Szopis kérdés. Hogy csináljam?
Figyelt kérdés
2 hónapos a babám, csak anyatejet kap. Viszont 1 mell kevés neki, szinte mindig mindkettőből etetem. Ha evés után lefejem a maradékot, akkor mind kettőt fejjem le, vagy ilyenkor is "váltottan" kell csinálni mintha 1 mellből enne? Amiből először eszik azt fejjem le, és a következő etetésnél a másikkal kezdjem?2012. febr. 1. 10:50
1/8 anonim válasza:
nekem is két hónapos és nekem is mindkét mellből szopik a babám. Én viszont nem fejem a mellemet (időm se lenne rá, van egy másfél évesem is mellette), mert nem nagyon jön már belőle. Ha fejném,akkor úgy csinálnám, ahogy te írtad, amiből először eszik, azt lefejném.
2/8 anonim válasza:
Egy kicsit nem értem. :) Ha nem elég a tej, akkor mit fejsz le? Rendesen kiüríti a cicit a babád? Mennyi időnként eszik? Az nem baj, ha mindkét mellből eteted, de csak akkor, ha az első teljesen kiszívta. A babák hajlamosak rá, hogy az első tejet kiszívják, ami folyékonyabb, könnyebben jön, aztán a hátsó zsíros tejnél már nagyobb erőkifejtés kell és ilyenkor kiköpik a cicit. Ezzel az a baj, hogy a hátsó, zsíros tej az igazán laktató, ha azt nem szívja ki a baba, akkor egyrészt nem lakik úgy jól, másrészt szépen lassan el fog fogyni a tejed, mert a szervezeted úgy értékeli, hogy nem is kell többet termelni. Ebben mondjuk segítség, ha szopi után lefejed, de mit csinálsz a lefejt tejjel? Odaadod a babádnak?
3/8 A kérdező kommentje:
akkor adom neki a 2.-at, mikor az elsőt már kiszivta, ebből nem is nagyon jön utána, aztán megkapja a másikat. De akkor azt nem kell kifejni a végén?
2012. febr. 1. 11:18
4/8 A kérdező kommentje:
vagy napközben ne fejjek egyáltalán?
2012. febr. 1. 11:20
5/8 anonim válasza:
Ha van időd napközben, nem baj, ha fejsz. Így több tej termelésére serkented a melled, és ha nem kell odaadnod, akkor tartalékod is lesz a fagyasztóban.
Igen, így csináld, ahogy írtad. Tehát csak azt a melledet fejd le, amelyiket már teljesen kiürítette, az elsőt! Ugyanis ha közben megéhezne a baba hamarabb, ott a 2. cici, amit nem szívott ki teljesen. Ha nem éhezik meg hamarabb, értelemszerűen következő alkalommal azzal kezded a szoptatást.
6/8 anonim válasza:
2. vagyok
Az a jó, ahogy az 5. válaszoló írta! :) Én is így csinálnám!!!
7/8 A kérdező kommentje:
köszönöm :)
2012. febr. 1. 12:24
8/8 anonim válasza:
Szoptass kettő vagy akár három mellből is. HA elegendő a babádnak a tej és már nem kell pótlást adni, akkor hagyd abba a fejést, hiszen azzal cska még több tej termelődik, hacsak nem akarsz tejadó lenni. De nyugodtan ráteheted mindkét melledre kétszer is a babát,hogy jóllakjon. És ha nem érzed, hogy a melled nagyon feszül, akkor nem kell fejni, lassan be fog állni a kereslet-kínálat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!