Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szopis kérdés. Hogy csináljam?

Szopis kérdés. Hogy csináljam?

Figyelt kérdés
2 hónapos a babám, csak anyatejet kap. Viszont 1 mell kevés neki, szinte mindig mindkettőből etetem. Ha evés után lefejem a maradékot, akkor mind kettőt fejjem le, vagy ilyenkor is "váltottan" kell csinálni mintha 1 mellből enne? Amiből először eszik azt fejjem le, és a következő etetésnél a másikkal kezdjem?
2012. febr. 1. 10:50
 1/8 anonim ***** válasza:
nekem is két hónapos és nekem is mindkét mellből szopik a babám. Én viszont nem fejem a mellemet (időm se lenne rá, van egy másfél évesem is mellette), mert nem nagyon jön már belőle. Ha fejném,akkor úgy csinálnám, ahogy te írtad, amiből először eszik, azt lefejném.
2012. febr. 1. 11:06
 2/8 anonim ***** válasza:
Egy kicsit nem értem. :) Ha nem elég a tej, akkor mit fejsz le? Rendesen kiüríti a cicit a babád? Mennyi időnként eszik? Az nem baj, ha mindkét mellből eteted, de csak akkor, ha az első teljesen kiszívta. A babák hajlamosak rá, hogy az első tejet kiszívják, ami folyékonyabb, könnyebben jön, aztán a hátsó zsíros tejnél már nagyobb erőkifejtés kell és ilyenkor kiköpik a cicit. Ezzel az a baj, hogy a hátsó, zsíros tej az igazán laktató, ha azt nem szívja ki a baba, akkor egyrészt nem lakik úgy jól, másrészt szépen lassan el fog fogyni a tejed, mert a szervezeted úgy értékeli, hogy nem is kell többet termelni. Ebben mondjuk segítség, ha szopi után lefejed, de mit csinálsz a lefejt tejjel? Odaadod a babádnak?
2012. febr. 1. 11:07
 3/8 A kérdező kommentje:
akkor adom neki a 2.-at, mikor az elsőt már kiszivta, ebből nem is nagyon jön utána, aztán megkapja a másikat. De akkor azt nem kell kifejni a végén?
2012. febr. 1. 11:18
 4/8 A kérdező kommentje:
vagy napközben ne fejjek egyáltalán?
2012. febr. 1. 11:20
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha van időd napközben, nem baj, ha fejsz. Így több tej termelésére serkented a melled, és ha nem kell odaadnod, akkor tartalékod is lesz a fagyasztóban.

Igen, így csináld, ahogy írtad. Tehát csak azt a melledet fejd le, amelyiket már teljesen kiürítette, az elsőt! Ugyanis ha közben megéhezne a baba hamarabb, ott a 2. cici, amit nem szívott ki teljesen. Ha nem éhezik meg hamarabb, értelemszerűen következő alkalommal azzal kezded a szoptatást.

2012. febr. 1. 11:26
 6/8 anonim ***** válasza:

2. vagyok

Az a jó, ahogy az 5. válaszoló írta! :) Én is így csinálnám!!!

2012. febr. 1. 11:43
 7/8 A kérdező kommentje:
köszönöm :)
2012. febr. 1. 12:24
 8/8 anonim ***** válasza:
Szoptass kettő vagy akár három mellből is. HA elegendő a babádnak a tej és már nem kell pótlást adni, akkor hagyd abba a fejést, hiszen azzal cska még több tej termelődik, hacsak nem akarsz tejadó lenni. De nyugodtan ráteheted mindkét melledre kétszer is a babát,hogy jóllakjon. És ha nem érzed, hogy a melled nagyon feszül, akkor nem kell fejni, lassan be fog állni a kereslet-kínálat!
2012. febr. 1. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!