Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatós anyukák, hogy...

Szoptatós anyukák, hogy lehetne több tejem? Nem akarok tápszert adni de ma muszáj volt, és nagyon elkeseredtem.

Figyelt kérdés
Az első hónapban nagyon szépen hízott a kisfiam, viszont most kiderült hogy fogyott. Nem mindig elég neki a tejem mennyisége így tápszert írtak fel neki. Úgy érzem egyszerűbb lenne hagyni a szoptatást bármennyire is tudom hogy az lenne a legjobb neki, de egyszerűen nehéz. Teák nem segítettek pedig nagyon sokat ittam, meg vizet is, összesen napi 5-7 litert. Homeós bogyókat is próbáltam de semmi :(
2012. okt. 27. 18:14
 1/10 Felülmúlhatatlan ***** válasza:

én is azokat csináltam annó, amit leírtál, illetve még szopi után kifejtem, ami ott maradt.

2,5-3 óránként szopizott.

Nekem csak eleinte ment nehezen...

2012. okt. 27. 18:17
 2/10 anonim ***** válasza:
Rakd mellre fél óránként, óránként átmenetileg. A legjobb tejserkentő maga a szoptatás közben mellet érő inger, ezért van az, hogy a legtöbb tej szoptatás közben termelődik. Édesanyámnak ez vált be, pedig mikor hazajött a kórházból, egy ml teje sem volt.
2012. okt. 27. 18:29
 3/10 anonim ***** válasza:
72%

Az lll honlapján (www.lll.hu) találsz tanácsadó elérhetőséget. Nálam 5-6 hetesen volt egy krízis, állandóan sírt a kisfiam. Felhívtam őket és a mai napig szopis a kisfiam:

- ne mérd szopizások után: 4-5 pisis (nem kakis) pelenka, ha minimális akkor is lég

- én 2 napig 2 óránként (éjjel 3, és ébresztettem) tettem mindkettő cicire+amiből először evett fejtem, ne nézd az órát, ha 45 percet van cicin, akkor annyit

-More Milk kapszulát szedtem

-a túl sok folyadék felesleges: 3 liter is elég

- én iszom a Mecsek tejserkentő teát, napi 4-5 filtert

Ne add fel, ez a legjobb a kisfiadnak. Nekem is sikerült, pedig megkínáltam, de kiköpte. Szerencsére. A mai napi szopizik és most leszünk 4 hónaposak, mg is duplázza a súlyát (3640-el született). Tedd gyakran cicire. Semmi baja nem lesz. Nekem azt mondta még a tanácsadó, mert hasfájós volt: ha 1,5-2 óra eltelik, akkor jöhet a másik cici, ha ezen belül sír/kér enni akkor vissza az utolsóra.

2012. okt. 27. 18:39
 4/10 A kérdező kommentje:
köszi szépen az eddigi válaszokat. ma azért voltunk dokinál mert úgy bukott az orrán-száján keresztül hogy attól féltem megfullad. akkor látták hogy fogyott. 2-3 hétig nem evett olyan gyakran kb 4óránként és az éjszakákat is végigaludta. 1 hete viszont 2óránként cicizett mert jelzett hogy éhes. csak most nagyon megakarják indítani a súlyát. pedig éreztem is hogy egyre több tejem van.
2012. okt. 27. 19:24
 5/10 anonim ***** válasza:
2012. okt. 27. 21:13
 6/10 anonim ***** válasza:
52%

3-as, amit leírtál, az az egészséges, normál ütemben fejlődő babákra vonatkozik. Ha a baba már fogyott, felelőtlenség azt tanácsolni, hogy ne méregesse, biztos minden rendben lesz. Ha már fogyott és főleg ha sokat bukik nincs minden rendben, sajnos az is lehet, hogy az anyatej nem megfelelő.

Tudom, hogy nem leszek népszerű, de én nem várnám meg, hogy nagyobb baj legyen, adnék neki tápszert. Mellette lehet fejni meg bevetni a praktikákat, hogy több legyen a tej, aztán ha helyreálltak a dolgok, még mindig vissza lehet térni a kizárólagos szoptatásra.

Egyébként nálunk is hasonló szitu volt, nem segített sem a fejés, sem a bogyók, sem a teák, semmi. Tápszeres lett a babám, és túlélte :) Most 8 hónapos, és most lett először náthás egy picit, de még csak be se lázasodott, szóval nem látom, hogy olyan nagy hátrányban lenne a tápszer miatt.

A tápszer nem méreg, hanem a második legjobb babatáplálási forma. Persze az anyatej a legjobb, de ha nincs elég tej, nem szabad megvárni, hogy a baba éhezzen.

2012. okt. 29. 00:20
 7/10 anonim ***** válasza:
56%

Utolsó: 3-as vagyok, a válaszoló utána írta, hogy orvosnál voltak mert bukott is, ha orrán-száján az már inkább hányás....

-a szopizásonkénti méregetés idegtépő (én is bele estem ebbe a csapdába az elején, most csak esténként mérem, ez is támpontot ad arról, hogy minden rendbe van-e

-nem szopiznak egyforma mennyiségeket minden alkalommal ezért becsapós, hogy ki kell-e egészíteni vagy sem

-3,5 hónaposan kíváncsi voltam (este elől maradt a mérleg) hogy mennyit evett: 90-et, ha én ezt méregetem, akkor tápszert kellett volna kevernem mert többet kellene ennie......mégis hízik

-nálunk is volt 7 hetesen hányás, egymás után 3x: mi is voltunk dokinál, azt javasolta: cicire ha kéri: ha elkapott valamit szopis baba hamarabb túl lesz rajta mint a tápszeres, ha megismétlődik irány vissza: uh, mert előfordul, hogy 7-8 hetes korban jön elő egy fejlődési rendellenesség, amit a nagyobb táplálékbevitellel egy időben jelentkezik, fiúknál, hogy a gyomor záróizma nem záródik rendesen, szerencsére többször nem fordult elő

-az igény szerinti szoptatás nevében is benne van: igény szerint és mint írtad, most gyakrabban kér már enni

-továbbra is azt mondom, ha szoptatni szeretnéd, beszélj egy tanácsadóval, mert ha tápszerrel egészíted ki,az jobban eltelíti, a növényi eredetű összetevők lassabban emésztődnek, mint az anyatej és így kevesebbet fog cicizni és a tejed tovább fog csökkenni sajnos.

A gyógytornász, akihez járunk, mesélte, hogy egy gyerekorvosi kísérletben vett részt, amikor szoptatott és amikor a dokinő publikálta az eredményeket kiderült, hogy az anyai szervezet, akár milyen kevés mennyiséget is szopizik a baba, akkor abban a kevésben koncentrálja az anyatejben lévő anyagokat.

2012. okt. 29. 10:08
 8/10 anonim ***** válasza:

"hogy az anyai szervezet, akár milyen kevés mennyiséget is szopizik a baba, akkor abban a kevésben koncentrálja az anyatejben lévő anyagokat."

Aha, na ha ez alapján jártam volna el, a babám már rég éhen halt volna.

2012. okt. 29. 18:58
 9/10 anonim ***** válasza:
Előző vagyok: a kísérlet arról szólt, hogy a különböző mértékben kiegészítést kapó babák anyatejének összetételét vizsgálták a csak anyatejet kapó babákéval. Egy szóval nem mondtam, hogy kizárólag anyatejes babák voltak. De ha ennyire érdekel szívesen elkérem az anyagot és akkor láthatod miről van szó. Még 1x: nem azt mondtam, hogy pár korty elég: a benne lévő anyagok egy része koncentrálódik, ami védi a babákat akkor is, ha kiegészítést kap. Amúgy meg a nők néhány százaléka nem fizikálisa/szervi elváltozás miatt szoptatni, minden egyéb csak technikai probléma az anya vagy a bab részéről.
2012. okt. 29. 19:08
 10/10 A kérdező kommentje:
Sajnos most kórházban vagyunk mert a laboreredmény kimutatta hogy a májával van valami. Most a doktornő kitalálta hogy 3óránként szopizzon, méregessem és ha nincs meg a 80gramm akkor pótoljam ki. Én ezt hülyeségnek tartom mert evés után alszik 1órát vagy annyit se és 2órát visít. Ha meg elöbb etetem akkor leb@sznak...... Tegnap reggel 7 óta kb 6órát aludt a kisfiam azt is részletekben és megmagyarázzák hogy nem azért mert ismeretlen környezetben van, szerintük nem érzi hol van.... Érdekes, otthon 4órákat alszik egyhuzamban. Amint hazamentünk visszatérek az igény szerinti szoptatásra mert az teljesen bevált. Viszont hogy ne legyen egyszerű az élet még meg is jött, és néha alig akarja elfogadni a cicit :-(
2012. okt. 30. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!