Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan lehet, hogy akkor...

XStefix kérdése:

Hogyan lehet, hogy akkor sincs elég tej, ha az anyuka mindent megtesz érte?

Figyelt kérdés

Egyre gyakrabban olvasom, hallom ezt a mondatot és szöget ütött a fejembe, hogyan lehetséges ez. Az anyukák saját bevallásuk szerint minden módszert és csodaszert kipróbálnak és mégsem sikerül. A szakirodalom szerint viszont csak igen csekély részük (a sokat emlegetett 5%) nem képes szoptatni.

Én szerencsére nem vagyok érintett, lassan másfél éve szoptatok és gond nélkül tudtam/tudok szaporítani, miután megismertem a módját. De érdekel a téma és szeretném, ha az érintett anyukák mesélnének a tapasztalataikról.

Tehát, a tejszaporító tippekben van a hiba vagy az anyukák alkalmazzák őket rosszul? Esetleg a szakemberek tévednek?

2009. júl. 29. 22:28
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:

Utolsó hozzászólónak, az én válaszom a kérdéseidre, igen. Én először is rákerestem a neten, hogy hogyan is kell jól szoptatni, mi az igény szerinti szoptatás, mire kell figyelni, stb. Ezek után persze rengeteg kérdés vetődött fel bennem, úgyhogy végiggondoltam, kitől tudnék segítséget kérni. Szerencsémre 3 forrást is találtam, ahonnan kaptam tippeket, egy rokon sokáig szoptató anyuka, egy témában jártas dúla és egy szoptatási szaktanácsadó. Az első a fejéshez adott tippeket, a második az éjszakai együttalváshoz, a harmadik pedig lelkierőt és önbizalmat, hogy menni fog a dolog. És ment is. Pár napig "éhezett" a lányom, nyüszizett, folyton mellen volt, de utána lett is több tejem.

És még mindig nem tudom, miért nem megy azoknak, akiknek nem sikerül, pedig egyre jobban érdekel...

2009. szept. 8. 15:11
 12/40 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok. Hát ez az, ezt én sem tudom. Miért nincs több tejem? Az a helyzet, hogy akinek van, az el sem tudja képzelni, hogy milyen amikor nincs. És hibáztatja azt akinek nincs. Sajnos.
2009. szept. 10. 22:51
 13/40 A kérdező kommentje:

Én nem hibáztatok senkit sem, csak általános tapasztalatom, hogy legtöbbször az anyukák gyakorlatában keresendő a probléma oka.

Személy szerint én (is) tudom, hogy milyen kínlódni a szoptatással, nekem is sok gondom volt vele, időhöz kötötten kezdtem az elején, aztán meg átestem a ló túloldalára és akkor is tukmáltam magam a gyerekemnek, amikor nem akarta.. Szóval sokáig tart, amíg az ember megtanul helyesen szoptatni.

Te például kértél valakitől segítséget?

2009. szept. 11. 11:07
 14/40 anonim ***** válasza:
75%
Kérdező te könnyen beszélsz, mert neked bőven van , és nem panaszkodhatsz, a szerencsések közé tartozol.Én a 34. héten szültem(SAJNOS), ÉS EZÉRT NEM VOLT ELEGENDŐ TEJEM, MEG CSÁSZÁRI KOMPLIKÁCIÓK VOLTAK ÉS 16 NAPOT TÖLTÖTTEM SZÜLÉS UTÁN KÓRHÁZBAN, INFÚZIÓ, GYOMORSZONDA VÉÁTÖMLESZTÉS, STB.Bocsi a nagybetűért úgy maradt a gomb!, szóval egy hétig nem is ehettem, örülök, hogy nem haltam meg,60 as vérnyomás, szóval azt mondták az orvosok, hogy nem baj ha nincs tejem, örülhetek, hogy ezek után élek!Én mondjuk ezt nem így fogtam fel, küzdöttem két hónapig, de a 16 napos kórházi kezelések egész nap fekvés, meg a babám másik kórházban volt, mert itt nem volt koraszülött részleg, szóval olyan gyenge voltam, hogy hiába folyt sőt ömlött az elején a tejem, fejni gyenge voltam, amikor felkelhettem, meg már apadozott, alig volt volt 40 ml egy etetésnél, és elképzelheted, hogy nem kényelmi szempontól nyúl az ember (ahogy te elmondtad) a tápszerért.Szóval légyszíves te nekem ne prédikálj itt, mert neked bőven van, már engem is kioktattak azok az anyukák, aiknek ömlött a teje, hogy mit és hogy kellene,de ha egyszer nem volt, akkor mit tehet az ember? Hát csak tápszert tud az az anya adni a babájának akinek nincs elegendő.De két hónap szoptatás után ami tápszerrel ki lett egészítve, begyulladt a méhem és a petefészkem írány a kórház, és hát olyan gyógyszert kaptam ami ezt a 40 ml tejet is elapasztotta!Nem tudhatja olyan anya akinek rengeteg, vagy bőséges teje van, hogy mit életm át én akkor, és, hogy egy év kellett, hogy beletörődjek, hogy alig tudtam szoptatni a koraszülött babám.És nem azért, mert nem tettem meg mindent, pedig minden "csodaszert kipróbáltam, de sajnos sikertelenül.De mégis boldog anyuka vagyok, és van egy tündéri kislányom, és nem érzem hátrányát, hogy így történt, úgy érzem mindent megtettem,és szépen fejlődik, egészséges baba most 22 hónapos,és 12.5 kg 90 cm, pedig 1.8 al 47 cm el született.És eddig sosem voltunk betegek(lekopogom).:))) Mit nem adtam volna, ha legalább fél évog lett volna anyatejem, az egész vagyonom odaadtam volna, csak lehessen, de nem volt.:(
2009. dec. 28. 01:01
 15/40 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok, még annyit, hogy mindekinél máshogy működik ez, mindig is voltak sajnos olyan anyukák akiknek nem volt egy csepp tejük sem, és mindig is voltak olyanok, akiknek három gyerekre való tejük is volt, szóval itt azért közre játszanak a körülmények, és az egyéni adottságok is.
2009. dec. 28. 01:08
 16/40 anonim ***** válasza:
100%
Az utolsónak teljes mértékben igaza van.
2009. dec. 28. 07:11
 17/40 anonim ***** válasza:
Szia,akkor én most mondok egy újdonságot amit nem kalkuláltál bele az elméletedbe! Van olyan, hogy a gyerek nem akar szopni! Igen ilyen is van! A fiam is ilyen volt, hiába kínlódtunk. A fejéssel meg nem tudtam annyi tejet felszaporítani ami kellett volna, pedig erős nagy baba volt! 3,7kg-al és 54cm-el született. Egyszerűen nem volt hajlandó!, pedig bababarát kórházban szültem és a szülés utántól folyamatosan mellettem (cicin) volt. Azóta már mástól is hallottam, hogy bizony van ilyen. A gyerek nem akar szopizni.
2009. dec. 28. 07:54
 18/40 anonim ***** válasza:
0%

Az én barátnőm nehéz szülés vége császáros baba volt. És vért izzadva Hónapokig tartó VÉRES mell mellett igenis szoptatni akarta a kislányát. Rengeteget sírt a fájdalmaitól ráadásul befelé forduló mellbimbója van,de mégis szoptatott!!! Mára persze rendeződtek a dolgok minden rendben zajlik a szoptatással és a kislány elmúlt már 1 éves.

Hát ennyit az akarásról!!!!

2009. dec. 28. 09:59
 19/40 anonim ***** válasza:
Én sose akartam szoptatni egyszer megpróbáltam hátha összejön de ez nekem idegen. Nem tehetek róla. De van amikor nem az anyán és az akaráson múlik, a gyereken is hogy ő akar e szopni, van e tej stb. 6 hós tápszeres kislány anyukája.
2009. dec. 28. 10:25
 20/40 anonim ***** válasza:
10.01 es vagyok és a 09.59 esnek üzenem, hogy én is vért izzadtam, és addig próbálkoztam amíg a gyereknek jött valami két csepp tejcsi, de ha nincs tej akkor csak nem éheztethettem volna, muszály volt tápszert adni, a gyermekorvosunk azt mondta anyuka nem szoptasson már egy alkalommal két órákat egy egy mellből egy egy órát és így jött 40 ml, az elején, aztán ennyi sem.De higgyétek el én is vért izzadtam, de a semmit nem tudom megetetni a gyermekemmel,amikor elapadt még utána sokszor el kezdtem fejni meg rátettem mellre hátha visszajön a tej de semmi!És igenis mindent megtettem, pedig 64 kg osan mentem szülni és 16 nap alatt a fekévésben egy hét infúzió ez az jelenti nem ehettem!!!Szóval 47 kg osan jöttem haza, a kórházból, és a barátnődnek szerencséje volt!Ráaadásul az én gyermekem koraszülött volt, és nem úgy szívta, tehát lehet ez is bejátszott, hogy nem termelődött annyi, pedig fejtem is meg minden mégsem volt!És mivan akkor ha a barátnőd vért izzad és még sincs, akkor talán őt hibáztatnád??? Mert van ám ilyen, hogy valaki minden megpróbál vért izzad, és még sincs, de hát te ezt nem tudhatod!Nem jártál ilyen cipőben és nem is kívánom neked, még az ellenségemnek sem kívánnám(ha lenne ellenségem).
2009. dec. 28. 11:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!