3 hónapos múlt a babám! Hogyan szoktassam a 4 óránkénti evésre?
Én ezekkel az átszoktatásokkal úgy voltam, hogy mire érne valamit, nő annyit a gyerek, hogy teljes más lenne amúgy is a ritmusa. Mire észbe kapsz, 6 hónapos lesz és hozzátáplálsz, amivel megint felborul minden. Feleslegesnek tartom ezeket az átszoktatásokat. Ha ilyen ritmusú a baba, akkor ilyen ritmusú. Úgy sem szopik olyan sűrűn.
Az első lányom napirendjébe pl bele sem fért volna a 4 óránkénti evés.
Előző vagyok. Úgy is jelez, ha valami nem jó. Nekem mondjuk vagy 2 napba belekerült mindig mire rájöttem mit is szeretne, de tényleg állandóan változnak ezek a picik.
Amit fontosnak tartottam, hogy meglegyen az evés, játszás, alvás sorrend, de nem percre pontosan. Fél óra +- olyan mindegy szerintem.
Szerintem sehogy.
Adj neki, amikor kér, és annyit amennyit kér.
Anyatejes babát nem lehet túletetni.
Amúgy egyik lányom példája: 4 hónaposan már 7 kiló volt majdnem, de egy évesen meg 8600g. Lemozogta és megnyúlt. Előre "tartalékolt". Vannak ilyen babák, nem híznak azonos ütemben. Teljesen ösztönlények, kár ezt felborítani.
Amúgy a 3 óránkénti szopi még csak gyakorinak sem mondható. Kár generálni, hogy majd lecsökken a tejed, mert nem éri elég inger a melledet. Csak felborítanád a kereslet-kínálatot, ami úgy tűnik, jól beállt NÁlatok.
Üdv:
3 gyerekes szoptatós anyuka
Nana, azért ne beszéljünk már butaságokat:
1. A baba életében messze nem a rendszer a legfontosabb. Semmiképp sem árt neki, de a meleg, szeretetteljes családi légkör, az édesanyja érezhető szeretete, a megfelelő fizikai körülmények sokkal fontosabbak számára, mint a napirend.
2. Az igény szerinti szoptatás nem azt jelenti, hogy a gyerek 0-24-ig rajtam lóg, hanem azt, hogy adok neki enni, ha éhes.
3. Az igény szerinti szoptatás azt sem jelenti, hogy nincs napirend. Kisebbik gyermekem 6 hónapos, pár hetesen felvette a nagy napirendjét, nálunk is ideje van a sétának, a fürdésnek, az önálló és a közös játéknak is. Csak épp közben akkor kap enni, ha kér. Egyébként ennek is kialakult a ritmusa, de nem nézem az órát, hogy letelt-e a 3-4 vagy mit tudom én hány óra.
úgy gondolom.... a babád is úgy gondolja majd?Az enyém 3 óránként eszik, nekem is mondták, hogy túl gyakori.Viszont, ha később kapna, akkor szegénykém olyan mohón szopizna, hogy annak meglenne a böjtje.
Első babám, sok mindent nem tudok, gyakran kérek tanácsokat, olvasgatok.Egy valamire rájöttem, minden tanácsot és azt amit olvasok nem kell megfogadni.Amikor úgy csináltam, ahogy tanácsolták,csak a babám látta kárát.
Attól még a babádnak lehet bejön a 4 óránkénti evés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!