1 éves a lányom, lassan el szeretném választani. Hogyan csináljam?
Hát. Ahogy látod: ha az éjjeli szopikra még nagyobb szüksége van, akkor azt nehezebb lesz elhagyni, ill. talán nem azokkal kéne kezdeni. De ha úgy érzed, kevésbé fontosak, akkor tehetsz velük egy próbát.
Ha nem megy, igazából két lehetőséged van: vagy erőltetve elválasztod és nem adsz neki többet éjjel - de ebben az esetben néhány napos kínlódásra lehet számítani. Vagy adsz még neki időt és tovább szoptatod - és te magad próbálsz olyan módszert találni, hogy te is ki tudd pihenni magad jobban (pl. közelebbi fekhely).
Ugyanígy a nappali szopiknál is: célszerűbb azzal kezdeni, amelyik kevésbé fontos és a meghatározót a végére hagyni. De ha meg tudod és akarod oldani, hogy reggel munka előtt és este még szoptasd, akkor ez is működhet. Nem feltétlenül lehet szükség arra még így sem, hogy teljesen elválaszd, ha olyanok a körülmények és mindketten folytatnátok még.
De bárhogy is, szerintem próbáld az ő igényeit is figyelembe venni, ebben is, amennyire sikerül. Akkor nagyobb az esély rá, hogy könnyebben túljuttok a váltáson.
Igen,én is úgy gondolom hogy a reggeli-esti szoptatás megoldható lenne munka mellett,de úgy érzem hogy az éjszakait nem tudom ezek nélkül "kiiktatni".Erre valami ötlet?Víz,apa :nem jött be.Sírni hagyás szóba sem jöhet.Egyébként az éjszakai kizárólag összebújás céljából van,erre már rájöttem.És ez nekem is nagyon jó,csak az a baj hogy előfordul hogy ilyenkor teljesen felébred és nem tudom visszaaltatni.Na ilyenkor nem tudom egyáltalán kipihenni magam,és sajnos a munkaköröm olyan hogy muszáj észnél lennem.
A hipoallergén tápszert én is túlzásnak éreztem.A tejitalnak utánanézek.Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!