Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tennétek a helyembe?

Mit tennétek a helyembe?

Figyelt kérdés

Második lányom 4 hetes. Elsö 2 éves nem tudtam szoptatni, alig volt tejem, bele is fáradtam.

Most viszont már a korházban is 2 óránként cicire tettem, habár már ott kellett neki plussztadni, mert még 24 órás sem volt, de iszonyatosan üvöltött a kajáért miután szinte le sem vettem a ciicröl. De beindult a tejecske, és az iszonyat éhenkorász lányomnál második hétre elértük, hogy párszor kellett csak tápszer, délelöttönként teljesen elég volt a cici, sokszor csak az esti órákban ivott egy pici tápszert. (elötte mindig icicztettem, és ha már több órás huzavona után sem volt elég adtam tápot)

Viszont iszonyatosan fájt a mellbibóm, és addig amíg a jobb már annyira fájt múlthéten, hogy elkezdtem fejni, mert végig szinte sírtam egy egy cicire tevésnél (nem csak mikor elkezdte szívni hanem végig csillagokt láttam). A bal egyre jobb lett, de a jobb egyszer csak begyulladt, tejdugo... begyulladt, annyira hogy antibiotikum lett. Azért hogy éjszaka ne fejjek akkor szoptattam, de a második szoptatás mindig már kegyetlen fájdalommal járt.

Szóval a bajom most, hogy szerintem nem nö a tej mennyiségem, a rossz ciciböl 3 óránként 20 ml-t tudok lefejni, több nem jön (melegítem elötte, maszirozom, cirolgatóm...). a másikban a jó ciciben több lehet, de most már ott vagyunk, hogy minden cici után van táp. van hogy csak 30ml-t eszik, van hogy 120-t. van hogy órákig kicsi adagokat. A jó cicit minden etetésnél 20 percet hagyom neki szívni.

El vagyok keseredve, hogy mintha kevesebb tejem lenne. A jobb cicire már éjszaka sem fogom rátenni mert egy félcentis vágást szerüséget fedsztem fel rajta, ami minden irányból fáj, de iszonyatosan. A fejés még elviselhetöbb.

De hogy csináljak több tejet? Már napok óta oda figyelek hogy minimum 3 liter folyadékot iszok, a bal cicin akár óránként is ciciztetem, iszom a teákat...

Ha nem adnék tápszert neki, akkor szinte le sem vehetném a ciciröl.

Holnaptól egyedül leszek, napközben, 500km-re lakik a legközelebbi segítség, így azt sem tehetem hogy egész nap szoptatok, mert van egy másik pcici is, és kajálni és takarítani is kell.

2012. júl. 30. 13:48
 1/7 anonim ***** válasza:
45%
Na ezért engem most jól lepontoznak... De legyen. Ne görcsölj a szoptatáson, és ne csináld ki magad miatta!! 2 gyerekkel majd ezentúl foglalkoznod, egy 2 éves hatalmas figyelmet igényel + a lakást rendben tartani. Úgy vélem, az egész szoptatás-tortúra nem ér annit, hogy a családi nyugalom odalegyen! Személyes véleményem szerint a szoptatás nagyon el van túlozva általánosságban, a kismamától elvárják, hogy "komfortciciztessen" akár óránként, mert akkor jó anya. Hát egy frászt, a jó anya nyugalmat és kiegyensúlyozottságot teremt otthon a gyerekeknek, és nem feszül rá idegesen (nmeg nem szenved a fájdalomtól), hogy szoptasson meg hogy ne apadjon el a tejes stb. A tápszerrel a kicsi gyönyörűen fog fejlődni, és semmilyen hátránya nem lesz az életben!
2012. júl. 30. 14:00
 2/7 anonim ***** válasza:
74%

:( Maximálisan átérzem a problémádat,én a napokban estem át egy mellgyulladáson.Megjegyzem belőlem sem dől a tej,így voltak is bajok.A beteg cicim nekem is fájt,de én próbáltam azért erőltetni a kisfiammal,hogy egyen belőle.Hát nem győzte kiköpködni,nem hogy szívta volna.A másikban meg mindig is kevesebb volt,így azzal próbáltam menteni a menthetőt,de kevésnek bizonyult.

Közben a betegből meg szinte teljesen elapadt.Most talán már kezd visszatermelődni és el is kezdte ismét elfogadni mindkét cicit.Megjegyzem,az én fiam a tápszert is kiköpte,nem volt hajlandó megenni. :(

Én folyamatosan ittam és ittam és ittam.Nem 3 l-t,hanem minimum 6-ot!És ez most komoly!Ebben volt víz,Mecsek Tea,gyümölcslé.Kaját már szinte nem is tudtam enni,mert folyton tele volt folyadékkal a gyomrom.És mellé 2-3 tányér köménymagleves/alkalom.Ez durván hangzik,de erőt kellett vennem és inni,ha kell,ha nem.Legtöbbször nem kellett persze.Minden szobában be volt rakva 1 palack víz,hogy biztosan "ki ne száradjak".

5 nap alatt elértem azt,hogy ma már a beteg ciciből eszik;bár néha még be kell segíteni a másikból neki.

Tudom neked nehezebb,mert ott a másik gyermek,de valahogy meg kellene oldanod.Én is egyedül vagyok itthon amúgy,férjem külföldön dolgozik,mamák+barátok 200km távolságban...semmi segítség. :(

2012. júl. 30. 14:04
 3/7 anonim ***** válasza:
Hangsúlyozom:nálunk a tápszert nem fogadta el egyáltalán!!!
2012. júl. 30. 14:05
 4/7 A kérdező kommentje:

kössz

mindenki ezt mondja, az orvosom a férjem is.

De azért elkeserítö, mert elsö lányomnál azt éreztem hogy én voltam lustább, nem tettem meg mindent érte stb...

most viszont mint a kisangyal mindent nagykönyv szerint tettem, de még sem megy...

Most ami nehézség hogy nem tudok az egyikböl kicsit sem szoptatni, és a fejéssel elég kevés tejem van.

2012. júl. 30. 14:06
 5/7 A kérdező kommentje:

èn eddig nagyon keveset ittam, most kezdtem el. 3 litert kikészítek magamnak és azt meg kell innom, a többi jön plusszba, de 6 litert nem ittam eddig, de most még jobban rámegyek az ivásra.

azt gondolom hogy 6 hetes koráig próbálkozok,ha addig nem áll be, akkor lemondok a szoptatásról teljesen, mert szopi+pumpa+tápszerezést nem tudok 2 gyerekkel egésznap egyedül csinálni.

2012. júl. 30. 14:13
 6/7 anonim ***** válasza:
63%
Szia, szerintem se görcsölj rá ennyire a szoptatásra.Nem azt mondom, hogy nem kell próbálkozni, de ne legyen lelkiismeret furdalásod, ha nem megy, ha elapad a tejed.Nekem szintén második babánál vagyok/voltam így. 1,5 hónapos volt a kisfiam, mikor rendesen el kezdett szopizni, addig fejtem, mert befelé volt a bimbóm.Utána még egy hónapig voltunk úgy hogy nem kellett pótolni.Most 3 és fél hónapos, minden etetés előtt ráteszem cicire aztán kapja a tápszert.Egyszer megnéztem mind a két mellemből lefejtem, kb 40-50 ml jött le összesen.Igaz elég kevés, de úgy gondoltam annyival kevesebb tápszer kell, ráadásul az anyatej ugye nagyon hasznos még neki.Eszembe sem jutott hogy elapasszam, viszont most is úgy vagyok vele ha elapad, elapad, addig meg szopizik.Nekem azt mondta a védőnő, hogy ajánlhat nekem bármilyen drága tejserkentőt, teát, bogyót ha nem vagyok nyugodt és nem iszok elég folyadékot akkor se lesz tejem.Próbálok nyugodt lenni amennyire lehet a napi gondok és egy 2 és féléves hisztis kis csajszi mellett.
2012. júl. 30. 14:25
 7/7 krisztivan ***** válasza:
76%

először is próbáld meg "félvállról"vennia szoptatást:-))

Ha megnyugszol akkor lehet a cicid is jobban lesz és a tejcsi is jobban jön.Kisfiam nagyon nagynak született és a hozzá tartozó étvággyal evett volna,ha lett volna annyi tejem.5 napig szinte végig cicin volt.Gondolhatod,néha a lábujjaim is ökölbe voltak szorítva,hogy ne bőgjek a fájdalomtól.Aztán sikerült kisirnom tápszert a korházba és már úgy is maradt.Először mindig cicire raktam aztán hagytam,hogy a tápival jól lakjon.6 hósan (elkezdtük a kanalazást)elutasította a tápszereket(kb.10 félét próbáltunk) és csak a cici maradt,11 hósan apadt el végleg a tejem:-))

De én úgy voltam vele ha van az tutijó ha nincs akkor is lakjon jól a fiam:-))

2012. júl. 30. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!