Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kérheti még a cici-t, ha...

Kérheti még a cici-t, ha egyszer már elhagyta?

Figyelt kérdés

Júniusban volt 2 éves a kisfiam,most nyáron fokozatosan leszokott a szopizásról. Az utóbbi 1-2 hétben már csak ha véletlenül meglátja a melleimet,akkor "elkapja" 1-1 szívás erejére,de amúgy nem kéri,én meg nem kínálgatom. Szeptembertől kezdjük a bölcsibe való szoktatást..."visszaeshet" még?....és akkor lesz még tejem??

Valakinek erről tapasztalata???

Köszönöm!

2012. aug. 20. 15:03
 1/7 anonim ***** válasza:
24%
2 évesen elég "beteg" dolog hogy még hagyod szopizni már bocs....ne haragudj de Te vagy az anyja.nem tudod neki elmagyarázni hogy "már ne kapja el a cicidet?"Vagy esetleg te akarod hogy még szopjon?
2012. aug. 20. 16:41
 2/7 anonim ***** válasza:
50%
Rajtad kéne múljon, hogy engeded-e még nosztalgiázni vagy se. Ha bölcsibe megy szerintem csak bonyolítod az életetek, ha "visszaestek".
2012. aug. 20. 17:13
 3/7 anonim ***** válasza:
Azért a "beteg" kifejezés egy kicsit szerintem erős volt. Kedves kérdező, hogyha nem kínálgatod, akkor szépen le fog róla állni, csak most már következetes legyél, hogy vége a szopinak. :-)
2012. aug. 20. 17:30
 4/7 A kérdező kommentje:

...hááát köszönöm a kedves hozzászólásokat :(

Azt hittem itt segítünk egymásnak.

Szerintem teljesen normális,hogy akár egy 2-3 éves is szopizik. Nagyon boldog voltam,hogy eddig tudtam szoptatni,és az még nagyobb öröm volt számomra,hogy nem nekem kellett elvenni,hanem megért rá,és magától hagyta el.

Csak az érdekelt volna,hogy a bölcsi jelenthet-e visszaesést...

Legyen annyira szép napotok,amennyire kedvesek és segítőkészek voltatok!

Én legalább boldog vagyok és a gyerekem is....sajnállak benneteket!

2012. aug. 21. 13:16
 5/7 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Szerintem örülj neki, tényleg, hogy ennyi ideig tudtad szoptatni és ő hagyta el, nem neked kellett elvenni. Én is még szoptatnám a 21 hónapost, ha nem várnám a tesót. Én választottam el, de nem volt balhé, szóval ő is érett volt már rá. (Én jobban szenvedtem miatta.)

A visszaesés szerintem viszont már rajtad múlik. Ha igényli majd, mondja, jelzi és te hagyod, akkor "visszaeshet". Most már neked kell eldöntened, hogy mi a jó neki. Ha egyszer viszont elhagyta, ráadásul magától, akkor én kitartanék emellett. Csak úgy összebújni is lehet, igazából ilyen idősen már ez kell nekik jobban. Meg nekünk, az anyukáknak is!:-)

Sok sikert a bölcsihez!

2012. aug. 24. 14:57
 6/7 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Szerintem az első válaszoló durvasága miatt nem kellett volna lehordani minket. A 2. válaszoló meg én is (3. válaszoló) teljesen jó indulatból és jó tanácsból írtuk Neked, hogyha már leálltatok a szopizásról, akkor a bölcsibe kerülés során se kezd el újra szoptatni (még ha kéri, akkor sem). Csupán csak azt tanácsoltuk, hogy legyél következetes ebben, meg persze másban is. Én még ki is pártoltalak az első válaszolóval szemben. Sajnálom, hogy félre értetted.Amúgy még én is szoptatok, 15. hónapos a lányom és még szeretném is sokáig szoptatni, még akkor is, hogyha ezt egyesek betegesnek tartják.
2012. aug. 25. 21:36
 7/7 A kérdező kommentje:

Sziasztok! ...köszönöm...és bocsánat,mert sikerült nekem is elmenni a bántás irányába...sajnos ez csak olyan veszi fel,aki amúgy is normális...az első válaszolót nem hatotta meg.

Nagyon nehezen estem teherbe,így sokszor átesek a ló túloldalára,és szeretnék mindent(SOKSZOR ERŐN FELÜL)megadni neki.

Ezért voltam kicsit tanácstalan,de ahogy telnek a napok,látom rajta,hogy eszébe se jut,és egyre nyugodtabb vagyok,hogy a bölcsi miatt se fog visszaesni. MÉg egyszer bocsánat! Szép napot!

2012. aug. 27. 09:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!