Mit tennétek a helyembe?
Második lányom 4 hetes. Elsö 2 éves nem tudtam szoptatni, alig volt tejem, bele is fáradtam.
Most viszont már a korházban is 2 óránként cicire tettem, habár már ott kellett neki plussztadni, mert még 24 órás sem volt, de iszonyatosan üvöltött a kajáért miután szinte le sem vettem a ciicröl. De beindult a tejecske, és az iszonyat éhenkorász lányomnál második hétre elértük, hogy párszor kellett csak tápszer, délelöttönként teljesen elég volt a cici, sokszor csak az esti órákban ivott egy pici tápszert. (elötte mindig icicztettem, és ha már több órás huzavona után sem volt elég adtam tápot)
Viszont iszonyatosan fájt a mellbibóm, és addig amíg a jobb már annyira fájt múlthéten, hogy elkezdtem fejni, mert végig szinte sírtam egy egy cicire tevésnél (nem csak mikor elkezdte szívni hanem végig csillagokt láttam). A bal egyre jobb lett, de a jobb egyszer csak begyulladt, tejdugo... begyulladt, annyira hogy antibiotikum lett. Azért hogy éjszaka ne fejjek akkor szoptattam, de a második szoptatás mindig már kegyetlen fájdalommal járt.
Szóval a bajom most, hogy szerintem nem nö a tej mennyiségem, a rossz ciciböl 3 óránként 20 ml-t tudok lefejni, több nem jön (melegítem elötte, maszirozom, cirolgatóm...). a másikban a jó ciciben több lehet, de most már ott vagyunk, hogy minden cici után van táp. van hogy csak 30ml-t eszik, van hogy 120-t. van hogy órákig kicsi adagokat. A jó cicit minden etetésnél 20 percet hagyom neki szívni.
El vagyok keseredve, hogy mintha kevesebb tejem lenne. A jobb cicire már éjszaka sem fogom rátenni mert egy félcentis vágást szerüséget fedsztem fel rajta, ami minden irányból fáj, de iszonyatosan. A fejés még elviselhetöbb.
De hogy csináljak több tejet? Már napok óta oda figyelek hogy minimum 3 liter folyadékot iszok, a bal cicin akár óránként is ciciztetem, iszom a teákat...
Ha nem adnék tápszert neki, akkor szinte le sem vehetném a ciciröl.
Holnaptól egyedül leszek, napközben, 500km-re lakik a legközelebbi segítség, így azt sem tehetem hogy egész nap szoptatok, mert van egy másik pcici is, és kajálni és takarítani is kell.
:( Maximálisan átérzem a problémádat,én a napokban estem át egy mellgyulladáson.Megjegyzem belőlem sem dől a tej,így voltak is bajok.A beteg cicim nekem is fájt,de én próbáltam azért erőltetni a kisfiammal,hogy egyen belőle.Hát nem győzte kiköpködni,nem hogy szívta volna.A másikban meg mindig is kevesebb volt,így azzal próbáltam menteni a menthetőt,de kevésnek bizonyult.
Közben a betegből meg szinte teljesen elapadt.Most talán már kezd visszatermelődni és el is kezdte ismét elfogadni mindkét cicit.Megjegyzem,az én fiam a tápszert is kiköpte,nem volt hajlandó megenni. :(
Én folyamatosan ittam és ittam és ittam.Nem 3 l-t,hanem minimum 6-ot!És ez most komoly!Ebben volt víz,Mecsek Tea,gyümölcslé.Kaját már szinte nem is tudtam enni,mert folyton tele volt folyadékkal a gyomrom.És mellé 2-3 tányér köménymagleves/alkalom.Ez durván hangzik,de erőt kellett vennem és inni,ha kell,ha nem.Legtöbbször nem kellett persze.Minden szobában be volt rakva 1 palack víz,hogy biztosan "ki ne száradjak".
5 nap alatt elértem azt,hogy ma már a beteg ciciből eszik;bár néha még be kell segíteni a másikból neki.
Tudom neked nehezebb,mert ott a másik gyermek,de valahogy meg kellene oldanod.Én is egyedül vagyok itthon amúgy,férjem külföldön dolgozik,mamák+barátok 200km távolságban...semmi segítség. :(
kössz
mindenki ezt mondja, az orvosom a férjem is.
De azért elkeserítö, mert elsö lányomnál azt éreztem hogy én voltam lustább, nem tettem meg mindent érte stb...
most viszont mint a kisangyal mindent nagykönyv szerint tettem, de még sem megy...
Most ami nehézség hogy nem tudok az egyikböl kicsit sem szoptatni, és a fejéssel elég kevés tejem van.
èn eddig nagyon keveset ittam, most kezdtem el. 3 litert kikészítek magamnak és azt meg kell innom, a többi jön plusszba, de 6 litert nem ittam eddig, de most még jobban rámegyek az ivásra.
azt gondolom hogy 6 hetes koráig próbálkozok,ha addig nem áll be, akkor lemondok a szoptatásról teljesen, mert szopi+pumpa+tápszerezést nem tudok 2 gyerekkel egésznap egyedül csinálni.
először is próbáld meg "félvállról"vennia szoptatást:-))
Ha megnyugszol akkor lehet a cicid is jobban lesz és a tejcsi is jobban jön.Kisfiam nagyon nagynak született és a hozzá tartozó étvággyal evett volna,ha lett volna annyi tejem.5 napig szinte végig cicin volt.Gondolhatod,néha a lábujjaim is ökölbe voltak szorítva,hogy ne bőgjek a fájdalomtól.Aztán sikerült kisirnom tápszert a korházba és már úgy is maradt.Először mindig cicire raktam aztán hagytam,hogy a tápival jól lakjon.6 hósan (elkezdtük a kanalazást)elutasította a tápszereket(kb.10 félét próbáltunk) és csak a cici maradt,11 hósan apadt el végleg a tejem:-))
De én úgy voltam vele ha van az tutijó ha nincs akkor is lakjon jól a fiam:-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!