Két hetes múlt a babám, teljesen tanácstalan vagyok. Elég lehet neki ennyi tej?
Nagyon kicsi még, ilyenkor még figyeld a jelzéseit, és etesd meg ha éhes.
Ki fog alakulni egy rendszer, és nem fog örökké 2 óránként enni.
Lányom nem evett annyit, mint a babád, mégis elég volt neki. Ők tudják mi az elég.
Lányomnak 2 hónapos korára beállt a 3 óránkénti evés, 4 hónapos korára a 4 óránkénti, majd fél év körül újra 3 óránként kért. Őt figyeltem, nem számolgattam, nem méricskéltem. Persze idővel könnyebb lesz neked is alakítani az etetéseken, de most még csak két hetes. Most még hagy egyen, amikor akar. S ha sűrűn szopizik az tejszaporító hatású, tehát ne aggódj, hogy ilyenkor kevesebb a tejed.
Mekkora a súlya?
A szükséges mennyiséget úgy tudod kiszámolni, hogy azt elosztod 6-al, az a teljes napi mennyiség, majd azt osztod az étkezések számával (nálad legyen 9, mint átlag) és megvan a szükséges mennyiség.
De fogadj el egy tanácsot, felejtsd el a méregetést, nekem pont ettől volt egy szörnyű hetem, a baba tudja, mennyi kell neki, ha éhes, úgyis üvölt, adj neki mindig enni ha kér. Nézegesd a pelenkáit, ha megvan a pisis, kakis pelenkák rendes adagja, és gyarapodik (tehát max heti egyszer mérd, hogy hízott-e), akkor eleget eszik.
A tejed az szopi közben termelődik, úgyhogy az idő tökmindegy. Ne keltsd fel enni, majd felébred, ha éhes. Olyan picike még, nem kell rászokni a 3 óránkénti evésre.
Először is nyugi, és tedd el jó messzire a mérleget! Bele fogsz zavarodni, ha tovább méricskéled. Ha nem elég neki a tej, azt jelzi neked! Ha úgy gondolod többet is bírna enni, akkor etesd 2mellből. Ha így is úgy érzed túl hamar kéri a következőt, akkor fordulhat elő, h tényleg kevés neki. Akkor viszont tápszer fog kelleni pótlásnak, amitől pedig ne félj, nem az ördög műve! Van aki soha se kapott anyatejet, mégis egésséges.
A 3órt pedig nem biztos, h tudod még ennyi idősen. Én első körben az időt próbáltam húzni, de ez a pici hozzáállásától is függ. Az enyém mindig jó nagyot evett, és inkább aludt 3-4órát is. Kicsi kajával nem nagyon érte be, akkor inkább nem aludt, hanem üvöltött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!