Hogyan csináljam?
sajnos ha 1 hónaposan kiegszíted tápszerrel, akkor idővel egyre kevesebb tejet fog inni és egyre több tápszert.
felháborít, hogy ilyet tanácsolt egy védőnő.
miből gondolod hogy kevés neki a 70ml? naponta hányszor eszik? heti mennyit hízik?
az én fiam 3,7kg-val született egyszerre ő is csak 50-100 között evett, átlag 70et, de napi 8-10x. így elég volt neki, nő mint a gomba. most 4 hónapos, 6,6 kg.
ha bizonytalan vagy, kérjél hozzáértőtől tanácsot:
Most 70et evett/ ivott(?), máskor többet. Butaság egy szopizásból messzemenő következtetéseket levonni.
Próbaszoptatással megállapítható, hogy a baba eleget eszik-e
"Nem igaz!
Amint azt az előző részben bővebben kifejtettük, a szopott mennyiségek mérésének nem sok értelme van. Amellet, hogy a szopott mennyiséget a baba aktuális étvágya befolyásolja, a próbaszoptatás alkalmával az édesanya minden bizonnyal feszült, ideges, érzi, hogy most “teljesítenie kell”. Ilyen körülmények között szinte biztosan gátlódik a tejleadó reflex, ezért hiába termeli meg az emlő a tejet, a csecsemő nem jut hozzá. A baba biztosan kevesebbet fog szopni, mint az otthoni nyugodt körülmények között. Próbaszoptatással megállapítani, hogy elegendő-e a tejmennyiség, és az eredmény alapján tápszerpótlást javasolni alapvető hiba!
A tápszerpótlás megkezdése önmagában is elegendő ahhoz, hogy csökkentse a tejmennyiséget, míg egyszer csak az édesanya azt veszi észre, hogy csecsemője egyre kevesebbet szopik, és egyre több tápszert kap.
Ha felmerül a lehetősége, hogy a baba nem eszik eleget, először is alapos kikérdezéssel, legalább egy szoptatás megfigyelésével és egyéb vizsgálatok elvégzésével meg kell állapítani, hogy vajon mi lehet az elégtelen súlygyarapodás oka. Ezután a következő feladat az okok megszüntetése és a tejmennyiség növelése - amennyiben szükséges."
idézet innen: [link]
Sziasztok!
Nagyon keveseket alszik,és elég sokat sír és ha cicire teszem csak úgy nyugszik meg.Sokszor 1,5 óránként kér enni,és emiatt gondolom én is hogy lehet kevés neki,megeszi mindet szépen ami a cicimbe van elalszik vhogy de nem tűr vele sokáig,sajnos.Én meg attól tartok ha 1-1,5 óra múlva kell akkor lesz-e már tej.Szombaton lesz egy hónapos és már 1kg-ot hízott.Emiatt nem értem hogy a súlya meg még lehet több is mint kellene,többet hízik mint az átlag.Akkor mi lehet az oka?Azt hallottam még,hogy hirtelen nagyot nőttés a szervezetem nem tudja követni,nem állt be az ő igényeire.Mitévő legyek?Mi van ha tényleg nem elég neki?Akkor ha nem adok neki tápszert,éhezni fog.Hagyjam éhezni?Jajjjjjjjjjj annyira bosszantó,hogy nem tudom ellátni pedig én vagyok az Anyukája.:( Nagyon elszomorító ez a helyzet.Bármit megtennék,csak Marcinak legyen jó,nagyon imádom,tényleg az ég világon bármit megtennék érte.
Kedves Anyuka!
ha 1 kg körül hízik, akkor ne aggódj, hogy éhes maradt. egyértelműen jól lakik és elég neki a tejed!
az hogy hamar kér enni, 1 hónaposnál normális, mert még mást nem csinál, csak eszik, alszik váltogatva.
ha mindig mellre teszed, amikor éhes, akkor lesz elég tejed, hiszen a szopizás miatt termelődik újra (tehát nem fogy el belőle a szopitól, hanem épp ellenkezőleg.)
ahogy egyre nagyobb lesz, majd hosszabb időre leköti magát, illetve alszik rtkábban, de hosszabbakat is.
2-3 hós korától picit könyebb lesz, kitartás addig!
ezt érdemes elolvasnod:
Sziasztok!
Most jöttünk haza tanácsadásról,és a Doktornő azt mondta jó az a 70ml,ha 1-1,5 óránként eszik,de húzzam az időt és állítsam át 3 óránkéntira.Azt mondja egy pár nap alatt átállnak.Ha meg felébred adjak neki édes kömény teát.
2 hét alatt 480gr-ot hízott.Ez sztem jó.El is felejtem a tápszert.Tudom hogy jó neki a Cicim. :D Bízom a Kisfiamban,hogy segít nekem beállítani és akkor együtt megoldjuk a dolgokat Anya és Marcika. :D
nálunk is így volt! én sem adtam neki teát, vizet.
és még1:
lehet, hogy átlag 3 óránként a legjobb enniük, de az ÁTLAG fontos ebben. ez lehet 1,5-2 is, máskor meg 4
Köszi!
Most pl.már 4órája nem evett,2,5órája alszik. :D
Az lenne még a kérdésem,hogy az én egyetlenem úgy ébred fel hogy ordít már annyira éhes,még a pelusozást sem bírja ki,így azzal is becsapom,ha bealszik a szopin akkor átpelusozom,és utána ismét szopi.Azt mondják,ha alszik és már látom hogy jár a szája ébreszgessem felfelé,és akkor nem lesz nyugtalan és enni is jobban fog.De pl.most is már 13.30 óta látom hogy néha-néha jár a szája,és akkor most ébresztettem volna fel,akkor nem aludna ennyit,lehet nem is tudott volna visszaaludni.Ti hogy csináljátok?
én nem ébreszteném.
szerintem úgy értették ezt a jótanácsot, hogy ha szopi közben már csak "komfortszopizik", tehát nem szív, csak nyammog, akkor érdemes felébrezsteni, rávenni hogy szopi alatt egyen rendesen.
alvás közben örülj neki, hogy nyugodtan alszik, az hogy "jár a szája", normális, az a kedvenc tevékenysége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!