Hogy szoktassam bilire a kisfiam,2éves mult, de nem beszél? Egy kicsit késöbb csinál mindent mint az átlag ill. ami elvárhato. Amugy értelmes, amit mondunk megért. Majd mutatni fogja, ha érzi hogy pisilni szeretne?
Ugyanez a helyzet nálunk is. Én ráültetem gyakran a bilire és kérem, hogy pisiljen. Szólni nem szól, talán1-2X szólt eddig. Pár napja napközben csak kisnadrágbam van, mert igy legalább zavarja a pisi. Pelusban nem is érdekli, ha pisis.
Most ott tartunk, hogy ha gyakran elküldöm pisilni, akkor nincs baleset, de ha nem figyelek, akkor a nadrágba megy.
Várom én is az ötleteket.
A fiam 2,5 éves lesz, és szintén kevéssé beszél...
egy idős gyógypedagógus néni mondta nekem, hogy amíg nem beszél addig ne is próbálkozzak mert a homloklebeny felelős mindkettőért.
mikor már mondott szavakat a fiam azután kezdtük.
na ez 2 hete volt, úgyhogy sokat nem tudok még mondani :D
illetve mi még nem is a szobatisztasággal próbáálkozunk igazán, hanem megszüntetni azt az érzést, hogy kényelmesen, pelusba lehet pisilni bárikor :)
most itt tartunk, amikor van lehetőség, leveszem a pelust. tudja tartani a pisit, kakit. elmondja, hogy az a bili, oda kell pisilni, de még nem igazán sikerül oda :D
viszont a macink már igen lelkesen jár a bilire, mikor felkel a fiam első dolga, hogy megpisilteti a maciját :D
szóval engem is érdekelnek a válaszok, enyém télen múlt 2 éves
Lehet abban valami amit az utolsó ír. A sógornőm fia júliusban volt 2, de csak 3 hete lett szobatiszta. Viszont akkorra teljesen. Nem láttam 1 hónapig ez idő alatt elkezdett beszélni és szobatiszta lett.
Ami szerintem fontos az, hogy semmiképpen ne erőltesd, ha nem akarja még akkor sincs baj.
Most, hogy jön a jó idő, lehet otthon egy szál popsiban is. Ha látod, hogy pisil, gyorsan a bilihez viszed, és mondod, hogy oda. Persze ez nem megy majd ilyen gyorsan. Van, ahol a fürdés előtti szertartás része a bilizés, vagy reggel, amikor amúgy is pisilne.
Nekem az ikrek 2 éves 3 hónaposan lettek szobatiszták, de őket sosem zavarta a pelus. Én vettem le róluk, és reklámoztam a bilit. Az egyik kishölgynek "véletlenül" sikerült belepisilni, és a másiknak ez úgy megtetszett, hogy ő is egyből szaladt a bilihez. 3 napig versenyt pisiltek egymással. Azóta szobatiszták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!