Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás: kevés tej és...

Szoptatás: kevés tej és cumisüveg?

Figyelt kérdés
Van egy háromhetes babám. Mivel kevés a tejem, néha - nem minden szoptatás után - pótlást kell neki adni, ami jobb esetben lefejt anyatej, rosszabb esetben tápszer vagy víz. Általában 100-120 grammokat eszik két mellből, de előfordult már, hogy 170-et evett egyből. Olyan is van, hogy csak 20 grammot tud kiszopizni, ilyenkor éhes marad, és ilyenkor kapja a pótlást. A szopási technikájával nincs baj. Viszont, azt vettem észre, hogyha kap pótlást, utána a következő evésnél nagyon nehezen talál rá a szopási technikára, tkp. nem szív, csak nyammog. És sok nyűglődés, van amikor 20 perc is, mire sikerül elkapnia a megfelelő módszert a cicizéshez. Eddig Aventes cumit és üveget használtunk 0+-osat. Most van egy MAM-os 0+-os anti-colic csoda cumisüvegünk is. Az a kérdésem, hogy mennyire zavarhat be a MAM a szoptatásnál. Jobb vagy pont, hogy rosszabb, mint az Avent? milyen ötletek vannak pótlás adásához, hogy ne zavarjon be a szoptatásnál? Poharat, műanyag fecskendőt már próbáltuk. A gyerek nem volt hajlandó enni ezekből, csak kifolyatta a száján, amit kapott. Szoptanít készülékre se pénzünk, se lehetőségünk. Egyéb ötlet? Illetve az a kérdésem még, hogy mennyi esélyem van, hogy beindul majd úgy a tejem, hogy mindig rendesen tudjak szoptatni? Tapasztalatok?

2012. aug. 27. 17:27
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Áh.. kanál nem működik. Sem pohár, sem más. Kiköpi ami abból jön.
2012. aug. 31. 12:20
 12/17 anonim ***** válasza:
Medela Calma? - állítólag az nem zavar be a szopiba. De ha sűrű a tápszer, azt nem bírod abból adni :/
2012. aug. 31. 13:10
 13/17 anonim ***** válasza:

[link]

bérlés?

2012. aug. 31. 13:11
 14/17 A kérdező kommentje:
Tápszert nagyon ritkán kap. Inkább lefejt anyatejet vagy vizet. Csak akkor kell tápszer, ha nagyon keveset evett.
2012. szept. 1. 09:52
 15/17 anonim ***** válasza:
Nem a tápszer adása szokott bezavarni, hanem maga a cumi, a cumisüveg (mindegy mi van benne). Nekem/nekünk a Calma nagyon bevált. De a szoptanít (SNS) is használt ismerősömnél, hasonló cumizavaruk volt :S Ha azt nézed, hogy 2400 a bérlet egy hóra, az nem olyan sok szerintem. A Calmát meg én 6500-ért vettem akciósan pár hónapja (és ebből nem kell majd nagyobb méret, ez "one size fits all" :)
2012. szept. 4. 19:31
 16/17 xStefix ***** válasza:

Amikor csak keveset eszik, akkor mit csinál? Reklamál még?

Próbálod ilyenkor is szoptatni?

2012. szept. 4. 21:41
 17/17 A kérdező kommentje:
Igen, próbálom. Mármint, ha keveset eszik, utána is küzdünk, hátha tud még szopni. Most kaptam egy szoptanítot, próbálkozunk azzal, hátha.
2012. szept. 6. 18:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!