Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Pici cici kevés tej?

Pici cici kevés tej?

Figyelt kérdés

elsö babámat sajnos 3 hónapig tudtam szoptatni most megint terhes vagyok mileött megszülök előtte való hónapba kezdem inni a tejserkentő teát . még mit javasoltok mit egyek igyak hogy megfelelő tejmennyiségem legyen?

és csak igény szerint akarom szoptatni nem pedig órához igazítva mint a kislányomnál

2012. júl. 10. 09:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Szerintem pont fordítva van. Anyumnak nagy mellei vannak, mégis kevés volt a teje, csak zsírtömeg. De lehet hogy nincs köze hozzá.
2012. júl. 10. 09:22
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne idd terhesen a teát.
2012. júl. 10. 09:28
 3/12 anonim ***** válasza:
0%

Sok tejet igyál,az többet ér,mint a mindenféle tea. De csak majd a szülés után. Az igényszerinti szoptatás sem azt jelenti,hogy állandóan a melleden lógjon as pici. Attól nem lesz több tejed,de ő hasfájós lehet a nagyon sűrű szoptatástól. Nem kell órához igazodni,de legalább 2 órahosszának el kell telni ,két szoptatás között.

De ha olyan az alkatod,akkor nem lesz sok tejed,bármit is csinálsz. Nem mindenki tud szoptatni.

2012. júl. 10. 09:33
 4/12 anonim ***** válasza:
68%

Szia!

Szerintem fölösleges előre teát inni.

Ha megszültél kezd el szedni az urtica urens 5 ch-t. Egyél és igyál sokat. Minden szoptatás után 2 dl víz.

Ha otthon vagytok a következőket is beszerezheted:

Laktoherb és Mecsek tea

Karamalz /alkoholmentes maláta üdítőital/ (Spar, Dm)

Barbican /alkoholmentes maláta alapú ital/

Görögszénamag (gyógyszertár, herbatár)

Ovomaltine /árpamaláta alapú magas vitamin és ásványi anyag tartalmú instant italpor/ (Dm) /kakaó/

Nekem 3 nap alatt lett meg a hatása, egyébként az igény szerinti szoptatás segít a legjobban.

A teától fájt a gyerek hasa, a görögszénamagtól meg nekem voltak olyan görcseim, hogy csak na, pedig az nagyon használt. Én a herbatárba vettem görögszénamagot és nem volt méregdrága, de homeopátiás gyógyszertárban is van.

Egyébként nekem kis mellem van, és másfél éve elteltével is van még tejem. ( a tejserkentőket kb. 6-8 hónapig szedhettem, azóta csak akkor veszem elő őket amikor hirtelen lecsappan a mennyiség)

2012. júl. 10. 09:42
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszike!!!!!!

kimásoltam a mit irtál elrakom

2012. júl. 10. 10:20
 6/12 anonim ***** válasza:
Szerintem is felesleges még inni a teát.Szerintem ez a szoptatás leginkább adottság, persze számít az is hogy meg kell tenni mindent azért hogy több legyen a tejed.Sajnos nálunk a családban szinte senki nem tudott 6 hónapnál tovább szoptatni.Én is hiába próbálkoztam mindenféle teával, homeós bogyóval, megittam napi 4liter folyadékot mégsem volt annyi tejem, hogy elég legyen.Most a kisfiam 3 hónapos(második baba) és sajnos nekem is alig van már tejem, pótolni kell.Próbálj ki minden praktikát hátha több lesz a tejed.A rendes tejet én nagyon nem ajánlom, hogy idd mert ez is csak egy tévhit, hogy ha sok tejet iszol több tejed lesz.Én megjártam mert érzékeny volt rá és tiszta kiütés lett az arca.Én is azt javaslom, hogy azért a két etetés közt maradjon 2 óra pihi mert tényleg fájni fog a hasa. Igyál rengeteget, egyél rendesen ne fogyókúrázz, igyál szopis teát, próbáld meg a homeós bogyókat, igyál sört, egyél sok levest, pihenj sokat,ne idegeskedj.Talán ennyit tudok javasolni amiket én próbáltam.Van egy érdekes dolog még: szeretkezés utáni reggelen mindig jobban be volt durranva a mellem.... :)
2012. júl. 10. 10:26
 7/12 anonim ***** válasza:
A tejserkentő teákban olyan gyógynövények vannak amik méhsszehúzódást okozhatnak terhesen nem szabad inni! Nekem a gyakori fejéstől lett sok tejem, szoptatástán mi, dkét mellet kilehet fejni ,pár nap alatt duplájára nőtt a tejmennyiség.
2012. júl. 10. 11:14
 8/12 anonim ***** válasza:

A mellméret nem függ össze a tejtermelési képességgel - ez biztos.

Én ebből indultam ki: [link]

2012. júl. 10. 11:33
 9/12 anonim ***** válasza:
Kicsi melleim vannak, sok tejem volt. Nem a mérettől függ a tej mennyisége, minthogy az sem, hogy tud-e valaki szoptatni vagy sem. Ami nekem használt: őszibaracklé, Laktoherb tea (de ezt mindenképp csak szülés után idd!!), meleg vizes zuhany a mellre, alk. mentes sör, madártej, rántott leves(ez utóbbi 2 nagyon jó!!)
2012. júl. 10. 12:48
 10/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is kis cicim van, 3hét után elment a tejem! Barátnőmnek kis cicije van ő neki annyi volt, h már volt mikor ki is kellett öntenie! Nem feltétlen a mell mérettől függ a tej mennyisége! Tedd sokszor a melledre, igyál teákat stb... Nekem van ismerősöm, aki pl. lefejte és cumisüvegbe adta a tejet, így sikerült neki igény szerint, plusz nem volt olyan problémás a hozzátáplálás stb...

2012. júl. 10. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!