Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Fordított cumizavar létezik?

Fordított cumizavar létezik?

Figyelt kérdés

Kérlek segítsetek, mi lehet ez a 6 hetes kisfiamnál! Ciciről szopival indítjuk az evéseket -bimbóvédővel- aztán jön a lefejt tej és ha kell kiegészítésnek egy kis tápszer, ezek cumisüvegből. Kezdetektől fogva cumisüvegeztünk, idővel sikerült cicizni bimbóvédővel...3.napja csinálja a kisfiam, hogy cicizés után nem fogadja el a cumisüveget: nem szívja, rázza a fejét, vörös fejjel üvölt hirtelen és belehergeli magát az egészbe, egyre éhesebb-egyre dühösebb és nem tudja jól szívni a cumisüveget.

Azért kell a cumisüveg, mert ciciből alig szív valami (kb 20-40 ml és utána kap kb 80 ml tejet üvegből).

Mit tehetek ez ellen, olyan érzés, mint ha nem tudnám megetetni a gyerekem...van, hogy 40-50 percet elszenvedünk így!!!

2012. okt. 30. 20:50
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ugyanez volt a helyzet, csak 3 hónaposan.

Akkor a 140-150 ml helyett csak 100-at evett 2 hétig és nem fogadott el utána semmi pótlást, pedig előtte vagy tápot vagy lefejt tejet kellett adni. Meg voltam ijedve, hogy nem fog rendesen hízni, de ugyanolyan tempóban gyarapodott. Azóta eltettem a mérleget és csak szopizik, ha szól hogy éhes cicire rakom,de kb 3-3,5 óránként eszik így is és rendesen nő.

Próbálj meg szaporítani, de szerintem rendeben leszel! :)

20 hetes anyuja

2012. okt. 31. 08:03
 12/18 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat! Ma megpróbálom, hogy csak cicizik, mindkettőből...hátha elég lesz valamire...az a baj, hogy az eddig szopizott egy cici biztos nem volt elég neki, mert sírt, hogy kér még kaját!

Azért bimbóvédővel szopizunk, mert csak így megy, ennek is örülök. Komplikált szülésem volt, sokáig nem volt tejem, cumisüveggel találkozott születésétől kezdve...cicit nem fogadta el, mikor már volt kis tej. idővel fogadta csak el bimbóvédővel.

2012. okt. 31. 09:28
 13/18 anonim ***** válasza:

Nagyon sokaknak bevált a szotanjt, semmivel sem "idegenebb" mint a cumisüveg:), sőt:).

Nagyon jól írták egyébként, a baba sokkal hatékonyabban üríti a melledet mint a fejő(a testkontaktus- oxitocintermelés- inger háromszüg miatt). Azonban ha pár nap alatt sem értek el jelentős temennyiség- gyarapodást folyamatos szopizással sem, akkor nagyon aánlom a szoptanítot:)!

Nem tudom, ismered- e a mamami oldalt, és azon belül a fórumot, ott van külön topik a szoptaníttal kapcsolatos tapasztalatokról, ha van időd, reisztrál és olvasgasd, hátha kapsz bíztatást, segítséget:)!

2012. okt. 31. 09:37
 14/18 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok, úgy látom, hogy reg. nélkül is olvasható, itt a link:

[link]

2012. okt. 31. 09:39
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sokat segített a szoptatási tanácsadó, ha nem beszéltem volna vele, tápszeres lenne a kisfiam.

A tej ml-ben és grammban majdnem megegyezik, elenyésző a különbség (a sűrűsége nagyobb, mint a víznek 1liter tej 1032 gramm).

Amit nekem tanácsoltak és bevált:

- ne mérd szopizások után, eltérő mennyiségeket szopizik

-ha van 4-5 PISIS (nem kell kakinak is lennie) pelus az elég

-ha az egyik cici nem elég, tedd a másikra is, ezzel tejet is lehet szaporítani, akár 2 óránként

-ha kettőből szopiztatsz, akkor a következő szopizásnál arra tedd, amit előzőleg abbahagyott (esetleg a teljesen szopizottra fejj rá, de a kereslet-kínálat miatt nem szükséges)

-én azt csináltam, mert pici a mellbimbó, hogy az elején azzal kezdte de levettem pár korty után és pár hét alatt elhagytuk

-3,5 hónaposan egyszer lemértem mennyit evett: 90 ml, na megfogadtam, többet nem mérem, mert most 4 hónapos lesz hétfőn és 7100 gramm, 3640-el született

Egyáltalán nem mérvadó, hogy 1-1 alkalommal mennyit szik. Ebben az időszakban még hasfájósak lehetnek, nem biztos, hogy kizárólag az éhség miatt sír.

A tanácsadó nekem azt javasolta, ha 1,5 órán belül vigasztalhatatlan, akkor az utoljára szopizott cicire tegyem, ha eltelik legalább 1,5 óra, akkor a következőre: így ha csak komfortszopizni akar, akkor nem a híg cukros tejhez jut, amitől fáj a pocakja, hanem a laktató zsíros hátsó tejhez.

És a legfőbb: nyugodj meg, a baba gyakori mellre tétele a legjobb tejserkentő, mert szopizás közben termelődik, ne nézd az órát, ha kér tedd cicire, addig szopiztasd, amíg igényli: nálunk az elején 1 órát is cicin volt, most 10 perc alatt letudja, de van, hogy délután 3/4 órát is bújik...

2012. okt. 31. 10:42
 16/18 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm kedves utolsó. Most csak cicin volt, utána akartam neki adni egy kis tápszert üvegből de nem fogadta el (fért volna még a pocijába, de nem akar üvegből enni). Most várom, hogy mi lesz, mikor kér újra enni. 35-35 percet volt a két cicin, teljesen kiszívta őket, mert utána próbáltam fejni és 5-10 ml jött csak. Most azon aggódom, hogy ha fél órán belül kér enni, akkor még biztos nem lesz semmi tejem.

A bimbóvédő elhagyásának a módszerét meg majd ki fogom próbálni, hátha nálunk is beválik. Köszönöm!

2012. okt. 31. 12:56
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha minél többször eszed mellre pár nap alatt követi a tejtermelés a baba igényeit, ha kéri a cicit tedd nyugodtan, szoptatás közben is termelődik, nem csak a két szoptatás között. Ezért igény szerinti a szoptatás, ha hagyod, hozzá fog jutni ahhoz a mennyiséghez amire szüksége van, a 4-5 pisis pelust figyeld (nem kell tocsogjon, nekem a tanácsadó azt mondta, egy kanálnyi pisi is pisi) akkor elég neki és bízz magadban! Próbáld meg! Mi is ennyi idősek voltunk, amikor sírt azt hittem a kaja miatt, de még nem tanult meg magától elaludni és meg nem ismertem a jelzéseit....ha sírt, azt hittem, hogy éhes...a picik akkor utasítják vissza, ha jól laktak, de síráskor megnyugtatja őket, bajt nem csinálsz, ha mellre teszed. Mint írtam ez a 1,5 órás dolog a sorrenddel nekünk bejött, így emiatt nem fájt a pocakja annyira.
2012. okt. 31. 13:07
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

A "szoptatínos" vagyok:)

HOztam Neked néhány írást az anyetej termelődésének mikéntjéről, ezeket ha elolvasod, meg fogsz nyugodni, azon aggodalmad miatt írom, hogy nem lesz elég következő szopira a tej:

"Minél teltebb a mell, annál lassabban termeli a tejet, és minél üresebb, annál gyorsabban. Tehát a tej termelését úgy lehet hatékonyan lassítani, ha minél hosszasabban várjuk, hogy megteljen. És minél gyakrabban ürül a mell, annál gyorsabban termeli a tejet."innen: [link]

"Egyszerre csak egy mellből szoptattam, nehogy „kiürüljön” a másik, hiszen akkor mit eszik legközelebb, és mindeközben már szinte féltem, ha felsírt a baba, mert megint szoptatni kell, mi lesz, ha még nincs elég tej a ciciben.(...)Elkezdtem tehát mindkét mellből etetni, bármikor, amikor jónak láttam(...)A helyzet napról napra sokkal jobb lett"innen: [link]

"Ez azzal magyarázható, hogy az anya tejtermelése a kereslet-kínálat elvén működik: minél többet szoptatjuk gyermekünket, annál több tejünk termelődik. De ennek a fordítottja is igaz. Minél ritkábban szopik egy baba ( mert jóllakott a tápszeres kiegészítéstől vagy megnyugodott a cumiktól), annál kevesebb teje termelődik majd az édesanyjának. "innen: [link]

"A gyakori szoptatás megfelelő tejtermelést eredményez. Mivel a tejtermelés a kereslet-kínálat elvén működik, így minél gyakrabban szopik a baba, annál több tej termelődik. (A mellbimbó ingerlése ugyanis oxitocinreakciót vált ki, aminek hatására a tejcsatornák összehúzódnak. ürülnek. Ezzel a kisagy azt a jelet kapja, hogy megnőtt a kereslet, több tejet kell termelni.) A legtöbb újszülött legalább 10-12 alkalommal szopik 24 óra alatt, de természetesen a babák szopási szokásai különbözőek lehetnek."innen: [link]

" A szoptatások idején azonban kiugróan magas prolaktin értékeket mértek. Vagyis: a tejtermelődés szempontjából nagyon lényeges a mellen töltött idő és a szoptatások megfelelő gyakorisága.

A szoptatás sikeressége és a tejmennyiség szempontjából csaknem mindegy, hogy egy vagy két mellből szoptat-e egy-egy alkalommal az anya. Ha nem teszi át túlságosan hamar egyik melléről a másikra, ha egy mellből szoptatás esetén nem telik el túlságosan hosszú szünet a szoptatások közt, mindkét megoldás megfelelő lehet.

Az, hogy mennyi tejet tudunk kifejni, inkább technikai kérdés. A kellõ hatékonyság érdekében rendszeres, naponta többszöri fejésre van szükség."és "Vannak baba-mama párosok, akiknél a gyakori szoptatás szinte az egész első év folyamán szükséges marad, mert csak így jut elegendő tejhez a baba. A szoptatások gyakorisága nem csökken automatikusan a baba testsúlyának növekedésével. A megfelelő tejtermelődés érdekében azt javasoljuk, alkalmazkodjanak a szoptatási gyakorlattal mindig az adott helyzetnek és a baba igényeinek megfelelően,"innen: [link]

2012. okt. 31. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!