Szoptatás alatt teherbeesni? Hogy csináljam?
Mint például én.. Pedig az én kislányom még csak 7,5hónapos.
Szülés után 5hónappal jött meg először, pedig én is szoptatok. Szerintem sem lehet nagyon befolyásolni.
Az előttem szóló kicsit szélsőséges dolgot írt, nem egészen így működik! Nem kell hozzá rögtön elválasztás, hogy teherbe ess!
Ha még nincs menzeszed, akkor kisebb az esély, de mivel peteérésed már az első visszatérő mesi előtt 2 héttel van/lesz, ezért előre nem tudhatod, hogy mikortól vagy "rendesen" fogamzóképes.
Amit tehettek, az a gyakori próbálkozás. Ha visszajön majd a menzesz, de még úgy se sikerül hosszabb ideig, akkor esetleg lehet hormonszintet nézetni, de nem biztos, hogy direkt összefüggés lesz a szoptatás és a nem-peteérés között. Sok mindentől függhet mindkettő...
A szopikat szándékosan korlátozni végül is nem kellhet, de idővel valószínűleg úgyis ritkulni fognak. Ha nem célod az elválasztás, akkor is csökkentheted a szopik számát és/vagy elosztását, ha szükségét érzed, és persze a babádnak is megfelel. De mondom, nemcsak a szoptatás okozhatja, hogy nem tudsz teherbe esni, más oka is lehet.
Csak barátnőm anyukáját tudom idézni: "Aki még egyszer azt meri mondani, hogy szoptatás alatt nem lehet teherbe esni, azt..."
Anno a 70-es évek végén szült, 1 nap híján 1 év van barátnőm és bátyja között!!!
várj türelmesen :)
nekem 7 hós volt a lányom, amikor először megjött. 6 hétre rá lettem ismét terhes :) (így is terveztük)
A fiam 16 hónapos és 12 hetes kismami vagyok.
A szülés után 13 hónappal jött meg az első és egyben az utolsó mensim:)
Szerintem attól is függ, hogy hányszor szopik a babád! Én már csak napi 2-3* szoptattam, amikor megjött.
Még mindig szopik a fiam napi 1*, de már nagyon kevés a tej és az émelygés miatt nem túl kellemes:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!