Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Lehet, hogy lassan elmegy a...

Lehet, hogy lassan elmegy a tejem, ha délutánonként már csak 2 mellből megy, este pedig pótolnom kell?

Figyelt kérdés

Én el vagyok fáradva ettől az állandó tejcsinálástól. A családom nyomására nem adok még a babámnak tápszert, mert ők azt mondják, hogy 6 hónapos korig csak azt kell. Igaz, hogy szépen fejlődik a babám és nem is kel fel éjszaka, de délutánra már sokszor 2 ciciből kell etetnem és estére teljesen elfáradok agyilag is. Állandóan csak az van, hogy ezt lehet, ezt nem, mert akkor kevesebb lesz a tejem stb.

Ez szinte mindenkinél így megy, aki még szoptatja 18 hetes babáját? Mert ha igen, akkor nem nyavalygok...

2009. júl. 28. 22:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Amgi tudod szoptatni, tedd azt, de ha elegedetlen, potold ki, nincs ertelme magadat es a bebit kinozni. En kb. 2 honapos koratol hozzapotolok, allandoan sirt es mint kiderült az ehseg miatt. Elönye, hogy elegedett, hatranya, hogy mostanra a tapszer van tulsulyban, de meg mindig szoptatok, megha kicsit is. A lanyom most 21 honapos. Ha neked csak delutan kell 2 ciciböl etetni, ugy gondolom, hogy van meg eleg tejed. En azert potoltam hozza, mert 2 sem volt eleg... Ne hagyd magad stresszelni masok altal (nem is ertem mi a stressz targya, ha tudod szoptatni) es pihenj mikor csak lehet, lehet nekem az elejen emiatt nem volt eleg tejcsi, nem birtam a fenekemen ülni...
2009. júl. 28. 22:34
 2/12 anonim ***** válasza:
elözö voltam, a lanyom 21 hetes...
2009. júl. 28. 22:35
 3/12 anonim ***** válasza:
Szia ! Én babám 8 hetes, császárral született, nagyon nehezen indult be a a tejtermelődés. A mennyiségről nem is beszélve, két mellből evett első naptól kezdve, csinálhattam én bármit, nem lett több a tej, mindig sírt, ezért tápszerrel pótoltunk.Most ott tartunk, hogy már csak néhány csepp tejem van . :( De a kisfiamnál is ugyanez volt,most 5 éves nagyfiú ! :) Most lehet, megkövez a többi hozzászóló, de én úgy vagyok vele, hogy nyugodtan ehet a baba tápszert, semmi baja nem lesz.Egyébként, ha rendesen fejlődik és nyugodt a babád, szerintem elég neki a tej.Én úgy gondolom, hogy -mint írtad is- a fáradtság miatt is csökken a tej mennyisége.Nem rosszindulatból írom, de ne a család döntse el már, hogy neked és a babádnak mi lenne a jó.Ha te úgy érzed, nyugodtan írass tápszert a gyermekorvossal, ő segít a babádnak a legmegfelelőbbet kiválasztani. Nyugodtan mondd el neki, hogy mi a problémád, biztosan meg fogja érteni ! Bocsi, hogy egy kicsit hosszúra sikerült a mondandóm ! :) Remélem, tudtam segíteni ! :)
2009. júl. 28. 22:47
 4/12 A kérdező kommentje:

A stressz tárgya, hogy biztosan elég e a tejem, mert - mint írtam - délutánra már nehézkesen elég és estére pedig már szinte csak a felét tudja a cicieim termelni, mint ami kellene a babámnak. És borzasztó, hogy szopi közben forgolódik, tépkelődik és nyöszög, mert nem jön már. És ideges, mert mire felolvasztom és megmelegítem a tejet, addigra azt hiszi, hogy nem is fog kapni még.

Amúgy kiegyensúlyozott baba, csak délutánra nyüglődünk a szopival, de akkor fokozottan.

2009. júl. 28. 22:53
 5/12 anonim válasza:

Szerintem mindig két mellből szoptass, akkor is, ha úgy tűnik, hogy egy elég neki. Félrevezető dolog az, hogy azt érzed, hogy nincs benne elég. Ha már kemény a cicid, akkor már kevesebb fog termelődni, sosem szabad hagyni, hogy annyira tele legyen. Tudom, hogy lelkileg baromi jó érzés, hogy tele van a mell, kemény és feszül, azt hiszi az ember, hogy most aztán dől a tej, de hosszútávon ez apaszt. Inkább minden alkalommal legyen üres!

Fél éves a fiam, első pillanat óta kűzdünk a tejmennyiséggel, de még mindig nem kap tászert!

2009. júl. 28. 22:57
 6/12 A kérdező kommentje:

Próbálkoztam már azzal, hogy minden szopit azzal a cicivel kezdtem, amivel előtte abbahagytam. És akkor is kevésnek tűnt. De lehet hogy csak ideiglenesen. Próbálkozom akkor még vele, hátha.

Köszönöm a válaszokat!

2009. júl. 28. 23:00
 7/12 anonim válasza:
Az utolsó vagyok: Próbálkozz tényleg a mindkét mellből szoptatással! Nekem pl a tankönyvi 2-3 nap helyett kb 1 hét kell a szaporításhoz, minden növekedési ugrásnál, menzesznél 1 hét kellett, amíg helyreállt a rend!
2009. júl. 28. 23:11
 8/12 anonim ***** válasza:
Nekem ugyanez van, 4 hós pont a baba. Tegnap adtam neki először tápszert is, mert éreztem, hogy már a 2 mellből is kevés lesz, és ha délután odaadom neki mindkettőt, estére nem lesz egyáltalán vacsorája... Na azt a boldog fejet!!! Képzeld, rájöttem, hogy kb 2-3 hét óta, végre, igazán jóllakott!! Annyira elégedett volt, nekem meg lelkiismeretfurdalásom, hogy miért nem esett le nekem, hogy azért volt mostanában nyűgösebb. Bár nem éhezett, nőtt is, de ezek szerint már érezte, hogy ez igy nincs rendben. Most 5x eszünk, és próbálom úgy adni, hogy 60 ml tápszer előtt, és utána még szopi, reggel ez összesen 200 ml lett, nem csoda, hogy ezt nem birjuk szerintem.
2009. júl. 29. 07:59
 9/12 anonim ***** válasza:

Lányom 20 hetes, csak szopik.

Estére kevesebb atejem, akkor mindkét mellből eszik.

De van, hogy délután is, ez mindig változik.

Nem idegelem ez miatt magam. nem foglalkozom másokkal.

2009. júl. 29. 07:59
 10/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Amíg rendesen fejlődik, addig ne idegesítsd magad. Nekem is sokszor eszik két ciciből, de nem szoktam ezen problémázni, mert nagyon szépen fejlődik. Ha nem lenne elég, akkor nem aludná végig az éjszakát, és sírna.

Szóval, szerintem fölösleges tápszerhez nyúlni, lehet, hogy csak annyi, hogy ebben a melegben délutánra szomjasabbak a szokásosnál, és ezért kérik a másik cicit is. Ne idegeskedj, hagyd, hogy nyugodtan egyen akár mindkét melledből is.

Az enyém is szokot közben ficánkolni. (Egyébként 3 hónapos babám van).

2009. júl. 29. 18:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!