Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Két hetes múlt a babám,...

Két hetes múlt a babám, teljesen tanácstalan vagyok. Elég lehet neki ennyi tej?

Figyelt kérdés
Mennyit kell ennie egy ekkora babának? Kb. 8-10-szer eszik egy nap, este 100-at, 90-et is, meg éjjel is, de hajnali 4-től estig van úgy hogy 50-et vagy 60, 70-et, sokszor elalszik a cicin, és nem igazán lehet felkelteni, ha sikerül is akkor is hamar bealszik, de ugye mivel kevesebbet eszik, hamarabb éhes. Hogy tudnám a 3 óránkénti evésre rászoktatni? Ha két óránként eszik, úgy érzem nem is termelődik a tejem olyan hamar. Mennyi idős koráig kell 3 óránként ennie?
2012. okt. 26. 15:23
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon kicsi még, ilyenkor még figyeld a jelzéseit, és etesd meg ha éhes.

Ki fog alakulni egy rendszer, és nem fog örökké 2 óránként enni.

Lányom nem evett annyit, mint a babád, mégis elég volt neki. Ők tudják mi az elég.

Lányomnak 2 hónapos korára beállt a 3 óránkénti evés, 4 hónapos korára a 4 óránkénti, majd fél év körül újra 3 óránként kért. Őt figyeltem, nem számolgattam, nem méricskéltem. Persze idővel könnyebb lesz neked is alakítani az etetéseken, de most még csak két hetes. Most még hagy egyen, amikor akar. S ha sűrűn szopizik az tejszaporító hatású, tehát ne aggódj, hogy ilyenkor kevesebb a tejed.

2012. okt. 26. 15:29
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Mekkora a súlya?

A szükséges mennyiséget úgy tudod kiszámolni, hogy azt elosztod 6-al, az a teljes napi mennyiség, majd azt osztod az étkezések számával (nálad legyen 9, mint átlag) és megvan a szükséges mennyiség.

De fogadj el egy tanácsot, felejtsd el a méregetést, nekem pont ettől volt egy szörnyű hetem, a baba tudja, mennyi kell neki, ha éhes, úgyis üvölt, adj neki mindig enni ha kér. Nézegesd a pelenkáit, ha megvan a pisis, kakis pelenkák rendes adagja, és gyarapodik (tehát max heti egyszer mérd, hogy hízott-e), akkor eleget eszik.

A tejed az szopi közben termelődik, úgyhogy az idő tökmindegy. Ne keltsd fel enni, majd felébred, ha éhes. Olyan picike még, nem kell rászokni a 3 óránkénti evésre.

2012. okt. 26. 15:32
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon szépen eszik a babád ne aggódj. Arra pedig nincs előírás, hogy mikortól kell ennie 3 óránként a babának... az anyatejes babák az első hónapokban akár óránként is szopizni akarnak. A szoptatás nem csak az evésről szól. Ne stresszelj, a méregetést pedig felejtsd el! Olyan sincs, hogy egy szoptatásra mennyit kell ennie a babának! Van, hogy 40-et, van, hogy 120at. A felnőttek étvágya is változik. Eleinte elég ha a babát hetente méred meg, később havonta. Hetente minimum 125 grammot kell híznia. Akkor biztos, hogy elég a tejed neki. Ha pedig úgy érzed kevés esetleg, szoptass gyakrabban. A legjobb tejfakasztó a szoptatás. Emellett sokat kell inni és pihenni. Itt találsz tanácsokat: [link]
2012. okt. 26. 15:38
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj, ez a legfontosabb! Ha te nyugtalan vagy, a babád is az lesz! :) Ne méricskéld állandóan, mert a kisbabák nem esznek mindig ugyanannyit, csak feleslegesen stresszeled magad. Ha mindenáron a mérleg megszállottja vagy, mérd meg naponta egyszer, lehetőleg közel azonos időpontban, pl. fürdés után. Ha hízott, akkor jó. Abból tudod, hogy eleget evett, hogy evéskor elalszik, mert jóllakott. Ha nem elég a tejed, akkor nem fog elaludni. Olyan nincs, hogy 3 óránként "kell" ennie. Még picuri a gyomra, kevés tej fér bele és az anyatej hamar emésztődik, így egy újszülött nem fog 3 óránként enni, csak ha közben éhezik. Kivéve persze, ha besárgult, mert akkor aluszékonnyá válik és nem kel fel arra sem, ha éhes. Ha úgy érzed keveset evett, piszkáld meg kicsit, hogy felébredjen. Az én nagyobbik fiam csak arra kelt fel, ha talpát vakargattam, de ő be is volt sárgulva. Ha csak simogatod, nem fog felébredni. A tej akkor is termelődik, sőt főleg akkor, ha a baba szopik. Minél többet szopik, annál több tej lesz. A másik, hogy nem feltétlen akkor cicizik egy kisbaba, amikor éhes, hanem lehet hogy csak szomjas, vagy a közelségedre vágyik. Ilyenkor nem fog annyit enni, csak keveset. Ha nem vagy cumiellenes (én igen), akkor hajnalban azt is adhatsz, hogy kipróbáld. Szóval csak nyugi. :)
2012. okt. 26. 15:44
 5/5 anonim ***** válasza:
81%

Először is nyugi, és tedd el jó messzire a mérleget! Bele fogsz zavarodni, ha tovább méricskéled. Ha nem elég neki a tej, azt jelzi neked! Ha úgy gondolod többet is bírna enni, akkor etesd 2mellből. Ha így is úgy érzed túl hamar kéri a következőt, akkor fordulhat elő, h tényleg kevés neki. Akkor viszont tápszer fog kelleni pótlásnak, amitől pedig ne félj, nem az ördög műve! Van aki soha se kapott anyatejet, mégis egésséges.

A 3órt pedig nem biztos, h tudod még ennyi idősen. Én első körben az időt próbáltam húzni, de ez a pici hozzáállásától is függ. Az enyém mindig jó nagyot evett, és inkább aludt 3-4órát is. Kicsi kajával nem nagyon érte be, akkor inkább nem aludt, hanem üvöltött.

2012. okt. 26. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!