Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás alatt milyen fogyókúra?

Szoptatás alatt milyen fogyókúra?

Figyelt kérdés

Sajnos 15 kiló maradt rajtam szülés után, ami alapból még nem is zavarna, de nincs egy nadrág, ami rám jönne és a terhes nadrágom is elszakadt, így már kicsit frusztrál a dolog... :(

Szeretnék kicsit visszafogyni, legalább annyira, hogy a régi ruháim közül párat fel tudjak venni, de nem szeretném, ha ez a szoptatás rovására menne. Ehhez nem kéne sokat fogyni, csak 5-6 kilót, azzal a problémának ez a része megoldódna.

Tudtok ajánlani olyan fogyókúrát, mozgásformát, ami nem árt a tejem mennyiségének?

Pl. milyen diéta? Esetleg szobabicikli szóba jöhet? Leginkább a combom és a hasam érintett.

5 hete szültem.

2012. dec. 9. 09:37
1 2
 1/11 Nagyenn nagydé ***** válasza:
Semmilyen. Viszont nekem bejött, hogy evés előtt megittam 3dl vizet, így nem voltam annyira éhes mikor az asztalhoz ültem :)
2012. dec. 9. 10:24
 2/11 Nagyenn nagydé ***** válasza:
Semmilyen. Viszont nekem bejött, hogy evés előtt megittam 3dl vizet, így nem voltam annyira éhes mikor az asztalhoz ültem :) Tornázni stb. nem ajánlott a tejsav termelődése miatt.
2012. dec. 9. 10:25
 3/11 anonim ***** válasza:
78%

Sajnos ha most elkezdessz fogyózni, az a tej mennyiségi, minőségi rovására fog menni!

Ahoz hogy a règi ruháidat bele férj, 10-kg kéne ledobni, ha most 15 kg felesleg van rajtad, ami 3-4 hónap!

Az anyasági segélyből újítás fel a ruhatárad, cainosabank, újra nőnek fogod magad érezni, pláne hogy jönnek az ünnepek, a vendégsègek, ahol nem lehet mackóban az ember!!!

Ami szülés után rajtad marad, az zsír, amit 9 hónap alatt szedtél fel, és 1 hónap alatt nem tudod leadni!!!

Ahoz hogy 2-3 hónap alatt lemenjen drasztikus diéta kell, mozgás+ saláta hús, de akkor biztos hogy nem lesz tejed, a tápszer meg havi 15.000 Ft !

2012. dec. 9. 10:30
 4/11 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!

Elég lenne 5 kiló is, mert úgy oszlik el rajtam. Nem is olyan látványos, csak a mérleg mutatja és a ruháimon látszik, hogy nem jön rám, de nem kell sok szerencsére hozzá.

3. gyerek, kettő sajna tápszeres volt (mondjuk nem értem miért 15e havonta, mert nekünk simán meg volt 5e-ből egész hónapra és HA volt), de most nagyon szeretnék szoptatni.

Esetleg a szobabiciklizés mehetne? Mert a combomon van a legtöbb felesleg, oda nem megy fel a naci. A derék már nem olyan vészes.

2012. dec. 9. 12:42
 5/11 Denisa W. ***** válasza:
43%
Nyugodtan mozoghatsz, az a lényeg, hogy fokozatosan vezesd be, ne legyen lehetőleg izomlázad (ennek csak a tej íze miatt van jelentősége). Mindamellett figyelj a folyadékbevitelre, ha edzettél, többet kell innod is. Ha ezekre figyelsz, nem lesz baja a tejednek. Amit még megtehetsz, az, hogy a szénhidrátbevitelt megszorítod, amennyire tudod, ugyanis hiába állítják az ellenkezőjét, mégis csak maximum pszichésen hat a tejtermelésre. Én is igyekszem minél kevesebb szénhidrátot fogyasztani (nehezen megy nekem) és másnaponta 30 percet mozgok (ha engedik a gyerekeim), mindezt a babám 6 hetes kora óta, és semmilyen fennakadás nem volt még a tejtermelésemben, pedig már 10 hónapos a picikém. Szóval: a lényeg, hogy szépen, fokozatosan, és semmi baj nem lesz! Sok sikert :)
2012. dec. 9. 13:14
 6/11 anonim ***** válasza:

Fogyókúra, diéta kizárva. Mozogni csak nagyon módjával, ha direkt zsírt égetsz, akkor a felszabaduló mérgek - állítólag - átjutnak az anyatejbe.

Inkább a keresztanyám módszerét ajánlom: kisebb tányérból evés, persze egészséges ételeket, és minden étkezés után egy bögre meleg tea.

A gyerekágy letelte után kezdj csak mozogni!

Egyébként én "leszoptattam" a terhesség alatt felszedett kilók nagy részét :)

2012. dec. 9. 13:31
 7/11 anonim ***** válasza:
Szénhidrát diétát nyugodtan tarthatsz, azt amit a cukorbetegeknek kell.
2012. dec. 9. 13:38
 8/11 anonim ***** válasza:
Update!de ugye az nem diéta hanem életmódváltás.25 kilót fogytam eddig vele 7 hónap alatt,és még mindig rengeteg tejem van,a minőségét nem befolyásolta.egyébként 56 kilóról indultam terhesség előtt és 30-at híztam.:-/(kicsit elszaladt velem a ló)Ja!és napi 40 percet tornázok.
2012. dec. 9. 14:03
 9/11 A kérdező kommentje:
köszönöm! Akkor ezeket a tanácsokat egybe gyúrom, mondjuk kevesebb ch, update módjával és napi 30 perc laza tekerés :)
2012. dec. 9. 20:36
 10/11 anonim ***** válasza:
Én nem eszek kenyeret csak ritkán (helyette extrudált kenyeret vagy puffasztott rizset eszek).Nem mennek gyorsan le a kilók,de olvadoznak :) 10 kilóval vagyok kevesebb mint amennyivel teherbe estem :D
2012. dec. 9. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!