Egy két hetes babát hány órakor szopiztattok? Át tudja már ilyenkor aludni az éjszakát? Kicsit rágörcsölök és keltem 3 óránként mert a korházban azt mondták.
Kelteni akkor kell, ha vagy sárga volt, vagy nagyon alacsony súllyal született, vagy nagyon aluszékony szopi közben.
HA ezek egyike sincs, akkor hagyhatod, hogy ő jelezzen, mikor kéri a cicit.
Amúgy kevés baba van, aki ennyi idősen átalussza, de előfordul, tehát az a ritkább.
Ilyen pici baba még nagyon fáradt, megviselték a "dolgok". Igen, jól csinálod, 3 óránként etesd meg, mart ha több idő kimarad, nem lesz elég tejed. Vagy: fejd le, és hagyd aludni. De akkor cumisüveg lesz a vége, és a szoptatásnak hamarosan búcsút mondhatsz. :(
Különben ha átalussza az etetést, nagyon éhes lesz, mikor felébred, de nem biztos hogy lesz annyi ereje, hogy ennyit egyen, amennyi kell Neki. Mert még pici és a szopás nehéz munka, bele is izzadnak rendesen :)
A jelszó:), igény szerint. Tehát akkor amikor kéri:).
Kivéve ha sárga vay kis súllyal született, akkor bizony kelteni kell.
Az éjszaka átalvása majd 2- 3 éves korban lesz aktuális:), vagyis:
sok baba ilyenkor _még_ átalussza az éjjelt, mert fáradt a születés miatt. Aztán ahogy ez elmúlik, normális lesz ha felébred, akár többször is, hiszen az idegrendszere még nem érett ahhoz, hogy a mikorébredéseken átbillentse és éhes is lehet, testközelséget is keres majd.
Persze vannak babák, akik hamar átalusszák az északát, de a legtöbb nem:). Ás ez is normális:).j
Én két óránként etettem, így 6 hónaposan sem eszik ritkábban. :D
Eleinte éjjel aludt, de nekiállt fogat növeszteni és abbahagyta az éjjeli alvást.
első vagyok
Dettó mint utolsónál.
10 órákat is aludt már egybe, de 8 volt az átlag, amióta fogzik (két hónapja), másfél óra a maximum, amit egybe alszik, néha kettő, de nem ritka, hogy fél óránként-óránként ébred. Minden éjjel. :o(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!