Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Fordított cumizavar 2?

Fordított cumizavar 2?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A fordított cumizavar-os vagyok. Próbálom csak szopiztatni a 6 hetes babámat, de alig tud szívni valamicskét a ciciből. Pár korty után bealszik (torkánál, lábszárát, fejét maszírozom de nem reagál már ezekre sem). Nekem alig van tejem, de pl reggelre azért megtelik a cici, és még azt sem tudja rendesen kiszívni, hogy elég legyen a pocakjának...nem tudom, mi lesz így estére...

Sajnos semmi üveget nem fogad már el, mindegy, hogy anyatej, vagy tápszer van benne.

Röviden: se üveg, és ciciből meg nem megy. Mit csináljak, hogy valahogy kerüljön bele étel??? Meg fogok őrülni, ha nem tudok rendesen ételt adni a gyerekemnek!

2012. nov. 1. 13:09
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Próbáld erőltesd a cicizést és majd ahogy megindul a tej kénytelen nyelni.Ha elalszik keltegessed,hosszú játék de majd rákap a szopizásra és menni fog.Valószínű még nem tanult meg rendesen szopni.
2012. nov. 1. 20:58
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező, a másik kérdésednél is válaszolgattam, én javasoltam a szoptanítot.

Azt gondolom, hogy NÁlatok nagyobb a probléma, mint amit itt, írásban meg tudunk oldani. MIndenképpen azt tanácsolom, hogy keress fel szoptatási tanácsadót! Aki élő szóban, célirányosan tudja, mit kell kérdezni, aki a hangodból is tud követlkeztetni, aki akár ki is menne Hozzátok megnézni egy szopizást.

Telefonos segítséget az LLL tagoktól kaphatsz, élőben pedig IBCLC tanácsadóktól. Olvastam, tudom, hogy beszéltél a gyerekdokival, védőnővel, de sajnos nagyon kevesen vannak közöttük, akik laktációs management- ben tanultak:(.

Linkelem az elérhetőségeket:

lll tanácsadók [link]

ibclc tanácsadók [link]

2012. nov. 1. 22:02
 13/18 anonim ***** válasza:
Én is a szoptatási tanácsadót szerettem volna javasolni. Esetleg próbálj meg más szoptatási helyzetet.pl a lányom csak fekve szopizott az egyik ciciből.Ő se fogadta el a tápit soha. Igyál laktoherbet az nekem nagyon bejött amikor kevés tej volt.Vagy urtica urens 5ch! DE nem nagyobb mert az apaszt.(10 és felfelé már árt.)
2012. nov. 1. 22:43
 14/18 anonim ***** válasza:
S esetleg itt is irhatsz Stefixnek.Nekem sokat segitett. (annyira hogy a 2.5éves lányom a mai napig szopizik..)habár egyre kevesebbet.:D utolsó vagyok csak véletlen elküldtem.
2012. nov. 1. 22:46
 15/18 xStefix ***** válasza:

Szerintem is érdemes lenne egy alaposabb körüljárás, mert ha a babád sehogy se akarja elfogadni az ételt, az azért nem normális. Főleg, ha éhes és azért sír... biztosan azért? Úgy értem, nem lehet, hogy beteg és nyűgös? Vagy a szájában van valami?

Mert az, hogy szopizni nem akar és akkor sír, ha azt próbálod, az erősen szopási sztrájk-gyanús. De hogy az üveg se kell neki és más módon is nagyon reklamál.. nem tudom, tényleg nem egyértelmű.

Nem történt mostanában valami nagy változás? Valami, ami előtte nem volt? Bármi szóba jöhet, gondold végig.

2012. nov. 2. 14:33
 16/18 xStefix ***** válasza:

Na, végig olvastam még egyszer az előző kérdésed is. Amire én perpill leginkább tippelek: cumizavar és szopási sztrájk, de nem a "klasszikus" fajtából. Vagyis, szerintem az lehet, hogy a babád egész egyszerűen annyira megzavarodott, hogy már sehogy nem hajlandó enni (akármilyen furán is hangzik). Gondolj bele, ciciből tej, bimbóvédővel szopi és tej, üvegből tej és üvegből tápszer... szegényke egyszerűen nem tudja, mikor mit várjon. Azt nem írtad, játszócumit használtok-e, de ha igen, az egy újabb probléma-forrás lehet.

Hogy álltok most? Sikerült megetetni valamennyire? Javaslom, hogy figyeld és írd fel mostanság, mennyiket eszik, ha kell, mérd is, ha van mérleg, mert ha ennyire nem akar enni, fontos lenne tudni, mégis mennyit tudsz beleimádkozni. (Ha esetleg szakmai segítség kell majd, lehet, hogy ők is rákérdeznek erre. Ha nagyon keveset eszik és főleg iszik, akkor tudni kéne, hogy a folyadékbevitele rendben van-e még.)

2012. nov. 2. 14:54
 17/18 A kérdező kommentje:

Kedves Stefix!

Köszönöm,h. írtál!Jól látod a dolgokat, jókra kérdeztél rá:nem csak az evéssel van gond, hanem nagyon fáj két napja a pocak - amiatt is üvölt szegény. és igen, van változás: apa ezen a héten nem volt itthon, helyette Mama volt segítségnek - őt előtt csak párszor látta fél órára.

Egy kis kiegészítés: ő szívesen van cicin, csak alig szív valamit - amint van valami pici a pocakba el is alszik.

Az egyértelmű számomra is, hogy sokféle képpen kapta az ételt egy evés alatt 8és játszócumizunk is, azzal nyugszik meg)! Most a kanalazás üvöltés után elfogadja az üveget, 90-100 ml-t eszünk meg üvegből. most csak egyféle képpen adom neki a kaját: üveg (ha van elég anyatej, akkor csak azt, ha nincs belekeverem a tápszert, h. csak egy üveg legyen - védőnő tanácsára).Másfél napig próbáltam a csak szopit,de éhes maradt és szinte egész nap cicin volt - hiába, a pocak üres maradt. Így most csak üveg, amivel ha végzünk nagyon sír - ez idáig nem volt...gondolom, hiányzik a cici...idővel gondoltam majd megint mehet a cici, ha biztos az üveges evés...

Ötlet, jó tanács?

2012. nov. 2. 17:14
 18/18 xStefix ***** válasza:

Háthát, az a baj, hogy ha megszokja az üveget, akkor a cicivel lehetnek komoly gondok... Nem egyszerű. Igazából azt mondanám, hogy ha kell pótlás, hát adj neki, de egyféle módon - az viszont inkább ne az üveg legyen. Szopibarát módon lenne jobb pótolni, kanállal, fecsivel vagy pohárral, ahogy már írták feljebb.

Nem garanciális, hogy az üvegtől tutira cumizavarosak lesztek, de tudod, az ezzel a gond, hogy a cumizavar piszok alattomos dolog: bármikor, bármennyi gondtalan használat után is beüthet a baj. És ha beüt, pár nap alatt komoly szopási sztrájkot okozhat, amit már nagyon nehéz lehet visszafordítani. (Legtöbbször nem is a baba hajlandóságával van ilyenkor a nagyobb gond, hanem az anyuka türelmével és kitartásával, mert nem bírja elviselni, hogy sír és nyűglődik a babája..)

Amit most hirtelen javasolni tudok:

- ha pótlás kell, adj, de szopibarát módon ÉS csak minimálisat (ne tömd meg a pocakot) ÉS csak akkor, ha nagyon muszáj (kis nyüszizés még belefér)

- tedd el az üveget ÉS a játszócumit is

- ha a babád cumizni akar, azt is a ciciden tegye: ez az egyik legjobb tejszaporító módszer!

- ugyanígy, éjjel is minél többször szopizzon, este semmiképp ne "etesd be" és éjjel se kapjon lehetőleg tápszert: az éjjeli szopi a másik legjobb tejszaporító

- a pocakfájás tüneteit elsősorban természetes módszerekkel próbáld kezelni (masszázs, hasra fektetés, meleg párna stb.), külső szerekhez, cseppekhez, gyógyszerhez inkább akkor nyúlj, ha az előzőek már hatástalanok

- és ezzel párhuzamosan próbálj rájönni, mitől fájhat a pocak, mert az OK kezelése szünteti meg teljesen a problémát: te ettél valamit? a babád csak az elsőtejet szopizza ki? a tápszer nem jó neki? más egyéb?

Írtam korábban egy összefoglalót a tejszaporításhoz, belinkelem neked.

[link]

Hosszú, 28 oldal, de részletesen összeszedtem, hogy mi miért (nem) javasolt. Ha van rá módod, olvasd el ezt is, legalább a rád vonatkozó "fejezeteit", hátha találsz benne hasznos infókat. Remélem, jó lesz így.

Ha kérdésed lenne még, igyekszem segíteni.

2012. nov. 3. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!