Pici cici kevés tej?
elsö babámat sajnos 3 hónapig tudtam szoptatni most megint terhes vagyok mileött megszülök előtte való hónapba kezdem inni a tejserkentő teát . még mit javasoltok mit egyek igyak hogy megfelelő tejmennyiségem legyen?
és csak igény szerint akarom szoptatni nem pedig órához igazítva mint a kislányomnál
- A mellméret nincs összefüggésben a tejmennyiséggel, legalábbis nem direkte. Nekem eredetileg 75B-s volt és 40 hónapig szoptattam. (A nagy mellméret se azért gond, mert mondjuk több benne a zsír és kevesebb a mirigy, inkább a mellretétel szokott gondot okozni, ami következményesen más problémákat szül; amik gyakran vezetnek kevesebb tejhez, tápszerhez stb.)
- Terhesen ne igyál tejserkentőt, minek?! A tejtermelés csakis a szülés után indul meg, mégpedig annak a hatására, hogy a méhlepény távozik. (és ezzel a tejtermelésért felelős prolaktin hormon feloldódik a korábbi gátlás alól) Azt épp nem tudom, hogy káros-e, de hogy felesleges, az fix.
- Szülés után se a tejserkentőket edd/idd kilószámra, mert önmagában attól nem lesz (több) tejed. Egyáltalán, amíg be nem lövell a tej, addig akár rosszat is tehetnek, mert esetleg túlzottan felpörgethet, amitől még jobban bedurranhatsz... Tejserkentő csak akkor kell, ha valóban kevés a tejed, de az meg nem a szülés után van, ideális esetben. (Bár pár napig tényleg kevés ilyenkor, de ha ügyesen szoptatsz, akkor elég lesz a babádnak, ill. gyorsan megnő a mennyisége is.)
- És végül, szoptass igény szerint, valóban! Amilyen hamar lehet, tedd mellre a babádat. Éjszakára is kérd ki, ha megy és folyamatosan sokat legyen cicin. Ha alszik rajtad, nem baj, akkor is megindul majd időnként a tejed, ami szintén segít.
+ igyál elég folyadékot (változó, de azért 2-3 l kelleni szokott legalább) és pihenj, amennyit bírsz.
Az utóbbiak a legfontosabbak, ezek nélkül sokkal kisebb az esélye a sikeres szoptatásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!