Pl. milyen diéta? Esetleg szobabicikli szóba jöhet? Leginkább a combom és a hasam érintett.
5 hete szültem.
Sajnos ha most elkezdessz fogyózni, az a tej mennyiségi, minőségi rovására fog menni!
Ahoz hogy a règi ruháidat bele férj, 10-kg kéne ledobni, ha most 15 kg felesleg van rajtad, ami 3-4 hónap!
Az anyasági segélyből újítás fel a ruhatárad, cainosabank, újra nőnek fogod magad érezni, pláne hogy jönnek az ünnepek, a vendégsègek, ahol nem lehet mackóban az ember!!!
Ami szülés után rajtad marad, az zsír, amit 9 hónap alatt szedtél fel, és 1 hónap alatt nem tudod leadni!!!
Ahoz hogy 2-3 hónap alatt lemenjen drasztikus diéta kell, mozgás+ saláta hús, de akkor biztos hogy nem lesz tejed, a tápszer meg havi 15.000 Ft !
köszönöm a válaszokat!
Elég lenne 5 kiló is, mert úgy oszlik el rajtam. Nem is olyan látványos, csak a mérleg mutatja és a ruháimon látszik, hogy nem jön rám, de nem kell sok szerencsére hozzá.
3. gyerek, kettő sajna tápszeres volt (mondjuk nem értem miért 15e havonta, mert nekünk simán meg volt 5e-ből egész hónapra és HA volt), de most nagyon szeretnék szoptatni.
Esetleg a szobabiciklizés mehetne? Mert a combomon van a legtöbb felesleg, oda nem megy fel a naci. A derék már nem olyan vészes.
Fogyókúra, diéta kizárva. Mozogni csak nagyon módjával, ha direkt zsírt égetsz, akkor a felszabaduló mérgek - állítólag - átjutnak az anyatejbe.
Inkább a keresztanyám módszerét ajánlom: kisebb tányérból evés, persze egészséges ételeket, és minden étkezés után egy bögre meleg tea.
A gyerekágy letelte után kezdj csak mozogni!
Egyébként én "leszoptattam" a terhesség alatt felszedett kilók nagy részét :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!