Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szerintetek igaza van a...

Szerintetek igaza van a gyerekorvosnak, az én hibám?

Figyelt kérdés

Kislányom 11 hónapos, elválasztotta magát. Már csak reggel és este szopott, de egyik napról a másikra azt sem kérte.

Ma voltunk a gyerekorvosnál és leb.szott, hogy miért nem hívtam fel, próbálkozni kellett volna még, biztos valamit rosszul csináltam ezért nem kell már neki a cici.

Szerintetek is? NAgyon szarul érzem magam :-(

2012. aug. 22. 12:45
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
80%
Ugyan... Ne érezd magad rosszul.Van aki tápszeren nő fel.Azért arra kíváncsi lennék hogy mit csinálhattál eddig másképpen mert szerintem semmit.Ne vegyél mindent magadra:).
2012. aug. 22. 12:49
 2/12 anonim ***** válasza:
75%

Basszus,nehogymár! NE ÉREZD rosszul magad! 11 hónapos a kisbabád, nem 11 hetes,hogy ezen pánikolni kelljen,épp itt volt az ideje,hogy leváljon,ehet már mást is egyébként is! Nem kell próbálkozni vele egyáltalán.Az én kislányom 8 hónaposan egyik napról a másikra nem akart szopni, kiborultam,sírtam,hogy Úristen ez most mi,miért én,miért mi, mi történik... erre egy barátnőm annyit mondott: had döntsön a gyerek. És így volt,szépen gyarapodott, egészséges,életteli kisgyerek,és a kapcsolatunk is csodálatos,annak ellenére,hogy először megijedtem.

Különben sem kell egy gyereket 3-4 éves koráig szoptatni,ahogyan sok anya csinálja.Nah,az már sok. Ez így normális,ne ess kétségbe!

2012. aug. 22. 12:50
 3/12 anonim ***** válasza:
71%
11 hónaposnak már rég nincs szüksége anyatejre. 6-12 hósig kell átállnia rendes kajára. örülj inkább h nem kellett szenvedni az elválasztással
2012. aug. 22. 12:50
 4/12 anonim ***** válasza:
27%

Lehet csak a jószándék vezérelte, hisz most akkor tápszert kell neki adni 1-2 hónapig, ami havi 10.000 Ft, receptre csak 6- hós korig írhatja fel.

13-14 hónaposan lehet neki adni tejet, azt eheti amit ti!

Van aki eddig sem tud szoptatni! Ne vedd a szívedre!

2012. aug. 22. 12:51
 5/12 anonim ***** válasza:
91%
11 hónaposan ez tök normális, ne ijedj meg és ne érezd magad szarul,a gyerekorvosod meg bekaphatja,mégis hogy mer ilyet mondani,hogy valamit rosszul csináltál?! idióta...
2012. aug. 22. 12:51
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Az én kislányom meg egyáltalán nem szopott mert nem volt tejem.Na és?2,5 éves makk egészséges.Ha kapott már tejtermékeket akkor nyugodtan adhatsz neki 1 éves kora után bolti tejet.
2012. aug. 22. 12:54
 7/12 anonim ***** válasza:
63%
Rendes kaját milyen gyakran eszik? lehet, hogy azért cseszett le, mert nem kezdted el időben a hozzátáplálást. Vannak gyerekek, akik ennyi idősen már tápszert is alig vagy egyáltalán nem kapnak.
2012. aug. 22. 12:59
 8/12 anonim ***** válasza:
29%
Jézusom ilyen dokik!!! Az én lányom 8 hónaposan válaszotta el magát, előtte 5X szopott aztán egyik reggel úgy kelt, hogy nem kérte (pedig éjjel még evett) Ha ez megnyugtat 2 hétig próbálkoztam, rossz volt nekem is a babának is (ő ordított a próbálkozásnál én bőgtem) olyanokat olvastam, hogy játsszam el újra, hogy megszületik (pucéran kádba be gyereket lenyom a víz alá majd kivesz megszoptat) na itt sokalltam be és feladtam. Mai eszemmel nem küzdenék ezzel ennyit. A tápszer sem ördögtől való és ha nem kell neki az anyatej akkor ez van.
2012. aug. 22. 13:03
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon gáz. Én még a gyerekorvos beszólása nélkül IS szarul éreztem magam mikor a gyerekeim 12, 14 és 10 hónaposan köszönték egyik napról másikra be se kapták a cicit!!!

MINDENT végigzongoráztam amit a laleche liga meg minden más oldalon fellelhető, összebújás meztelen felsőtesttel (bár egy örökmozgó 1 évessel képzelhetitek mennyire sikerült órákat összebújni) sötét-félhomály, teljes csend, különböző pozitúrák, trükközés hogy cumisüveg aztán gyorsan kicserélem a cicire, nem használtam csak babafürdetőt hátha valami illat zavarja, nem menstruáltam atájban úgyhogy ez nem lehetett baj, hetekig próbálkoztam, fejtem addig stb. Még 2 hétig kapták a lefejt tejet aztán ennyi volt.

Nekem épp hogy a védőnő és a gyerekorvos is azt mondta hogy milyen jó hogy eddig szopiztak és milyen ügyesek vagyunk (én nem ezt éreztem akkor de utólag belátom, ez volt a rendje a dolognak).

Szóval szerintem igenis van ilyen hogy a gyerek magától nem kéri már tovább.

Ne érezd rosszul magad!!

2012. aug. 22. 13:26
 10/12 anonim ***** válasza:

ne izgulj miatta!

11 hónaposan egyátalán nem probléma, ha elválasztja magát!

2012. aug. 23. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!