A babád mennyi idős korában és milyen okból kifolyólag döntöttél úgy hogy "nincs több cici"?
1 éves volt, amikor én úgy éreztem, hogy elég volt, teljesítettük az szoptatási álomcélt. (fél évig csak anyatej + utána is nagyon sokszor szopott egy nap)
Amikor elmúlt egy éves, akkor vártam a csodára, hogy ő is így érezze, hogy elég volt, akkor már megadóan tűrtem, nem élveztem a szoptatást, nyűg volt.
15 hónaposan kezdett csökkenni a lelkesedése, már nem sírt utána, elaludt nélküle is.
Na ekkor kaptam az alkalmon, és 15,5 hónaposan elválasztottam.
Eddig két gyerekem "hagyta abba".
Az elsőnél ő döntött úgy, nagy pocakom volt már a kis tesóval, így megváltozhatott a tej íze, nem tudom, de egyik nap (közel 20 hónaposan) nem kért többet.
A másodiknál én döntöttem úgy. Nehéz volt, a kicsim közel 20 hónaposan még napi 8-10x kérte, éjjel is 3-4x. Nekem sok volt. Fizikailag is. Az éjjeli szopikról meg nem tudtam leszoktatni, sem csökkenteni mondjuk egyre.
Aztán megbetegedtem. Valami vírus. Javult, de visszalázasodtam. Megint javult, de megint visszalázasodtam. Éreztem, hogy a szoptatás annyit kivesz belőlem, hogy emiatt sem tudok kilábalni. Továbbá ott volt a háttérben, hogy terveztünk harmadikat, de én úgy éreztem, hogy mielőtt újra terhes leszek, szeretnék egy fél év pihenőt, amikor sem terhes nem vagyok, sem nem szoptatok.
Aztán amikor harmadszorra lázasodtam vissza, akkor egyik reggel bekattant, hogy MOST abba hagyjuk. Aznap egész nap mondogattam neki, hogy este lesz az utolsó cici, és többet nincs.
Egy nehéz hetünk volt, és még egy "közepes" hetünk, addigra feldolgozta szépen.
Ma is ő a legbújósabb gyerekem, szóval látom visszanézve, hogy a testi kontaktus igénye nagy, ezért is volt "függő" a drágám. :o)
A harmadik még javában cicis, de ő még kicsi.
...khm vállalom a lepontozást, mert ez nagyon megosztja a nézeteket. De nekünk így volt a jó.
3,5 éves volt a fiam amikor abbahagytuk (már 1,5 éve csak este kellett neki). Közben született egy kistesó is akivel először tandemben ment a szopizás, majd a kistesónak nem kellett már 1 évesen. Akkor kezdtem neki mondogatni, hogy már nagy fiú, az oviban már senkinek nem kell a cici. Egyszer csak ő is nagyfiúnak nyilvánította magát és nem kérte többet.
Szia !
Az én kincsem 6 hónaposan döntött úgy , hogy neki ez már nem kell . 2 hónapos korától a bal mellemből nem fogadja el a tejet , valószínűleg abba valami elzáródás van , nem evett belőle , semmilyen szinte . Aztán addig 3 hónapos korában , még napi 4x cicizet , 4 hónaposan már csak 2x cicizet , viszont 5 hónaposan akkár 6 x is ha rossz napja volt majd 6 hónaposan már csak örültem ha 1x , most 8 hónapos hát már nem igazán de még van tejem lefejem és cumisüvegbe adom neki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!