Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Más is volt igy? Egyszerüen...

Más is volt igy? Egyszerüen nem szeretek szoptatniUtálom is magam érte.4 hónapos a babám azóta ez van. Szörnyű vagyok tudom de valamiért igy érzek. Imádom őt. Kap tápszert mert kevés a tej és olyankor ha etetem sokkal közelebb érzem magamhoz.

Figyelt kérdés
2012. nov. 28. 17:27
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Nemtudom mitől lehet, de már amikor terhes voltam is ezt éreztem.De leküzdöttem eddig mert az a legfontosabb hogy Neki jó a legjobbat adjam.Amugy ügyesen eszik nem ez a baj. de az igaz hogy jó látni mennyit eszik stb.Szóval csak simán selejtes vagyok :(
2012. nov. 28. 18:31
 12/28 anonim ***** válasza:
Dehogy vagy selejtes!
2012. nov. 28. 18:46
 13/28 anonim ***** válasza:
Nincs még sok tapasztalatom, de mesélj még erről, hátha segíthetünk! Azért nem szereted csinálni, mert fáj? Mit gondoltál a szoptatásról már a várandósság alatt is? Milyen érzéseid vannak, amikor szoptatsz? Mire gondolsz közben? Mert az, hogy "nem szeretek" sokmindent jelenthet, engem érdekelne, hogy pontosan mire gondolsz.
2012. nov. 28. 19:37
 14/28 A kérdező kommentje:
Nem mondanám hogy fáj inkább kellemetlen érzés. Furcsa vagy nem tudom. Olyan mintha a mellem nem erre való lenne persze tudom hogy erre van. De eddig másra volt. Most meg ott van benne a tej amit a babám eszik. Idegen nekem ez az egész valahogy.
2012. nov. 28. 20:52
 15/28 anonim ***** válasza:

Teljesen megértelek. Én is ugyan így voltam vele. Egyszerűen nem tudtam megszokni, hogy az addig "szexuális szerepet " betöltő testrészemnek most már más funkciója van. De szoptattam, mert tudtam, hogy az a legjobb. Fél éves korában magától hagyta abba a fiam. 3 hónapos korától tápszert is kellett neki adni. Valahogy még közelebb éreztem magamhoz, amikor cumisüvegből etettem.

Lassan tervezzük a kistestvért(másfél éves most a fiam) és előre stresszelem magamat ezen. Természetesen mindent meg fogok tenni megint, hogy sikerüljön minél tovább anyatejet adnom neki. De valahogy kellemetlen érzés volt(lesz)nekem a szoptatás. Tudom, hogy a fejemben van a bibi...Csak nem tudom a megoldást. Szeretnék mosolyogva szoptatni, ahogy a kismama újságokban látom.

2012. nov. 28. 21:12
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy selejt!

Az élet más területén is teljesítmény- orientált, maximalista vagy?

Milyen női példák, életutak vannak "előtted"?

Az első és legfontosabb, hogy nyugodj meg, 4 hónapig anyatejjel tápláltad a kicsidet, nem a világvége ha valami miatt nem megy tovább. Ha ezt tudatosítod magadban, megnyugszol, és akár a szoptatáshoz fűződő viszonyod is megváltozhat, ha nem társul hozzá "teljesítmény- kényszer".

A lelkizés után egy kis "gyakorlat":). Legyetek a babéddal minél többet összebújva, meztelen bőrrel, hiszen ez a fajta közelség oxitocint termel, ami a kötődés hormonja is. Természetesen most is kötődtök és szeretitek egymást, itt most "szimpla" biológiai, hormonális megerősítésre gondolok. Ha meztelen felsőtesttel pihentek mondjuk napközben, akkor a saját testedhez való viszonyod is avulhat és az is természetesnek fog tűnni ha a babád a melledhez "közelít":).

2012. nov. 28. 23:14
 17/28 anonim ***** válasza:

Azt hiszem írtam már korábban, fejd ki és add úgy neki a tejet! Ne csináld ki magad, annyit nem ér az egész. És ha stresszelsz, a hormonok átmennek az anyatejbe, szóval a Babácskáddal se teszel jót.

Nem kötekedni akarok, de nem jött túl fiatalon a Baba?

Egyébként nem véletlen vagyunk emlősök :) Tudjátok, emlő-s :)

2012. nov. 29. 07:53
 18/28 xStefix ***** válasza:
100%

Megértelek én is, bár nekem sose voltak ilyen érzéseim. Mondjuk furának fura volt először nekem is, de azzal, hogy pozitív sikerélményeket szereztem menet közben, rengeteg örömöt is kaptam.

De hidd el, hogy te se vagy selejtes, mert így érzel! :) Tudod, sajnos a mi korosztályunk nem úgy nőtt fel, hogy a női mellet mint babagondozási "eszközt" (is) kezelje - ellenben mindenhonnan az az üzenet érkezik, amit te is írsz, hogy szimplán egy szexuális kellék. Persze fejben te is tudod, hogy a szoptatás a legfontosabb, legősibb funkciója, de mégis háttérbe szorul a reklámok és a divat, meg egyszerűen a szex-orientált életmódunk miatt... Szóval nem veled van a baj, hogy ez ilyen hatást gyakorol rád, a társadalmi helyzet miatt van így elsősorban.

Ha visszagondolsz az elmúlt 4 hónapra, milyen pozitív élményeid, érzéseid vannak a szoptatásról? Mert remélhetőleg ilyenek is vannak, nemcsak rosszak..

2012. nov. 29. 11:42
 19/28 anonim ***** válasza:
8-as, nem érzi a baba, hogy utálja anya szoptatni. Én sem szerettem szoptatni, mert órákig rajtam volt és fájt is a szoptatás. Most 14 hónapos lesz és ha meglát öltözni, már követeli a cicit. Napi egyszer még szoptatom, de már nem a tej miatt, hanem mert ő szereti. Nekem viszont sokszor nincs hozzá kedvem, így van, hogy elvonom mással a figyelmét.
2012. nov. 30. 15:19
 20/28 A kérdező kommentje:
Persze vannak jó emlékeim is. De sajnos van rossz is mert nagyon hasfájós volt ráadásul a korházban antibiotikum kúrát kapott ami a nem létezó emésztését még jobban roncsolta. Szóval akár hányszor evett be se fejezte már tekergett ordítva sìrt, nem tudott kakilni szélcsövezni kellet stb.Én meg azt éreztem minden egyes szopinál hogy én bántom őt csak evvel. Hogy az én hibám hogy szenved a babám. Mert amig nem evett semmi baja nem volt.Késöbb egy homeopátiás doki megállapitoota hogy tejcukor lebontó enzim hiánya van kaptunk bogyokat utána kezdett jobb lenni a szopi. De akkor már késő volt szerintem a lelkemnek mert már 2-3 hónapos volt.
2012. nov. 30. 15:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!