Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Visszahozható még? Hogy...

Visszahozható még? Hogy csináljam?

Figyelt kérdés
4 hós múlt, már 2 hós kora óta kell a pótlás. Mára már csak 1,5-2 étkezésre elég a tej. De ami a legnagyobb gond, hogy nem fogadja el pár hete a tápit. Több félét próbáltunk, a lehető összeg üvegből. El kezdtük a hozzátáplálást is, de a dokinő szerint még étkezést ne váltsunk ki vele. Napközben nem merek mér fejni, mert akkor estére nem elég. Este szopi után próbáltam fejni, de semmi. Hogy tudnám elérni, hogy legalább még egy kajával több legyen benne?
2011. nov. 3. 22:10
 1/7 anonim ***** válasza:
Próbáld a melledet fürdéskor meleg vízzel veretni,igyál sok folyadékot és próbálj nyugodt maradni általában 4 hónapos kor körül ez normális,hogy kevesebb a tej de ha kitartasz meg marad sőt lehet,hogy még több lesz mint volt a tejed.Saját tapasztalat.
2011. nov. 3. 22:15
 2/7 A kérdező kommentje:
Ráadásul meg is jött :(
2011. nov. 3. 22:48
 3/7 anonim ***** válasza:
Szia! Én úgy tudom minél többet fejsz, annál több termelődik....Egyél, igyál, pihenj, meg a szopi tea, bogyók is vannak, meleg vízzel mosni a melled, ahogy előttem leírták, szerintem próbálj többet fejni...kereslet-kínálat elve működik, ha többet fejsz, több termelődik
2011. nov. 4. 07:11
 4/7 A kérdező kommentje:
Rendben, csak nem jött semmi :(
2011. nov. 4. 09:15
 5/7 alaszka ***** válasza:
Nem baj, ha nem jön belőle, a melledet stimulálod, és azzal is termelődik majd a tej, pár nap kell, és ha kitartasz biztos hogy lesz több. Igyál legalább 2 litert naponta, az nagyon fontos!
2011. nov. 4. 10:35
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Szaporító fejést csinálj naponta 3x (vagy ahányszor neked belefér, lehet többször is)7-7-5-5-3-3-1-1 percig fejd felváltva a melleidet. Nem baj, ha nem jön semmi, a stimuláció számít. Egy-két nap múlva majd látod, hogy emelkedik a tejtermelés. Egyébként a menstruáció alatt eleve kevesebb(lehet) a tej,ilyenkor a gyakoribb szoptatás szokott beválni a babáknál. Esetedben persze ez nem fog most működni, de most különösen fontos lenne a többszöri inger. Valamint az lenne a jó, ha minden etetést szoptatással kezdenétek, és utána kapna csak üvegből. Vagy legalábbis növelni a szoptatások számát, hiszen a legjobb mellszívó mégis csak a baba.

Nem lehetetlen egyébként növelni az anyatejet, de nem könnyű, fizikailag elég fárasztó a baba ellátása mellett még fejni és tápszerrel pótolni is. Kitartást kívánok neked, ha úgy döntesz, hogy megpróbálod:)

2011. nov. 4. 12:38
 7/7 A kérdező kommentje:

Nem vagyok túl fanatikus, de mivel a tápit nem issza meg, muszáj vagyok tenni valamit.

Ráadásul van nagy tesó is... Nála is 4 hósan apadt el. Azért küzdök, mert ha ez is elapad, akkor semmit nem eszik...

2011. nov. 4. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!