Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Pici cici kevés tej?

Pici cici kevés tej?

Figyelt kérdés

elsö babámat sajnos 3 hónapig tudtam szoptatni most megint terhes vagyok mileött megszülök előtte való hónapba kezdem inni a tejserkentő teát . még mit javasoltok mit egyek igyak hogy megfelelő tejmennyiségem legyen?

és csak igény szerint akarom szoptatni nem pedig órához igazítva mint a kislányomnál

2012. júl. 10. 09:20
1 2
 11/12 xStefix ***** válasza:

- A mellméret nincs összefüggésben a tejmennyiséggel, legalábbis nem direkte. Nekem eredetileg 75B-s volt és 40 hónapig szoptattam. (A nagy mellméret se azért gond, mert mondjuk több benne a zsír és kevesebb a mirigy, inkább a mellretétel szokott gondot okozni, ami következményesen más problémákat szül; amik gyakran vezetnek kevesebb tejhez, tápszerhez stb.)

- Terhesen ne igyál tejserkentőt, minek?! A tejtermelés csakis a szülés után indul meg, mégpedig annak a hatására, hogy a méhlepény távozik. (és ezzel a tejtermelésért felelős prolaktin hormon feloldódik a korábbi gátlás alól) Azt épp nem tudom, hogy káros-e, de hogy felesleges, az fix.

- Szülés után se a tejserkentőket edd/idd kilószámra, mert önmagában attól nem lesz (több) tejed. Egyáltalán, amíg be nem lövell a tej, addig akár rosszat is tehetnek, mert esetleg túlzottan felpörgethet, amitől még jobban bedurranhatsz... Tejserkentő csak akkor kell, ha valóban kevés a tejed, de az meg nem a szülés után van, ideális esetben. (Bár pár napig tényleg kevés ilyenkor, de ha ügyesen szoptatsz, akkor elég lesz a babádnak, ill. gyorsan megnő a mennyisége is.)

- És végül, szoptass igény szerint, valóban! Amilyen hamar lehet, tedd mellre a babádat. Éjszakára is kérd ki, ha megy és folyamatosan sokat legyen cicin. Ha alszik rajtad, nem baj, akkor is megindul majd időnként a tejed, ami szintén segít.

+ igyál elég folyadékot (változó, de azért 2-3 l kelleni szokott legalább) és pihenj, amennyit bírsz.

Az utóbbiak a legfontosabbak, ezek nélkül sokkal kisebb az esélye a sikeres szoptatásnak.

2012. júl. 10. 17:42
 12/12 Denisa W. ***** válasza:
Nekem sincs nagy mellem, mégsem szedtem semmilyen csodabogyót vagy teát. Kezdetektől igény szerint szoptatom a lányom, ami azt jelenti, hogy az első hetekben nonstop rajtam lógott, rajtam is aludt evés közben. Sokszor nagyon fárasztó volt, de mindenképpen szoptatni akartam, hát kitartottam. Minden nyikkanásra mellre tettem, éjjel is velem aludt, és meglett az eredménye: 5 hónapos múlt, és még egyszer sem kellett tápszert adnom neki. Szóval a ténylegesen igény szerinti szoptatás megfelelő napi folyadékbevitellel (nálam ez 3-4 liter között van) biztosan beválik. És nem kifogás a nagytesó, nekem is van egy 2 és fél éves gyerekem.
2012. júl. 12. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!