Szerintetek rossz anya vagyok, amiért 1 hónapos babámat anyatejröl tápszerre szoktatnám?
Kérdező azért orvoshoz el kéne menned, mert nem természetes dolog, hogy hőemelkedésed van. Lehet, hogy azért nem jön tejcsid, mert elzáródott a tejcsatorna, és ha nem fordulsz sürgősen orvoshoz, már csak a műtét segít rajtad.
Szerintem mutasd meg a melled egy dokinak. És én teljesen igazat adok neked, ha nem szeretnéd, akkor ne szoptasd!
NEM VAGY ROSSZ ANYA, IGENIS JÓ ANYA VAGY!
Pusztán a szoptatástól tényleg senki nem lesz jó anya. De mi lesz a következő? Nincs kedve felkelni hozzá éjjel, hát hagyja? Nincs kedve játszani vele, mert uncsi, ezért inkább levágja a tévé elé? Tisztába tenni sincs kedve, mert az meg büdös? Egyáltalán tök fárasztó meg unalmas ez az egész, inkább nevelje a gyereket jobb esetben a nagyszülő, rosszabb esetben meg az utca?
A gyereknevelésnek igenis vannak kellemetlenségei is. Aki ezt nem képes vállalni, annak előbb kellett volna észbe kapnia.
Gusztustalan, ahogy itt ítélkeznek a "szuperanyák". Mielőtt megköveztek, én is szoptattam 8 hónapig, de sok nehézséggel, sokszor kellett szaporítani, mellgyulladás, stb. Sokat jártam ide olvasgatni, és pont az ilyen kommentek miatt irtó bűntudatom volt, amikor néha tápszert adtam, mert nem volt elég a tej.
Aztán azóta beláttam, hogy nem a szoptatás a minden. Tényleg a legjobb, de nem mindenáron!!!
Most várom a másodikat, 1,5 év lesz a 2 gyerek között. Szoptatásra készülök, de már nem fogom tudni megtenni azt a rengeteg extra ráfordítást, lévén napközben segítségem sem lesz. És nem lesz olyan bűntudatom, amilyet itt egyesek kelteni akarnak az emberben. Tudom, hogy nem a szoptatás időtartamán múlik.
Ha a minden rossz érzése ellenére a kérdező erőlteti a szoptatást, holott egészségügyi gondok is nehezítik, akkor csak a saját boldog időszakát teszi tönkre, és pár év múlva nem a szép oldalára emlékszik majd, hanem arra, hogy "Úristen, mennyit kínlódtam a szoptatással, milyen nehéz volt".
A Te döntésed, és hasonló kérdést ne is tegyél fel itt többé, hisz úgyis te fogod eldönteni, te tudod a számotokra legjobb megoldást. Itt csak megnehezítik a döntésedet, és kikiáltanak a legrosszabb anyának...
24. vagyok: hidd el, tényleg nem értik a lényeget.
Sőt: az én anyukám is rossz anya, mert 30 évvel ezelőtt nem tett meg mindent a szoptatásért, és inkább a tápszert választotta, nem éheztetett 1 hónapos koromtól... Szerintük.
De én tudom, hogy nekem van a világon a legjobb anyukám.
A tiédnek TE vagy, bárhogyan is döntesz. Ne foglalkozz itt senkivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!