Sajnos nincs elég segítség az anyukáknak a tej beindításához. Van akinek tényleg jön a mesés tejbelövellés, de van akinek nem. Nincs kihez fordulni, a védőnő, gyerekorvos, kórházi csecsemősök csak a sok népi blődséget szajkózzák. Én 2 hónapot kínlódtam mire annyi tejcsi elindult, hogy legalább 2 étkezésre elég legyen. Ezért nem teljesen igaz a kereslet-kínálat elv, bár kétségtelenül a leghasznosabb tanács. Teljesen megértem azokat, akik feladják, mert tud úgy fájni a mellbimbó, hogy az ember lánya elsápad, és szakad róla a víz, a melléből meg dől a vér. Ha valaki itt föladja, teljesen érthető. Én nem adtam föl, de már nem is kínlódás, sőt nagyon kellemes érzés.
Viszont akinek lenne bőven és elapasztja, az érthetetlen. Szerintem annyira jó érzés a testemből táplálni a babám! :)
2009. aug. 11. 13:17
23/45 anonim válasza:
Hogy miért nem akarnak ennyien szoptatni?
Mert a szoptatás nem egy olyan dolog, amit - ha éppen nincs kedve az embernek - át lehet passzolni apukának. Mint az üvegből etetést, a pelenkázást, a babakocsiban tologatást... A szoptatással teljesen magához köt a kisgyereked, mert más nem tudja elvégezni helyetted. Sokszor fizikailag is megterhelő, sok erőfeszítést igényel és sok lemondást (például az éjszakai folyamatos alvásról, a gyerek nélküli kiruccanásokról, a fogyókúráról, stb.). Ezen túl sokszor fájdalmas is. Na ezért nem akarják sokan. Nem bírják a strapát, vagy inkább nem akarják bírni.
Egy 16 hónapja szoptató anyuka
2009. aug. 11. 14:40
24/45 anonim válasza:
Jól mondja az utolsó, a legnagyobb baj a szoptatással hogy akár 1-2 évre is teljesen elvesztem az önállóságomat, szabadságomat ami nagyon dühössé, agresszívvá tesz engem. Én mindig is az a fajta voltam aki nem bírta a bekorlátozásokat, mindig azt csináltam amit akartam és akkor amikor akartam. Nem az zavar engem hogy lógni fog a mellem, még a fájdalomtól sem félek, csak azt az érzést nem tudom elviselni hogy le vagyok láncolva és nincs "menekvés". Igen, mondhatjátok hogy önző vagyok, de nem tehetek róla.
2009. aug. 11. 14:51
25/45 anonim válasza:
Igen, ha ilyen önző vagy, talán át kéne gondolnod, mielőtt szülsz, hogy az egész anyaság úgy egy az egyben neked való-e....
2009. aug. 11. 15:53
26/45 anonim válasza:
De a kérdést nem én tettem fel úgyhogy arra kellett volna inkább válaszolnod és nem az én válaszomat minősítened, senki nem kért rá "kedves" utolsó! Egyébként ha valaki leírja a gondolatait, érzéseit, félelmeit ezzel kapcsolatban akkor arra már locsolják a szentelt vizet mert nagyon rossz ember... és persze pontozgatják lefelé. Meg van a véleményem a kultúráról ami errefelé elterjedt!
2009. aug. 11. 16:03
27/45 anonim válasza:
Az anyaság nem az önfeláldozásról kell feltétlen szóljon. Sokkal jobb a babának egy kiegyensúlyozott, kipihent és boldog anya, mint egy görcsös lestrapált mártír.
2009. aug. 11. 16:17
28/45 anonim válasza:
Én önző vagyok, én szülni se akarok, mert nem akarom, hogy ronda legyen a bőröm a hasamon, hogy meghízzak, nem akarom a szülés fájdalmait elviselni, sem a szoptatás fájdalmait, se semmit. ki a franc kérte, hogy nő legyek?? Mindigis utáltam, nem kell még tetézni a szüléssel meg hasonlókkal
2009. aug. 11. 19:30
29/45 anonim válasza:
Micsoda depis nöcik vannak itt... -.-"
2009. aug. 11. 20:24
30/45 anonim válasza:
Csak hogy valaki a kérdésre is irjon,akik nem akarnak szoptatni,azok tény és való-azért nem szoptatnak MERT NEM DIVAT!Ennyi.Túl Macerás.Nem hagyhatja akármikor akárkire a gyereket,rááadásul üvegből főleg az elején,gyorsabban megy a dolog.Tavaly ilyenkor ha valaki azt mondta volna nekem hogy 7-8órákat fogok naponta szoptatással tölteni,még biztos én is azt mondtam volna hogy kössz,nemkérek belőle,csinálom ugy mint a többi barátnőm és maradok a tápszernél...Fel kell nőni ehez is. 23/l
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!