Ettől rossz anya vagyok?
másfél hetes kislányom sajnos nem fogadja el a cicim.Vagyis nem tudja.Elég nagy mellbimbóm van és lapos. Vettem fejő gépet, azzal kicsit meg tudom hegyesíteni, és igy nagyon ritkán van hogy 2 szívás erejére el bírja kapni, de egyből el is engedi nem szívja pedig direkt bekenem tejcsivel és elvileg jön is belőle.Bimbókiemelővel abszolút nem fogadja el. Próbálkozunk mindig, hátha most majd menni fog, de persze nagy visitás lesz a vége, én meg mindig megsajnálom egy 10 perc után és odaadom neki a kifejt tejecskét cumiból, mert tudom hogy már éhes. Tudom, valószínű már megszokta hogy igy gyorsabban ehet, de tényleg egy tortúra nekünk a szopizás..:( Elég tejem sincs még sajnos, 2x kell fejnem hogy nagyjából 40 ml lejöjjön, amivel el van kb 2 óráig...:(Igy egy étkezés anyatej, egy étkezés tápszerrel vagyunk még csak el.
Most attól én rossz anya leszek, hogy csak cumiztatom??:(MErt a védőnő beszédéből úgy érzem magam,de higgyétek el, nekem se túl jó minden nap 2 óránként ez a tortúra, mert ugye a cumizás együtt jár az állandó sterilizálással,és én örülnék a legjobban ha csak cicire rakhatnám és megtudnám bármikor etetni, nem kéne előtte meg utána a konyhában bütykölni, őt meg megváratni:(
Szerintetek?más is járt hasonlóan?
Dehogyis vagy ettől rossz anya! akkor lennél az ha nem próbáltál volna meg eddig 3 lehetőséget !
Sajnos nem mindenki tud mellből szoptatni..
Az akarat és az elszántság is dicséretes. Magadat ne hibáztasd emiatt.
A védőnő elmehet a sunyiba ha támogatás helyett ilyen gondolatokat kelt benned.
Sajnos nem lehet védőnőt váltani.
Én is tanácsadót javaslok!
Még van esély a visszatérésre, de ahhoz pontosan tudni kellene, miért nem megy a szopizás és mit lehetne érte tenni. Pl. valamilyen módon megkönnyíteni a babádnak a szívást (ha máshogy nem, mondjuk Szoptaníttal, esetleg bimbóvédővel) ill. azonnal eltenni az üveget, mert ez a legbiztosabb módja annak, hogy akaratodon kívül már most elválszd. Valószínűleg összetett a dolog, mindezt szakember tudná jól megítélni.
A lányom és engem is a tanácsadó és a kitartásunk mentett meg a fejegetéstől. Lassan 3 éve szoptatok...
Nem vagy rossz anya attól, ha befejezed a szoptatást, de én azt tartom ésszerűbbnek, ha az ember az utolsó lehetőség kipróbálása után adja csak fel. Ti ezen még belül vagytok, úgy látom.
Értem, sajnálom. :(
Mindkettőtöknek sok kitartást és erőt kívánok a folytatáshoz, ameddig csak bírjátok..!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!